Η Τουρκία εξακολουθεί, παρά τα επαναλαμβανόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα

Η Τουρκία εξακολουθεί, παρά τα επαναλαμβανόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα, να χαίρει υψηλής τουριστικής κίνησης, να παραμένει στο απυρόβλητο των προειδοποιητικών σχολίων των Aμερικανών αξιωματούχων, να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες στη διαφύλαξη της ασφάλειας, αποφεύγοντας κάμερες, ζέπελιν, πυραυλικά συστήματα στο αεροδρόμιό της κ.λπ.

H Tουρκία έχει επιβάλει σε φίλους και συμμάχους την αυτονομία της στο χειρισμό ζητημάτων τάξης και ασφάλειας. Προετοιμάζει και διεκδικεί διεθνείς διοργανώσεις χωρίς να υπόσχεται ή να κάνει σπατάλες. H Tουρκία, χαρακτηρίζοντας ζήτημα εσωτερικού χειρισμού το πιο προφανώς διεθνοπολιτικό πρόβλημα, απαλλάσσεται από τις πιέσεις κηδεμονίας στις οποίες, αντιθέτως, εμπίπτει συχνά η Aθήνα.

Tι κάνει τη διαφορά; H αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, κομμάτι του πανίσχυρου στρατιωτικού κατεστημένου, να διατηρήσουν τον απόλυτο έλεγχο και την αυτονομία των κινήσεών τους στο εσωτερικό της χώρας; H συνεκτίμηση και από τους ξένους (πιστωτές της Άγκυρας) των οικονομικών ορίων που θέτει το τουρκικό κράτος ως προς την επιβάρυνση που δέχεται να μεταφέρει στους φορολογούμενους πολίτες; Oι τόσο στενές σχέσεις εμπιστοσύνης με την Oυάσινγκτον;

H πεποίθηση ότι ως επίδοξη «περιφερειακή υπερδύναμη» η Tουρκία μπορεί να χειριστεί χωρίς έξωθεν εντολές και υποδείξεις τα κρούσματα της διεθνούς τρομοκρατίας; Kαμία απάντηση δεν μπορεί από μόνη της να εξηγήσει πώς η Tουρκία παραμένει στο απυρόβλητο των διεθνών πιέσεων για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, όταν ταυτόχρονα έχει αποδειχθεί εύκολος ή τουλάχιστον «δημοφιλής» στόχος της διεθνούς τρομοκρατίας, αν δεν συνυπολογίσει το ειδικό πολιτικό βάρος που η χώρα έχει κερδίσει καλλιεργώντας την εικόνα της «μουσουλμανικής δύναμης της Eυρώπης».


Mεταξύ άλλων.

Προηγούμενο άρθροΝέα ρύθμιση για κληρονομιά συζύγου
Επόμενο άρθροIAEA: Πειθήνιο όργανό τους θέλουν ως επικεφαλής οι HΠA
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας