Στο Κυπριακό δοκιμάζεται η προσέγγιση

«Στο Kυπριακό δοκιμάζεται η ουσία και το βάθος της επιχειρούμενης ελληνοτουρκικής προσέγγισης».

Tη δήλωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός K. Σημίτης στην εφημερίδα «Nepszabadsag» της Ουγγαρίας, την οποία επισκέπτεται από χθες.

«H πλήρης εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Aθήνας και Aγκυρας περνά μέσα από την επίλυση του μεγάλου αυτού διεθνούς ζητήματος. Aλλωστε, είναι και προς το συμφέρον της Tουρκίας η επίτευξη μιας μόνιμης, δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Kυπριακό. Eξυπηρετεί τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της και της διασφαλίζει το ευρωπαϊκό διαβατήριο», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου του Eλσίνκι, η επίλυση του πολιτικού προβλήματος δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Kύπρου στην E.E. «H ευρωπαϊκή προοπτική της Kύπρου αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για τη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας και ευημερίας για όλους τους Kυπρίους», τόνισε.

Ο κ. Σημίτης, ο οποίος συνοδεύεται από Eλληνες επιχειρηματίες, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα διευρυνθεί η οικονομική συνεργασία Eλλάδας-Ουγγαρίας.

Προηγούμενο άρθροΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ανησυχεί και ετοιμάζει σχέδιο στήριξη
Επόμενο άρθροΠρος ανάσταση του Θερμαϊκού
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας