Κανένα ίχνος των 5 επιβατών του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ

Χωρίς να βρεθούν ίχνη των 5 επιβατών του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, ολοκληρώθηκαν, το βράδυ της Παρασκευής, οι έρευνες με το βαθυσκάφος «Θέτις» και το ωκεανογραφικό «Αιγαίο» και πλέον θα συνεχισθούν μόνο με πλωτά σκάφη του λιμενικού. Η απόφαση να σταματήσουν οι υποβρύχιες έρευνες ελήφθη μετά από σύσκεψη του εισαγγελέα Δημήτρη Ασπρογέρακα με τον Λιμενάρχη Λαυρίου και τον εκπρόσωπο του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, καθως εκτιμάται ότι τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν το πρωι της Παρασκευής είναι τα μόνα που απέμειναν από την πτώση του ελικοπτέρου. Ο εισαγγελέας ζήτησε να ανασυρθούν τα τμήματα που βρέθηκαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα απαγορευθεί στην περιοχή το ψάρεμα με μηχανότρατες.

Το πρωί της Παρασκευής, το βαθυσκάφος «Θέτις» είχε εντοπίσει δυόμισι μίλια από τη νησίδα Σαν Τζόρτζιο και επτάμισι μίλια νοτίως του Σουνίου, τρία τμήματα του ελικοπτέρου τού ΕΚΑΒ Agusta A109, που κατέπεσε την Κυριακή (14/1). Πρόκειται για το μεγαλύτερο τμήμα της ατράκτου, το ουραίο, καθώς και τμήμα του έλικα. Κατά τα φαινόμενα, η πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην επιφάνεια του νερού ήταν σφοδρότατη, ενώ να σημειωθεί ότι τα δύο καθίσματα του πιλοτηρίου βρέθηκαν κατεστραμμένα σε μεγάλη απόσταση από την άτρακτο του ελικοπτέρου.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Χωματά της ΝΔ, δήλωσε ότι η μεταφορά του ασθενούς από την Πάτμο κρίθηκε απαραίτητη εξαιτίας της κατάστασής του και συμπλήρωσε ότι την ευθύνη για την κατάσταση του ελικοπτέρου φέρει η εταιρεία Ελιτάλια.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν:

«Η ιδιωτικοποίηση των αεροδιακομιδών δημιουργεί συνθήκες ώστε να θρηνήσουμε και άλλα θύματα», προειδοποιούν τα μέλη της ΄Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) με αφορμή το τραγικό δυστύχημα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν την παράδοση της πτητικής εκμετάλλευσης των ιπτάμενων μέσων του ΕΚΑΒ με «στημένο» –όπως υποστηρίζουν– διαγωνισμό στην ιδιωτική εταιρεία Ελιτάλια και όχι στην Ολυμπιακή, με τα ελικόπτερα της οποίας –όσα από αυτά χρησιμοποιούνται για τις αερομεταφορές– δεν είχε σημειωθεί κανένα ατύχημα. Παράλληλα, τονίζουν ότι το συγκεκριμένο έργο θα έπρεπε να είχε δοθεί στην Ολυμπιακή, καθώς διαθέτει μία από τις καλύτερες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στον κόσμο. ΄Ομως οι γιατροί σημειώνουν πως και οι διαδικασίες της αγοράς των ελικοπτέρων ήταν αδιαφανείς, ενώ αναρωτιούνται και για το ποιος «έστησε» τον διαγωνισμό και ποιος έκανε την προσφορά, ώστε να βγει εκτός η Ολυμπιακή.

Οι γιατροί ζητούν έτσι την άμεση αντικατάσταση των συγκεκριμένων ελικοπτέρων, ώστε οι πτήσεις να είναι πλέον ασφαλείς, ενώ τονίζουν ότι θα πρέπει και οι υπεύθυνοι της προηγούμενης προμήθειας των ελικοπτέρων να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. ΄Ομως υπογραμμίζουν ότι υπάρχουν και πολλές κενές θέσεις στο ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι ανάγκες, αφού συνολικά στο φορέα υπηρετούν μόνο 17 γιατροί. Σημειώνουν, πάντως, ότι συνολικά για όλη την χώρα αγοράστηκαν και εξοπλίστηκαν 70 κινητές καρδιολογικές μονάδες, από τις οποίες σε λειτουργία είναι μόνο οι 11 και οι δυο από αυτές είναι στο λεκανοπέδιο της Αττικής.