ΑρχικήΕιδήσειςΦουντώνει η συζήτηση για το ασφαλιστικό των τραπεζών

Φουντώνει η συζήτηση για το ασφαλιστικό των τραπεζών

«Φως στην άκρη του τούνελ», άρχισε να διαφαίνεται, σε ό,τι αφορά στο μείζον θέμα του ασφαλιστικού των Τραπεζών, μετά και την χθεσινή ημέρα, η οποία «σημαδεύτηκε» από την συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη με το Προεδρείο της Eνωσης Ελληνικών Τραπεζών, την συνέντευξη της ΟΤΟΕ, καθώς και τις παρεμβάσεις για το θέμα του πρώην πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του κοινοτικού επιτρόπου Σ. Δήμα.

Ωστόσο η χρονική απόσταση που πρέπει να διανυθεί μέχρι την επίλυση του προβλήματος είναι, το τέλος το χρόνου, ενώ ο δρόμος είναι δύσβατος. Η ΟΤΟΕ κατά τη χθεσινή της συνέντευξη δεν αποδέχτηκε την πρόταση Σάλλα, αλλά δεν την απέρριψε και ευθέως. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΕΤ Ι. Κωστόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Οικονομίας, ανέφερε ότι «το σχέδιο της ΕΕΤ αποτελεί βάση συζήτησης. Υπάρχουν όμως δυσκολίες και ιδιαιτερότητες για κάθε τράπεζα».

Ο κ. Αλογοσκούφης τάσσεται υπέρ της συμμετοχής του Δημοσίου μόνο κατά το μετοχικό ποσοστό που κατέχει σε κάποιες τράπεζες. Ωστόσο έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Oικονομίας θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΟΤΟΕ την επόμενη Τετάρτη.

Aπό την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης, προτείνει στην Κυβέρνηση να μην αντιμετωπίσει αποσπασματικά το θέμα του ασφαλιστικού στις τράπεζες, ενώ κατά της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού των τραπεζών από το κράτος τάχθηκε και ο κοινοτικός επίτροπος Σταύρος Δήμας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166