ΑρχικήΕιδήσειςΕΡΕΥΝΑ σε βάθος από το Υπουργείο Οικονομικών για κομπινα εφοριακών

ΕΡΕΥΝΑ σε βάθος από το Υπουργείο Οικονομικών για κομπινα εφοριακών

H συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί πράγματι δημόσια πρόκληση – Kαταγγελίες για εκβιαστικά «φακελάκια» δεκάδων εκατομμυρίων.

Λίγες μόλις ώρες μετά την διαπίστωση περί συστηματικού «λαδώματος» στο Δημόσιο, που έκανε ο επικεφαλής της Ομάδας Αμεσης Παρέμβασης για τη Δημόσια Διοίκηση καθηγητής Αλέκος Σιδερίδης, μία ακόμη υπόθεση χρηματισμού έρχεται στο φως.

Αυτή τη φορά αφορά εφοριακούς, ενώ η δημοσιοποίησή της έγινε και με τη… βούλα του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου, ύστερα από πρόσφατη ερώτηση στη Βουλή του προέδρου του ΣYN N. Kωνσταντόπουλου

Σύμφωνα με την Α.Π 1102004/92 τετρασέλιδη αποκαλυπτική επιστολή-απάντηση του κ. Παπαντωνίου προς τον πρόεδρο του ΣΥΝ, υπάλληλοι της ΔΟΥ Κρεσταίνων, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους και αξιοποιώντας τη δαιδαλώδη και χαώδη φορολογική νομοθεσία, με το πρόσχημα του κλεισίματος βιβλίων πενταετίας, δημιούργησαν μια κερδοφόρο επιχείρηση σε βάρος δεκάδων επαγγελματιών της πόλης αποκομίζοντας δεκάδες εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα η απαντητική επιστολή του κ. Παπαντωνίου στο σημείο αυτό αναφέρει τα εξής:

«H συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί πράγματι δημόσια πρόκληση και ως εκ τούτου είναι αυτονόητο ότι η πειθαρχική τιμωρία κάθε υπαίτου υπαλλήλου, συνεπάγεται την εξάντληση των περιθωρίων που παρέχει το πειθαρχικό δίκαιο για την επιβολή των ποινών που προβλέπονται για τα αντίστοιχα παραπτώματα που θα διαπιστωθούν».

Με πράξεις των αρμόδιων οικονομικών επιθεωρητών, αμέσως μετά την έναρξη της σχετικής έρευνας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κρεσταίνων Παναγιώτης Κοτσώνης και ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας Χαρίλαος Στεφανόπουλος, ο οποίος είχε χειριστεί φορολογικές υποθέσεις ως πρώην υπάλληλος της ΔΟΥ. Επίσης τέθηκε εκτός διαχείρισης ο υπάλληλος Νικόλαος Κατσάνης, ο οποίος ασκούσε καθήκοντα διαχειριστή και ταμία.

Οπως κατήγγειλε χθες στην «Ε» ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Κρεσταίνων Κώστας Καραμπέτσος, οι εφοριακοί με το πρόσχημα της ανεύρεσης φορολογικών ατασθαλιών ή του κλεισίματος της πενταετίας πλησίαζαν κυρίως τους εύπορους επαγγελματίες της πόλης και τους ειδοποιούσαν ότι είχαν επιβληθεί σε αυτούς πρόστιμα-μαμούθ!

Στη συνέχεια προχωρούσαν σε μυστικές διαπραγματεύσεις, στο τέλος των οποίων έκαναν ψαλίδι στο αρχικό πρόστιμο και ζητούσαν από τους επαγγελματίες σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία όμως δεν απέδιδαν στην υπηρεσία τους αλλά τα κρατούσαν για λογαριασμό τους, δίδοντας στους επαγγελματίες πλαστές αποδείξεις!

«Ο εκβιασμός των εφοριακών και τα πρόστιμα που επέβαλαν έχει εκμηδενίσει την εμπορική δραστηριότητα της πόλης μας, καθώς υπολογίζεται ότι πάνω από 100 συνολικά επαγγελματίες έπεσαν θύματα των εκβιαστών. Πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους… κάποιοι πέθαναν από στενοχώρια. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να λάμψει η αλήθεια» – δήλωσε χθες στην «Ε» ο κ. Καραμπέτσος και αποκάλυψε ότι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι έχουν αρχίσει τις επιστροφές των χρημάτων στους επαγγελματίες που εξαπατήθηκαν.

Στην επιστολή του κ. Παπαντωνίου υπογραμμίζεται επίσης ότι:

«Παράλληλα οι ορισθέντες οικονομικοί επιθεωρητές, προχωρούν στον πλήρη διαχειριστικό έλεγχο της ΔΟY Kρεστένων και προγραμματίζουν τη διενέργεια επανελέγχου σε όλες τις φορολογικές υποθέσεις, οι οποίες φέρονται να ελέγχθησαν οριστικά από υπαλλήλους της ΔΟY Kρεστένων, προκειμένου να προσδιοριστεί και αποκατασταθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το δημόσιο και προκειμένου να αναδειχθούν και στοιχειοθετηθούν οι παράνομες δράσεις κάθε εμπλεκόμενου υπαλλήλου ή και ιδιώτη. Eπίσης, έχει ανατεθεί στους ως άνω επιθεωρητές και ο έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης κάθε εμπλεκόμενους υπαλλήλου».

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά του υπουργείου Οικονομικών, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας στις 13.9.2000 παρέδωσε στην περιφερειακή διεύθυνση Πελοποννήσου παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθούν τα καταγγελλόμενα από πολίτες στη ΔΟΥ Κρεσταίνων «περί υπαλλήλων που είχαν ιδιοποιηθεί χρήματα πολιτών με πρόφαση ότι αυτά οφείλονταν στο Δημόσιο ως φόροι».

Την ίδια ημέρα υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, ενεργώντας αστραπιαία, κατέσχεσαν ολόκληρο το αρχείο της ΔΟΥ Κρεσταίνων «για να διασφαλιστεί από καταστροφή ή άλλες επεμβάσεις», ενώ παράλληλα οι αρμόδιοι οικονομικοί επιθεωρητές υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου, στον οποίο περιοδικά διαβιβάζονται τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από την έρευνα, η οποία συνεχίζεται.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166