Ευκαιρία η ψηφιακή εποχή, αφού αλλάζει το χώρο της διαφήμισης

Την ανάγκη υλοποίησης νέων επιχειρηματικών μοντέλων από τις διαφημιστικές εταιρείες προκειμένου να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την ψηφιακή διανομή ψυχαγωγικού και ενημερωτικού περιεχομένου, εντοπίζει τελευταία μελέτη της PwC.

Σύμφωνα με την πρόσφατη Παγκόσμια Ετήσια Επισκόπηση της PwC για τον Κλάδο της Ψυχαγωγίας & των ΜΜΕ 2012-2016, τα μέσα ενημέρωσης, οι διαφημιστικές εταιρείες και οι διαφημιζόμενοι μπορούν πλέον να εντοπίσουν τις ψηφιακές ευκαιρίες.

Σύμφωνα με την PwC, ο κλάδος πλησιάζει προς «το τέλος της αρχής της ψηφιακής εποχής», καθώς η εξοικείωση με τα ψηφιακά μέσα είναι πια συνηθισμένο φαινόμενο. Όμως, παρόλο που οι στρατηγικές επιλογές είναι πιο ξεκάθαρες σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια, είναι πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν και η πρόκληση βρίσκεται στην εφαρμογή των ψηφιακών στρατηγικών.

Πίνακας περιεχομένων

Νέες προκλήσεις

Η PwC υποστηρίζει πως σε έναν κόσμο όπου η ψηφιακή τεχνολογία έχει καθιερωθεί ως μέρος της καθημερινής ζωής, η πρόκληση τώρα για τις εταιρείες ψυχαγωγίας και μέσων ενημέρωσης είναι να επικεντρωθούν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των ψηφιακών στρατηγικών τους, εφόσον βέβαια οι αγορές έχουν την κατάλληλη υποδομή.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι οι εταιρείες του κλάδου να κατανοήσουν τις συμπεριφορές και τα κίνητρα των καταναλωτών, προκειμένου να συνεργαστούν μαζί τους και να τους προσελκύσουν στο ψηφιακό περιβάλλον τους.

Χρειάζονται εργαλεία ανάλυσης για να αξιοποιήσουν τον όγκο των δεδομένων των πελατών τους.

Όμως η ανάπτυξη τέτοιων εργαλείων μπορεί να προκαλέσει φόβο στους καταναλωτές για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων.

Σύμφωνα με την PwC, για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει οι εταιρείες να αλλάξουν νοοτροπία και να μη θεωρούν ότι οι πελάτες «τους ανήκουν» αλλά ότι οι πελάτες «έχουν τον έλεγχο».

Νέοι ρόλοι

Ακόμη, οι εταιρείες του κλάδου πρέπει να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο ή/και τους ρόλους τους, καθώς εμφανίζονται νέες δομές σε όλη την ψηφιακή αλυσίδα. Επιπλέον θα πρέπει να συνεργασθούν με άλλους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες συμπληρωματικές με τις δικές τους.

Για τις διαφημιστικές εταιρείες και τα media shops, η άνοδος των δωρεάν μέσων (free media) και η κοινωνική δικτύωση αποτελούν ένα καινοτόμο μείγμα διαφήμισης, περιεχομένου και ανάλυσης, που τους δίνει την ευκαιρία να αλλάξουν ριζικά το ρόλο τους και τα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Τώρα εμφανίζεται μία νέα μορφή διαφήμισης, η «διαχειριζόμενη διαφήμιση» (managed advertising).

Πρόκειται για τη συντονισμένη αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των bloggers, με στόχο την επιρροή της κοινής γνώμης. Έτσι, αυτές οι εταιρείες ενσωματώνουν το ψηφιακό στοιχείο σε όλες τις καμπάνιες για τους πελάτες τους.

Σύμφωνα με την PwC, oι διαφημιστικές εταιρείες μπορούν να ενεργήσουν ως σύμβουλοι ψηφιακού marketing και branding, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες στους πελάτες τους για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην αξιοποίηση των δεδομένων, την κοινωνική δικτύωση και το ψηφιακό περιεχόμενο – ιδίως τώρα που εξαλείφεται η διαφορά ανάμεσα στα παραδοσιακά και τα ψηφιακά μέσα.