Ελκυστικές καταθέσεις με επιτόκιο 5% από την Εθνική Τράπεζα

Το μεγάλο πλεονέκτημα των νέων καταθέσεων είναι ότι ο καταθέτης μπορεί να προχωρήσει σε ανάληψη των χρημάτων του χωρίς ποινή.

Εναλλακτικές καταθέσεις, με επιτόκιο που μπορεί να φτάσει και 5%, λανσάρουν οι τράπεζες για να προσελκύσουν καταθέτες, σήμερα που τα επιτόκια ταμιευτηρίου είναι κάτω από το 1% και τα επιτόκια στους λογαριασμούς προθεσμίας κάτω από το 2,8%.

Και καθώς αναμένεται στις αρχές Μαΐου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει και σε νέα μείωση του επιτοκίου της στο 1% από 1,25% σήμερα, τα πράγματα κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι για τους καταθέτες που μέσα στο 2008 είδαν τα επιτόκια στις καταθέσεις προθεσμίας να ξεπερνούν ακόμα και το 7%.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των νέων καταθέσεων είναι ότι ο καταθέτης μπορεί να προχωρήσει σε ανάληψη των χρημάτων του χωρίς ποινή.

Ειδικότερα:

Ο λογαριασμός «Μηνιαίο Εισόδημα», που προσφέρει η Εθνική Τράπεζα (για ποσά από 20.000 ευρώ) έχει επιτόκιο 2,5%, με καταβολή των τόκων κάθε μήνα.

Στην κατάθεση «Μηνιαία Πρόοδος» που διαθέτει η Alpha Bank (για ποσά από 30.000 ευρώ και πάνω) το επιτόκιο φτάνει στο 3,5%. Πρόκειται για ετήσια προθεσμιακή κατάθεση που το αρχικό επιτόκιο 2,4% αυξάνεται κατά 0,10 της μονάδας κάθε μήνα.

Η Eurobank προσφέρει τον λογαριασμό Personal Banking Account, με επιτόκιο βασισμένο στο euribor τριμήνου (1,4% σήμερα) + 1 μονάδα.

Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει το πρόγραμμα Cash Manager με επιτόκιο 2,5%, που είναι συνδυασμός απλής και προθεσμιακής κατάθεσης μαζί.

Η ΑΤΕ προσφέρει επιτόκιο 2,5% στην κατάθεση Όλυμπος Υπερταμιευτήριο για ποσά από 5.000 ευρώ και άνω και με την προϋπόθεση να μην γίνονται περισσότερες από 1 αναλήψεις το μήνα και 2,5% στον λογαριασμό «Κουμπαράς».

Η Τράπεζα Κύπρου στο λογαριασμό Notice με προειδοποίηση 7 ημερών προσφέρει επιτόκιο 3,3%. Στον λογαριασμό μισθοδοσίας για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους επιτόκιο 5% για ποσά μέχρι 5.000 ευρώ, ενώ στο λογαριασμό για παιδιά και εφήβους CY Junior το επιτόκιο είναι 3,5% για όλο το ποσό της κατάθεσης.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προσφέρει επιτόκιο 5% στους λογαριασμούς μισθοδοσίας για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ και επιτόκιο 2% στο λογαριασμό για παιδιά Μεγαλώνω.

Η Millennium στον λογαριασμό Personal Prestige Account Plus προσφέρει επιτόκιο βάση του euribor τριμήνου + 1 μονάδα 2,4%), ενώ στο λογαριασμό Αποταμίευση για Όλους το επιτόκιο είναι 5% με την προϋπόθεση ότι ο καταθέτης θα αποταμιεύει συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα (από 50 μέχρι 500 ευρώ).

Επιτόκιο 2,25% δίνει η Attica Bank στον λογαριασμό Υπερταμιευτήριο.

H FBBank στην 3μηνη κατάθεση προθεσμίας για ποσά 10.000 ?15.000 ευρώ προσφέρει επιτόκιο 3,25%.

Η Citibank στον λογαριασμό όψεως «Υπερ- θετικός», για επιχειρήσεις και επαγγελματίες προσφέρει επιτόκιο 3,5% για ποσά από 3.001 ευρώ και μέχρι 50.000 ευρώ.