ΑρχικήΕιδήσειςΔΙΩΡΗ συνάντηση με 5 μεγαλομετόχους

ΔΙΩΡΗ συνάντηση με 5 μεγαλομετόχους

H δίωρη συνάντηση έγινε στο κτίριο της Iντεραμέρικαν – Πικρία για τα «Σφηνιάς-φονιάς» αλλά και για κυβερνητικά στελέχη

Συνάντηση, δίωρης και πλέον διάρκειας, στο κτίριο της Ιντεραμέρικαν με τον Δημήτρη Κοντομηνά και άλλους μεγαλομετόχους της Minoan Flying Dolfing είχε το βράδυ της Τρίτης -λίγες ώρες δηλαδή πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημά του- ο Παντελής Σφηνιάς.

Στη συνάντηση αυτή μετείχαν εκτός του Δ. Κοντομηνά, ο Κύπριος επιχειρηματίας Δάκης Ιωάννου (εκ των μεγαλομετόχων του Ιντερκοντινένταλ και της G & P με τον Γ. Παρασκευαΐδη),ο Θεόδωρος Βασιλάκης (της Aegean Airlines και Hertz), o Παναγιώτης Λασκαρίδης (εφοπλιστής και εκ των μετόχων του καζίνου της Hyatt Θεσσαλονίκης) και ο Ανδρέας Πετράκης (αδελφός του ιδιοκτήτη της Raks Πετράκης).

Σύμφωνα με το περιβάλλον του προέδρου του Ομίλου Ιντεραμέρικαν, η συνάντηση είχε ζητηθεί προ εβδομάδας από τον ίδιο τον Π. Σφηνιά προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση επί της πορείας των δικαστικών ερευνών και των οικονομικών της εταιρείας και «διεξήχθη σε καλό κλίμα». Πάντα κατά τους ίδιους κύκλους διαψεύδονταν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ασκήθηκαν από πλευράς μεγαλομετόχων πιέσεις στον αυτόχειρα.

«Ελα, είμαστε εδώ»…

Τα γραφεία της Ιντεραμέρικαν στο κτίριο επί της λεωφόρου Κηφησίας φαίνεται να προτιμήθηκαν εκείνο το βράδυ από την ομήγυρη των επιχειρηματιών -μεγαλομετόχων για να μη δημιουργηθούν άλλου είδους εντυπώσεις, όπως λέχθηκε, εάν το ραντεβού με τον Π. Σφηνιά πραγματοποιούνταν στην έδρα της MFD στον Πειραιά. Διευκόλυνε, μάλιστα, το γεγονός ότι ο Σφηνιάς διατηρούσε από παλιά καλές σχέσεις με τον Δ. Κοντομηνά (ήταν κουμπάροι και λίγο καιρό πριν είχαν γιορτάσει ομού, σε οικογενειακή συγκέντρωση την επέτειο γάμου του πρώτου), ενώ το κτίριο της Ιντεραμέρικαν ήταν στο δρόμο για τη βίλα του, καθώς θα έφευγε κατά τις 6 το απόγευμα από τον Πειραιά.

*«Ελα, είμαστε μαζεμένοι εδώ», του είπαν και βρέθηκαν όλοι μαζί γύρω στις επτά.

Εκεί, λοιπόν, ο πανταχόθεν στριμωγμένος διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Minoan Flying Dolfing φέρεται να είπε στους μεγαλομετόχους της εταιρείας ότι «τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας είναι καλά για φέτος.Πάμε για κέρδη 2,5 με 3 δισ.δρχ».Υπενθυμίζεται ότι η MFD έχει καταθέσει αίτηση εισαγωγής στη Σοφοκλέους εδώ και περίπου ένα χρόνο, η οποία ωστόσο δεν έχει εξετασθεί ακόμη. Οι περισσότερες επιχειρηματικές συμφωνίες, πάντως, είχαν κλειστεί με εφοπλιστές του Αιγαίου και άλλους υποψήφιους μετόχους ακριβώς πάνω στη μελλοντική είσοδο της MFD στο ΧΑΑ, όταν οι προοπτικές για τη συγκεκριμένη εταιρεία των «Μινωικών» και τους μετόχους της ήταν ακόμη ρόδινες…

Το ταμείο έχει 18,5 δισ.

Στο ίδιο πνεύμα ο Π. Σφηνιάς προσέθεσε ακόμη ότι:

  • «Το ταμείο της εταιρείας έχει 18,5 δισ. δρχ.» υπονοώντας προφανώς ότι ήταν σε θέση να αντεπεξέλθει σε οποιεσδήποτε απαιτήσεις από τις οικογένειες των θυμάτων και των ναυαγών του Σαμίνα Εξπρές.

Κατά τις πληροφορίες που προέρχονται πάντα από τον κύκλο του Δ. Κοντομηνά και των άλλων παρευρισκομένων, ο Παντελής Σφηνιάς τους εκμυστηρεύτηκε ότι ένιωθε «βαθύτατη πικρία» για τη μεταχείριση που του είχε επιφυλαχθεί από πολλές πλευρές,εκφράζοντας παράλληλα ακραία απογοήτευση για το ανάθεμα που του είχε ριχτεί, με ακραίους συνθηματολογικούς αφορισμούς του τύπου «Σφηνιάς-Φονιάς».

Ενοχλημένος ιδιαίτερα, ως φαίνεται, και από τη συμπεριφορά που, όπως πολλοί καταμαρτυρούν, έδειχναν απέναντί του κυβερνητικά στελέχη, ο Π. Σφηνιάς φέρεται να εξέφερε παράπονα ανθρώπου που αισθάνεται ως αποδιοπομπαίος τράγος, λέγοντας:

  • «Πήρα μια βάρκα και την έκανα αυτοκρατορία. Εγώ δεν ήμουν που τους φέρθηκα καλά, και με το παραπάνω, μεταφέροντας ακόμη και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με τα πλοία μου; Γιατί μου συμπεριφέρονται, τώρα, έτσι;»…

Από τις ίδιες πάντα διαθέσιμες πηγές πληροφόρησης -δεδομένου ότι ο Π. Σφηνιάς δεν μπορεί να καταθέσει πλέον τη δική του μαρτυρία- οι πέντε συνομιλητές μεγαλομέτοχοι φέρεται να δήλωσαν ότι κατανοούν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Σφηνιάς, παροτρύνοντάς τον ωστόσο «μην τα φορτώνεσαι όλα εσύ»!

Στο σημείο αυτό ο κ. Κοντομηνάς και οι Δ. Ιωάννου, Θ. Βασιλάκης, Α. Πετράκης και Π. Λασκαρίδης, υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, διαβεβαίωσαν τον Π. Σφηνιά ότι τον «στηρίζουν» ζητώντας του να προχωρήσει και προς την κατεύθυνση αναδιοργάνωσης και βελτίωσης των υπηρεσιών, σε συνεργασία, μάλιστα, με γαλλική εταιρεία.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα και για λόγους που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει σήμερα, ο Παντελής Σφηνιάς έκανε τη βουτιά θανάτου…

Ενα από τα γεγονότα πάντως, που δικαιολογεί και τη σύσκεψη στην Ιντεραμέρικαν, την παραμονή της αυτοκτονίας Σφηνιά, είναι η σημαντική συμμετοχή της Ασφαλιστικής Εταιρείας του κ. Κοντομηνά στο Μετοχικό Κεφάλαιο της MFD. Σύμφωνα με σχετικά πρόσφατα στοιχεία, τρία Αμοιβαία Κεφάλαια της Ιντεραμέρικαν μετέχουν στο μετοχικό της κεφάλαιο με περίπου 25 δισ. δρχ., κατέχοντας περίπου 4 εκατομμύρια μετοχές της εκτός Xρηματιστηρίου ναυτιλιακής εταιρείας. Ακολουθούν τέσσερα Αμοιβαία Κεφαλαια της Alpha bank, με συμμετοχή περίπου 12 δισ. δρχ.

Διάψευση Κόκκαλη

«Αναίσχυντο δείγμα δημοσιογραφικού κιτρινισμού», χαρακτήρισε χθες ο πρόεδρος της Ιντρακόμ Σωκράτης Κόκκαλης δημοσίευμα της εφημερίδας «Χώρα» που τον έφερε να έχει συναντηθεί σε μυστικό ραντεβού με τον Παντελή Σφηνιά την προηγούμενη της αυτοκτονίας του.

«Πρόκειται για ανυπόστατες και συκοφαντικές ειδήσεις, αρχής γενομένης από τα ανυπόστατα ποσά της μετοχικής μου συμμετοχής, αλλά και των δήθεν εγγυήσεων που θα παρείχα με τους άλλους», επισημαίνει ο κ. Κόκκαλης, δηλώνοντας ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του εκδότη της εφημερίδας Γ. Τράγκα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166