ΑρχικήΨυχαγωγίαΜουσικήΜια ταλαντούχα Ελληνίδα σοπράνο πέρα από τα σύνορα

Μια ταλαντούχα Ελληνίδα σοπράνο πέρα από τα σύνορα

Μια ταλαντούχα Ελληνίδα σοπράνο επιδιώκει να ενώσει το κοινό με τη φωνή της και να ανανεώσει το ενδιαφέρον για την κλασική μουσική. Εφαλτήριό της, η νίκη σε ένα διεθνή διαγωνισμό.

Το πρώτο μουσικό της άκουσμα «εντοπίζεται» στην ηλικία των τριών χρόνων και δεν είναι άλλο από τη φωνή της γιαγιάς της.

«Δεν φεύγει στιγμή από τη μνήμη μου η ζεστασιά αυτής της φωνής, την οποία έχω συνδέσει και με τον ήχο της θάλασσας, καθώς περνούσα τα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων στην Aνδρο. Ο παφλασμός του κύματος είναι για μένα η απόλυτη μουσική».

Η νεαρή σοπράνο Κάτια Πάσχου φαίνεται ότι έχει κληρονομήσει τις θετικές ιδιότητες της φωνής της γιαγιάς της, αφού η κριτική την έχει επαινέσει για «τη ζεστή και καθαρή της χροιά». Το 2004, χρονιά που κέρδισε την Υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, μετακόμισε στην Αστόρια της Νέας Υόρκης για να ακολουθήσει διεθνή καριέρα. Πριν από λίγες εβδομάδες έκανε το ντεμπούτο της στο Weill Recital Hall του Carnegie Hall ως νικήτρια του «Artists International Presentations Special Prize». Εκεί ερμήνευσε, μεταξύ άλλων, σε παγκόσμια πρώτη το έργο του συνθέτη Ιωσήφ Παπαδάτου «A Short Story», σε ποίηση του Γιώργου Κοροπούλη.

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που ο Ιωσήφ έγραψε το συγκεκριμένο έργο ειδικά γι’ αυτό το επίσημο ντεμπούτο μου. Το βραβείο που κέρδισα είναι σημαντικό, αλλά η ουσιαστική του αξία ”επικυρώνεται” από το κοινό. Οι θεατές, άλλωστε, μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση ενός καλλιτέχνη. Προσωπικά, ωστόσο, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο ”ατού” μου επί σκηνής είναι ότι περνάω καλά και νιώθω ότι αυτό είναι μεταδοτικό».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Hoard (video game review)

Zatoichi (2003)

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Zathura: A Space Adventure (2005)

Hoard (video game review)

Zatoichi (2003)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166