Ανοδική πορεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων

Ανοδική πορεία ακολούθησαν και το Νοέμβριο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 23,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα και κατά 10% εν συγκρίσει με τον Οκτώβριο του 2004, όπως προκύπτει από στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

Συνολικά στο ενδεκάμηνο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων ξεπέρασαν τις αντίστοιχες ολόκληρου του 2003, αφού πωλήθηκαν 275.784 νέα οχήματα (παρουσιάζοντας αύξηση 13,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα). Η “επιτάχυνση” που γνωρίζει η αγορά αυτοκινήτου συνδέεται τόσο με την κατάργηση των τεκμηρίων, όσο και με τις δελεαστικές προσφορές χρηματοδότησης, που προσφέρουν πλέον οι περισσότερες εταιρίες.

Σε επίπεδο εταιριών, δύο ασιατικές φίρμες διατηρούν το προβάδισμα. Συγκεκριμένα, η Toyota παραμένει σταθερά πρώτη, με πωλήσεις 25.655 αυτοκινήτων στο ενδεκάμηνο, αριθμό αυξημένο κατά 11% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2003. Επεται η Hyundai με 23.253 οχήματα (+15%), ενώ στην τρίτη θέση κατατάσσεται η γερμανική Opel, που πούλησε 22.433 αυτοκίνητα (αύξηση 20,9% σε σχέση με πέρυσι).

Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων, της τάξης του 125%, πέτυχε στο ενδεκάμηνο η Lancia, ενώ σημαντικά είναι τα αντίστοιχα ποσοστά και για τη Mazda (77,4%), τη BMW (73,5%), τη Saab (70%), τη Smart (56,9%), τη Volvo (52,6%), την Kia (52,8%) και την MG Rover (41,6%).

Στη Βουλή οι αλλαγές στον ΚΒΣ

Kατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο που τροποποιεί τον ισχύοντα ΚΒΣ εν όψει της εισαγωγής των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων. Όπως έγραψε χθες η «Εξπρές», οι εταιρίες θα υποχρεωθούν σε τήρηση Πίνακα Συμφωνίας Λογιστικής/Φορολογικής Βάσης (ΠΣΛΦ). Στον ΠΣΛΦ θα απεικονίζονται σε τρεις στήλες, η λογιστική βάση, η φορολογική βάση και οι διαφορές μεταξύ τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, η κυριότερη από τις αλλαγές που επέρχονται στον ΚΒΣ αφορά στην υποχρέωση τήρησης από τις επιχειρήσεις διπλογραφικού λογιστικού συστήματος για την κατάρτιση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, ή ξεχωριστό αθεώρητο ημερολόγιο διαφορών και ξεχωριστό καθολικό διαφορών. Σ’ αυτά θα μεταφέρονται διπλογραφικά –τουλάχιστον κατά την χρήση– τα δεδομένα των φορολογικών βιβλίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας