Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού ο Ρουκάβινα

Παράλληλα με την αμυντική θωράκιση της ομάδας, η διοίκηση του Παναθηναϊκού κινείται και για την ενδυνάμωση της επιθετικής του γραμμής, αφού, πέραν των άλλων, στο ρόστερ δεν υπάρχει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Αντωνίου, σε συνεργασία πάντα με τον Χενκ Τεν Κάτε εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή διάφορες προτάσεις, προκειμένου να καταλήξουν στις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις. Μία από αυτές είναι ο 22χρονος Κροάτης Αντε Ρουκάβινα, για τον οποίο τόσο ο Αγιόσα Ασάνοβιτς, όσο και ο Βέλιμιρ Ζάετς τον έχουν προτείνει ανεπιφύλακτα, θεωρώντας τον ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κροατικού ποδοσφαίρου.

Η διοίκηση των «πράσινων» έχει έρθει εδώ και μέρες σε επαφή με την ομάδα του, τη Χάιντουκ Σπλιτ και έχει προσφέρει 2,5 εκ. ευρώ για την απόκτηση του παίκτη, ενώ οι Κροάτες απαιτούν 2,8 εκ. ευρώ . Η διαφορά δεν είναι σημαντική και εφ’ όσον ο Χενκ Τεν Κάτε δώσει τη συγκατάθεσή του είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Στην αναμονή βρίσκεται και ο Ραλίκ Τζιμπούρ. Οπως έγινε γνωστό, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος τα έχουν βρει στον οικονομικό τομέα και ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να υπογράψει. Την ολοκλήρωση της μετεγγραφής «καθυστερούν έντεχνα» οι «πράσινοι» που, θέλοντας να κάνουν τη διαφορά αποκτώντας ένα μεγάλο όνομα, κρατούν σε αναμονή τον Νεοσμυρνιώτη επιθετικό.

Από κει και πέρα, στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού βρίσκονται ο Παραγουανός Μάρκος Αντόνιο Κασερές της Ρασίνγκ Κλαμπ, ο Ολλανδός Μαντούρο της Βαλένθια, ο Βραζιλιάνος Αλεσάντρο της Μποταφάγκο και ο Κροάτης Πόκριβατς της Μονακό.Οι περιπτώσεις αυτές εξετάζονται προσεκτικά και θα κριθούν ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας. Πάντως, ο Χενκ Τεν Κάτε δεν βιάζεται. Θέλει προσεκτικές κινήσεις, ώστε να γίνουν τα λιγότερα δυνατά λάθη.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Νασίρ Μορίς δεν έχουν φέρει ακόμα προτάσεις από ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή τους. Ο πρώτος εξετάζει περιπτώσεις του εξωτερικού, δεδομένου ότι δύσκολα ελληνικός σύλλογος θα καλύψει τις απαιτήσεις του. Ο δεύτερος ενδέχεται να προταθεί στον Αρη ως αντάλλαγμα -πέραν των χρημάτων- για την απόκτηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου.