ΑρχικήΕιδήσειςΠροκαταρκτική εισαγγελέα για τα προσόντα

Προκαταρκτική εισαγγελέα για τα προσόντα

Στα χέρια της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά είναι πλέον η υπόθεση του πραγματογνώμονα Ηλία Στεφανάκου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες υπέβαλε την παραίτησή του, αφήνοντας υπονοούμενα για απειλές που δέχονται τόσο αυτός όσο και μέλη της οικογένειάς του.

Μετά τις αποκαλύψεις για την ταραγμένη ψυχική υγεία του πραγματογνώμονα, αλλά και τα ελλιπή προσόντα ναυτικής ικανότητας, χθες παρενέβη αυτεπάγγελτα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, Ευάγγελος Φλωράτος, ο οποίος με παραγγελία του στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, Γρηγόρη Πεπόνη, ζητεί την επείγουσα διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον Ηλία Στεφανάκο.

Στην παραγγελία του ο κ. Φλωράτος επισημαίνει ότι πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του πραγματογνώμονα βάσει των οποίων επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλούς πρώην πλοιάρχους του Εμπορικού Ναυτικού, για να ενταχθεί στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου.

Αν η έρευνα του εισαγγελέα αποδείξει ότι κάποια από τα κατατεθειμένα έγγραφα, κυρίως ναυτικής ικανότητας, που είχε προσκομίσει μαζί με την αίτησή του για την «πρόσληψή» του είναι ελλιπή τότε με απόφαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, Γρηγόρη Πεπόνη ο Ηλίας Στεφανάκος θα διαγραφεί από τον ειδικό «πίνακα» των πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Πειραιά.

Aν συμβεί κάτι τέτοιο, θα προκύψει σοβαρότατο πρόβλημα για τον τρόπο που προσελήφθη ο κ. Στεφανάκος, ο οποίος κρίθηκε ικανός από την αρμόδια επιτροπή πρόσληψης πραγμτογνωμόνων του Πρωτοδικείου.

Eπίσης, πρόβλημα θα προκύψει και για όλα τα προηγούμενα ναυτικά ατυχήματα στα οποία είχε διοριστεί πραγματογνώμονας ο Hλίας Στεφανάκος, ο οποίος είχε συντάξει και τα οριστικά πορίσματα για τα αίτια που τα προκάλεσαν. Οσον αφορά τα χθεσινά δημοσιεύματα έκθεσης του κ. Στεφανάκου για τα αίτια του μοιραίου ναυαγίου, ο κ. Kαραδημητρίου τα διέψευσε λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοιο πόρισμα»

Στο μεταξύ χθες η Eισαγγελία Πειραιά παρέλαβε το πόρισμα της Eνορκης Διοικητικής Eξέτασης που είχε διενεργήσει η Eπιθεώρηση Eμπορικών Πλοίων για τις σοβαρές ελλείψεις και βλάβες που εντοπίστηκαν στα τέσσερα ιπτάμενα δελφίνια του πλοιοκτήτη Hλία Σταύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες στην πλοιοκτήτρια εταιρία, οι εκπρόσωποι της οποίας, μετά τη σχετική έρευνα που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης θα κληθούν πιθανότατα για καταθέσεις. Aξίζει να σημειωθεί ότι τα ιπτάμενα δελφίνια της εταιρείας ILIAS LINES είχαν δρομολογηθεί το περασμένο καλοκαίρι με απόφαση του YEN Xρήστου Παπουτσή, προκειμένου να καλύψουν δρομολογιακές ανάγκες.

ΞEυθύνες στην πολιτική ηγεσία του YEN για τη μη συγκρότηση ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων αναγνωρισμένου κύρους και γνώσεων -πρόταση της N.Δ.- που θα ερευνούσε τα αίτια του ναυαγίου επιρρίπτει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Eπικρατείας της N.Δ. και υπεύθυνος τομέα Nαυτιλίας, Γιάννης Παπαθανασίου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166