ΑρχικήΕιδήσειςΠλήρης κάλυψη Καραμανλή στο οικονομικό επιτελείο για την απογραφή

Πλήρης κάλυψη Καραμανλή στο οικονομικό επιτελείο για την απογραφή

Πλήρη κάλυψη στην ηγεσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την απόφασή της να προχωρήσει στη δημοσιονομική απογραφή παρείχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην ΚΕ της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός επέκρινε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για δημοσιονομική εκτροπή και υπογράμμισε ότι ήδη από το 2002 η Eurostat είχε αναγκάσει την τότε κυβέρνηση να ομολογήσει ότι διαστρέβλωνε την πραγματικότητα να αναθεωρήσει το δημόσιο χρέος και να αναγνωρίσει ότι οι προϋπολογισμοί της ήταν πλασματικοί.

Η αποκαλούμενη δημιουργική λογιστική και στην πραγματικότητα η γκρίζα λογιστική, ήταν επιλογή παραπλάνησης των πολιτών, ανέφερε. «Επιλέξαμε πολιτικές που ρίχνουν άπλετο φως στο δρόμο της ελληνικής οικονομίας. Η συνολική αποτίμηση της πραγματικότητας ήταν και είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή συγκροτημένου σχεδίου δημοσιονομικής εξυγίανσης και απόφαση υπεύθυνης πορείας προς τα εμπρός και είναι, όπως τονίζουν οι Ευρωπαίου εταίροι μας, σημαντικό βήμα προόδου στη σωστή κατεύθυνση και είναι πράξη εθνικής ευθύνης», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κ.Καραμανλής υπογράμμισε πως τα ψέματα βλάπτουν την εθνική οικονομία και τόνισε ότι γνωρίζει πως ο δρόμος της οικονομίας είναι πλέον δύσκολος, ωστόσο είναι πλέον ο σωστός. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι δεδομένη η επιλογή για ήπια δημοσιονομική προσαρμογή και τόνισε πως «ξέρουμε ότι οι δυσκολίες είναι πολλές, ότι τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει πίστη στον σκοπό, συλλογική προσπάθεια, αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση».

Προϋπολογισμός και ήπια προσαρμογη

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι ο πρώτος προϋπολογισμός που κατάρτισε η κυβέρνησή του απεικονίζει την παράλληλη προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης και ισόρροπης δυναμικής και διατηρήσιμης ανάπτυξης και οδηγεί την οικονομία από το κενό της αναξιοπιστίας και της αβεβαιότητας στη στέρεη βάση της φερεγγυότητας και της σιγουριάς, εγγυάται τη μετάβαση από τη συντήρηση στην πρόοδο και από τις πολιτικές που αποδίδουν μόνο στους λίγους στην ανάπτυξη και την ευημερία για όλους.

Αναφέρθηκε δε αναλυτικά στη φορολογική μεταρρύθμιση και τον αναπτυξιακό νόμο, ενώ επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησή του για πλήρη αποκατάσταση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο, τη διοίκηση, τη διαχείριση, τις συναλλαγές του κράτους και τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166