Η Chevrolet λανσάρει την επιστροφή της κούρσας

Το σεντάν, η «κούρσα» τέλος πάντων, είναι το αυτοκίνητο που είναι συνδυασμένο με τη λέξη οικογενειακό περισσότερο από κάθε άλλο. Μπαμπάς-μαμά εμπρός, τα παιδιά πίσω, οι αποσκευές στη θέση τους. Η εικόνα αυτή καθιερώθηκε από τη δεκαετία του 50 και μέχρι πριν την αλλαγή του αιώνα αποτελούσε το σημείο αναφοράς κάθε Ελληνα οδηγού.

Τα σεντάν όμως μοντέλα έχασαν την αίγλη τους στην δυτική Ευρώπη για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η μετακίνηση της οικογένειας γινόταν σύσσωμη όλο και πιο αραιά, άρα ο πίσω όγκος περίσσευε, ενώ όταν υπήρχε απαίτηση για χώρους το στέισον βάγκον κέρδιζε κατά κράτος.

Στη χώρα μας το τελευταίο καιρό οι «κούρσες» κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Για το λόγο αυτό όλο και περισσότερο οι έμποροι-αντιπρόσωποι αυτοκινήτων δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτού του τύπου μοντέλα.

Η Chevrolet λανσάρει αυτές τις μέρες το Cruze που έρχεται να δώσει νέα πνοή στα μεσαία οικογενειακά της φίρμας, λανσάροντας τη νέα αισθητική που θέλουν να δώσουν οι άνθρωποι της εταιρείας στην γκάμα τους με μια νέα σειρά παγκόσμιων προϊόντων. Η -αν μη τι άλλο- ενδιαφέρουσα εξωτερική εμφάνιση συνοδεύεται από ένα προσεγμένο και ποιοτικό εσωτερικό όπου κανείς μπορεί να βρει ομοιότητες με άλλα σύγχρονα μοντέλα του ομίλου GM όπως, για παράδειγμα, το Insignia. Το Cruse εμφανίζεται στη χώρα μας σε δύο εκδόσεις βενζίνης στα 1,6 και 1,8 λίτρα με 112 και 140 ίππους αντίστοιχα.

Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με μοτέρ που εξοπλίζονται με βαλβίδες μεταβλητού χρονισμού και συνοδεύονται από μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Στα 1.600 κ.εκ. η ισχύς φτάνει τους 113 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 153 Nm. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το μικρότερο σε κυβισμό και ισχύ Cruze επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 12,5 δευτερόλεπτα, καταναλώνοντας 6,7 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Αντίστοιχα, το σύνολο των 1.800 κ.εκ. αποδίδει 141 ίππους και 176 Nm ροπής, προσφέροντας ανταγωνιστικότερες επιδόσεις στο μικρομεσαίο sedan των 1.285 κιλών. Σε αυτήν την περίπτωση τα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται από στάση σε 10 δευτερόλεπτα, ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου φτάνει τα 6,8 λίτρα/100 χλμ.

Στην γκάμα του Cruze θα πρέπει να προσθέσουμε τον turbo diesel κινητήρα των 2,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και 320 Nm ροπής, όπως άλλωστε και το αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, που θα συνδυαστεί με τους ισχυρότερους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.