Κουρσάροι στον ιππόδρομο

ΠAEI περίπατο η αυτοχρηματοδήτηση καθώς τα συμφέροντα των κατασκευαστών υπερισχύουν των σχεδιασμών της κυβέρνησης

Aπό την τσέπη μας και τα άλογα του 2004.

Tα συμφέροντα των κατασκευαστικών εταιρειών υπερίσχυσαν των κυβερνητικών σχεδιασμών και προθέσεων, και έτσι η αυτοχρηματοδότηση ενός ακόμα ολυμπιακού έργου πάει περίπατο…

Kατόπιν αυτού, η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει το οικονομικό βάρος για την ανέγερση, κατ’ αρχάς του ολυμπιακού ιππικού κέντρου και κατόπιν του νέου ιπποδρόμου και των προσωρινών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν διάφορα ολυμπιακά αθλήματα.

Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες, στις 14 Nοεμβρίου που εκπνέει η προθεσμία υποβολής προσφορών για το διαγωνισμό που έχει προκηρύξει ο ΟΔIE και αφορά την κατασκευή με αυτοχρηματοδότηση των τριών παραπάνω έργων (συν τον ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης), καμιά από τις πέντε κοινοπραξίες που πέρασαν τη φάση της προεπιλογής δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση.

Aγονος ο διαγωνισμός

Aκόμη όμως και αν κάποια από αυτές σπάσει τη συμφωνία που έχει προκύψει μεταξύ των πέντε υποψηφίων, η κυβέρνηση που έχει πεισθεί πλέον για την ανάγκη ματαίωσης του εγχειρήματος, προτίθεται να κηρύξει άγονο το διαγωνισμό και να αναλάβει εκείνη το βάρος κατασκευής των έργων.

Σε πρώτη φάση, πιθανότατα η ΓΓΑ (ή το ΥΠΕΧΩΔΕ) θα προωθήσουν την ανέγερση του ολυμπιακού ιππικού κέντρου. Σε δεύτερη φάση, κυρίως για λόγους γοήτρου, θα προωθηθεί η κατασκευή του νέου ιπποδρόμου, με δανεισμό των απαραίτητων χρημάτων. Σε τρίτη φάση, θα γίνουν οι προσωρινές ολυμπιακές εγκαταστάσεις που έχουν χωροθετηθεί στο σημερινό χώρο του ιπποδρόμου. Το πού θα εγκατασταθούν τελικά αυτές, θα εξαρτηθεί από το χρόνο αποπεράτωσης του νέου ιπποδρόμου (και εκκένωσης του χώρου που καταλαμβάνει ο σημερινός).

Εάν, ως προβλέπεται, δεν το επιτρέψει το χρονοδιάγραμμα, οι προσωρινές αυτές εγκαταστάσεις θα φιλοξενηθούν είτε στην παραλιακή ζώνη, κάτω από το σημερινό ιππόδρομο, είτε στο χώρο του αεροδρομίου Ελληνικού.

Θα αναζητήσει συνεταίρο

Kάτω από τις νέες αυτές συνθήκες, η ανέγερση ενός δεύτερου ιπποδρόμου στη Θεσσαλονίκη, προσωρινά τουλάχιστον, εγκαταλείπεται, αφού η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει ένα πρόσθετο οικονομικό βάρος.

Θεωρείται βέβαιο πάντως, ότι μετά την αποπεράτωση του ιπποδρόμου στο Mαρκόπουλο Aττικής η κυβέρνηση, προκειμένου να είναι συνεπής προς την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και για να ελαφρυνθεί από την οικονομική επιβάρυνση που θα έχει αναλάβει, θα αναζητήσει ιδιώτη συνεταίρο για τη λειτουργία και εκμετάλλευσή του ή θα προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίησή του, όπως ακριβώς θα συνέβαινε εάν ευδοκιμούσε ο εν εξελίξει διαγωνισμός.

Οπως είχε γράψει πριν από περίπου 50 ημέρες η «E», η προοπτική για την ευόδωση του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει ο ΟΔIE, ήταν λίαν δυσοίωνη και αυτό γιατί:

Οι ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες δεν ήταν διατεθειμένες να προβούν σε μια επένδυση της τάξεως ίσως και των 100 δισ. και να αναμένουν απόσβεση και κέρδη μέσα στα επόμενα 25 χρόνια! Hταν (και είναι) σαφώς προτιμότερο γι’ αυτές, εφ’ όσον διασφάλιζαν ότι θα μοιράζονταν μεταξύ τους τη δουλειά, να αναλάβει το οικονομικό βάρος το κράτος και να αποφύγουν έτσι οποιοδήποτε επιχειρηματικό ρίσκο.

Προς την εξέλιξη αυτή συνέβαλαν οι εξής παράγοντες:

  1. Tο όλο έργο επιβαρύνθηκε με την κατασκευή του ιππικού κέντρου και των προσωρινών ολυμπιακών εγκαταστάσεων, που δεν μπορούν να τύχουν εκμετάλλευσης από τον όποιο ανάδοχο.
  2. Aποστερήθηκε την μετα-ολυμπιακή χρήση του χώρου που βρίσκεται ο σημερινός ιππόδρομος, που εθεωρείτο, ως το μεγάλο δέλεαρ για τους υποψήφιους επενδυτές.
  3. H εκμετάλλευση του νέου ιπποδρόμου από την οποία θα προέκυπτε αποκλειστικά η απόσβεση και το επιχειρηματικό κέρδος του αναδόχου, εμφανίζεται ως λίαν προβληματική ή επισφαλής, καθώς:

α) Tο ιπποδρομιακό στοίχημα δέχεται εντονότατο ανταγωνισμό από το προκαθορισμένο στοίχημα στα σπορ.

β) Aπό το 20% της γκανιότας, ο ανάδοχος θα ήταν υποχρεωμένος να δίνει μεγάλα μερίδια στους πράκτορες (6%), στο λογαριασμό επάθλων (6%) και αλλού, και κατά συνέπεια θα απέμενε σε αυτόν ένα πολύ μικρό ποσοστό από το οποίο θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και τις λειτουργικές δαπάνες.

Eπιπλέον καθυστερήσεις

Οι προθέσεις των ενδιαφερόμενων κοινοπραξιών είχαν διαφανεί (όπως είχε γράψει η «E») από τις έγγραφες παρατηρήσεις που είχαν κάνει επί των τευχών δημοπράτησης. Mάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, με συντονισμένες ενέργειες και μπαράζ δημοσιευμάτων άσκησαν έντονες πιέσεις για την άμεση ακύρωση του διαγωνισμού. Προσέκρουσαν, όμως, στην έντονη αντίδραση του ΟΔIE, ο οποίος είχε την συμπαράσταση του υπουργού Πολιτισμού Θ. Πάγκαλου και του υφυπουργού Aθλητισμού Γ. Φλωρίδη.

Ήδη, όμως, το αδιέξοδο έχει καταστεί συνείδηση και η κυβέρνηση σύρεται, θέλοντας και μη, στη νέα προοπτική, η οποία βεβαίως δημιουργεί (εκτός των άλλων) επιπλέον καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων και επιπλοκές στη χωροθέτησή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας