Νέες περιπέτειες για τη βίλα της Εκάλης

Το ποσό των 83 εκατομμυρίων δραχμών υποχρεούται να καταβάλει η Δήμητρα Λιάνη – Ανδρέα Παπανδρέου στον ιδιοκτήτη της βίλας στο Παλαιό Ψυχικό, επιχειρηματία Χαράλαμπο Βλαχούτσικο, σε περίπτωση που θελήσει να πουλήσει τη βίλα της Εκάλης. Και αυτό, γιατί το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με απόφασή του, διέταξε την προσημείωση υποθήκης στη βίλα της χήρας του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι του προαναφερόμενου ποσού.

Αφορμή για την απόφαση αυτή στάθηκε σχετική αίτηση του Χαράλαμπου Βλαχούτσικου, ο οποίος είχε εκφράσει «δικαιολογημένο φόβο» κατά το δικαστήριο, ότι η Δήμητρα Λιάνη θα αναιρέσει την υπόσχεσή της και θα εκποιήσει το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο για την αποζημίωσή του, σε περίπτωση που χάσει τη δικαστική διαμάχη με τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της βίλας Μινέικο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαχούτσικος είχε αγοράσει τη βίλα Μινέικο από τον Ανδρέα Παπανδρέου, όμως μετά το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ τα τρία παιδιά του προσέφυγαν κατά του επιχειρηματία, υποστηρίζοντας ότι αυτοί ήταν οι κληρονόμοι της βίλας. Ακολούθως ο επιχειρηματίας στράφηκε κατά της Δήμητρας Λιάνη, για να διασφαλίσει το ποσό που είχε καταβάλει για την αγορά της βίλας στο Ψυχικό.

Στο σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοδικείου επισημαίνεται ότι δημιουργείται κίνδυνος για την απαίτηση του αιτούντος και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «πιθανολογείται ότι η περιουσιακή κατάσταση της κ. Παπανδρέου είναι επισφαλής». Τη συγκεκριμένη άποψη το δικαστήριο τη στηρίζει σε δύο γεγονότα.

Πρώτον, ότι η Δήμητρα Λιάνη δεν προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για την είσπραξη ποσού 110 εκατομμυρίων δραχμών από τα συγγραφικά δικαιώματα για την έκδοση του βιβλίου της και δεύτερον, διότι, σε παλαιότερη δήλωσή της στα ΜΜΕ, είχε υποστηρίξει ότι αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και προτίθεται να πουλήσει τη βίλα.