Ανδρέας Βγενόπουλος: Η MIG δεν φεύγει από την Ολυμπιακή Αεροπορία

Η MIG δεν στοχεύει να αποχωρήσει από την Ολυμπιακή Αεροπορία ούτε να εγκαταλείψει τουριστικούς προορισμούς.

Αυτό ξεκαθάρισε πριν από λίγο ο από το Ηράκλειο, ο αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Ανδρέας Βγενόπουλος με αφορμή την έναρξη δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς ? Ηράκλειο του πλοίου SUPERFAST XII της Attica Group τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε επιχειρηματίες με συνείδηση». .

Συγκεκριμένα τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για πώληση πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ωστόσο παρέπεμψε στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας με το Δημόσιο όπου πρότεινε την εξαγορά μειοψηφικού πακέτου σε περίπτωση που μετά τις εκλογές αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Μάλιστα ο κ. Βγενόπουλος υποστήριξε ότι η MIG σε καμία εταιρεία από αυτές που έχει εξαγοράσει δεν έχει προχωρήσει σε πώληση πλειοψηφικού πακέτου. Μοναδική εξαίρεση χαρακτήρισε την περίπτωση του ΟΤΕ όπου όπως είπε ο Όμιλος δεν κατείχε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

«Είναι τιμή μας να προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε την ιστορία της Ολυμπιακής, είναι κομμάτι της ζωής μας, είναι παιδί μας, κομμάτι του συναισθήματός μας και γι’ αυτό δεν έχουμε πρόθεση να την πουλήσουμε» σημείωσε.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις των εργαζομένων στη νέα εταιρεία και τις αντιδράσεις των εργαζομένων της ΟΑ ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι ο Όμιλος έχει υιοθετήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία προσλήψεων στην οποία όποιος επιθυμεί μπορεί να υποβάλει το βιογραφικό του.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους στην ΟΑ είπε ότι δεν πρόκειται να θιγούν στο παραμικρό τα προνόμια που ήδη έχουν εξασφαλίσει με τη συμφωνία που έχουν κάνει με το Ελληνικό Δημόσιο. Κατόπιν όσοι Θέλουν μπορούν να υποβάλλουν βιογραφικά για πρόσληψη στη νέα εταιρεία, η οποία θα περάσει στον απόλυτο έλεγχο της MIG από την 1η Οκτωβρίου. «Αναγνωρίζουμε την προσφορά τους αλλά θα πρέπει να συμμετέχουν στο διαγωνισμό πρόσληψης όπως όλοι οι άλλοι» είπε ο κ. Βγενόπουλος.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στα τρία κριτήρια πρόσληψης που θα ισχύσουν και αφορούν το σύνολο των υποψηφίων που είναι: καταλληλότητα, εμπειρία, γνώση και διάθεση δουλειάς.

Ο αντιπρόεδρος του Ομίλου MIG ότι στόχος για την επόμενη μέρα είναι να ανακτήσει η Ολυμπιακή μερίδιο αγοράς, «να βάλουμε δίπλα στο όνομα της ΟΑ τις λέξεις ποιότητα και ανταγωνιστικότητα για να ξανακάνει η Ολυμπιακή όλους τους Έλληνες υπερήφανους», κατέληξε.