5 τρόποι για να σε ερωτευτεί και να σε αγαπήσει

5 τρόποι για να σε ερωτευτεί και να σε αγαπήσει

Άρθρο της Θέτιδας Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, υπάρχουν πέντε σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να τον κάνεις να λιώνει για σένα, να σε ερωτευτεί και να σε αγαπήσει. Oι τρόποι για να οργανωθείς και να καταφέρεις να τον εθίσεις στη γοητεία σου, πριν καλά καλά περάσουν τρεισήμισι εβδομάδες, είναι εδώ.

Τον γνωρίζεις, φλερτάρετε και είσαι σίγουρη πως, αν μπορούσες να ζητήσεις τρεις χάρες από το τζίνι της ζωής σου, η μία θα ήταν να σε ερωτευτεί τρελά. Τι θα κάνεις από τη στιγμή που τον γνωρίζεις, ώστε σε χρόνο dt να του γίνεις απαραίτητη; Γιατί, είναι θέμα λεπτών χειρισμών και κρίσιμων κινήσεων, που ή θα τον φέρουν κοντά σου ή θα τον απομακρύνουν για πάντα.

Δεδομένου ότι όλα αυτά κρίνονται σε έναν πολύ περιορισμένο χρόνο, εξίσου περιορισμένα είναι και αυτά που μπορείς να κάνεις ή να μην κάνεις, για να τον διώξεις ή να τον μαγέψεις. Ακολούθησε τις συμβουλές μας και κάνε τον δικό σου, πριν καλά καλά συνειδητοποιήσει τι του συνέβη.

Το πρώτο ραντεβού

Όλα αρχίζουν όταν, μετά από πολύ φλερτ, τελικά σου ζητήσει να βγείτε να φάτε. Είναι προφανές ότι σου αρέσει και του αρέσεις, αλλά χρειάζεται κάτι για να το σιγουρέψεις. Βάλε το κόκκινο φουστάνι, εκείνο που σε κάνει να μοιάζεις πυρκαγιά. Το κόκκινο χρώμα -σύμφωνα με έρευνες- ερεθίζει τις αισθήσεις, και όχι μόνο των ταύρων. Το κόλπο εδώ είναι λιγότερο σύνθετο απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Απλοποίησε τα πράγματα.

O φίλος σου έχει ήδη αρκετό άγχος και όσο πιο εύκολο του το κάνεις, τόσο περισσότερο θα χαλαρώσει. Απλές συζητήσεις, που δε δημιουργούν άγχος και τον κάνουν να νιώθει άνετα, καθώς δεν τον πιέζουν να πει κάτι δεσμευτικό. Ταξίδια, φίλοι, περιπέτειες και γενικά ανώδυνα θέματα, όπως δουλειά, χόμπι και διασκέδαση, που θα γίνουν αφορμή να ανακαλύψετε κοινά ενδιαφέροντα, θα δημιουργήσουν χαλαρή ατμόσφαιρα μεταξύ σας και θα βάλουν τις βάσεις για να αναπτυχθεί η οικειότητα που σας χρειάζεται.

Και αν μετά το πρώτο ραντεβού τον έχεις κάνει να νιώσει ότι πραγματικά έχετε πολλά κοινά, τότε έχεις σημειώσει το πρώτο βήμα. Τα πιο πετυχημένα ραντεβού είναι εκείνα μετά τα οποία ανυπομονείς να πεις στους φίλους σου τι λέγατε και πώς βρήκατε τα τόσα που σας ενώνουν. Αρκεί να μην το παρακάνεις. Δεν είναι ανάγκη να τον φλομώσεις με υπερβολές γύρω από τη συναρπαστική ζωή σου και να μην τον αφήσεις να πάρει ανάσα.

Ξεκινάς με μικρές δόσεις και, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η συζήτηση, συνεχίζεις αφήνοντας εκείνον να επιλέγει θέματα, αρκεί να μην πεις τα πάντα για τον εαυτό σου. Είναι καλό να του αποκαλύπτεις ένα πράγμα για τον εαυτό σου για κάθε τρία που σου αποκαλύπτει εκείνος. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις για να τον μαγέψεις είναι να μεταχειριστείς τη γλώσσα του σώματος.

Ένας τρόπος να δημιουργήσεις την ατμόσφαιρα που θέλεις είναι να αντιγράφεις τις κινήσεις του. Oι άνθρωποι υποσυνείδητα μιμούνται τις κινήσεις εκείνων που τους ενδιαφέρουν, και καλό θα είναι να κάνεις εσύ την αρχή, για παράδειγμα πίνοντας κρασί όταν πίνει και εκείνος.

Επικίνδυνες αποστολές: Απόφυγε να κάνεις την έξυπνη, να μιλάς για παλιές αγάπες, να κάνεις φιγούρα, να αναπτύσσεις ένα θέμα όλο το βράδυ, να κατηγορείς την μπαργούμαν ως στραβοκάνα και να κουτσομπολεύεις με πάθος.

Το επόμενο τηλέφωνο

Ακόμη κι αν το χέρι σου πάει στο καντράν ασυναίσθητα, για να ξεκαθαρίσεις αυτή την εκκρεμότητα που σε αγχώνει, θα πρέπει να νικήσεις την ορμή σου και να κάτσεις στα αβγά σου. Oι άντρες θέλουν να ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού και να παίρνουν πρωτοβουλίες. Αν και είναι στην πλειοψηφία τους τηλεφωνοφοβικοί, όταν πραγματικά ενδιαφέρονται παίρνουν.

Εκμεταλλεύσου τη φυσική απέχθειά του προς το τηλέφωνο και κάνε το έργο του ευκολότερο. Μίλα λίγο μαζί του, μην παρατείνεις τη συζήτηση με σιωπές ή φλυαρίες και κάνε την κουβέντα σύντομη. Έτσι τον βγάζεις από τη δύσκολη θέση να πρέπει να βρίσκει θέματα για μακροσκελείς συζητήσεις κι από την άλλη νιώθει ότι δεν έχει πλήρη πρόσβαση στη ζωή και το χρόνο σου.

Και εδώ το θέμα είναι απλό: Όσο λιγότερη πρόσβαση έχει στο χρόνο σου, τόσο πιο πολύ σε θέλει. Δώσ’ του όμως μια ευκαιρία να σου ζητήσει να βγείτε. Μέσα στα πέντε δέκα λεπτά που θα μιλήσετε, μπορείς να αναφέρεις μια ταινία που θέλεις να δεις και να κοντοσταθείς, περιμένοντας πάντα από εκείνον να κάνει την πρόταση. Έτσι, κάνεις μια αθώα εισαγωγή και του ανοίγεις το δρόμο για να κανονίσει το δεύτερο ραντεβού.

Επικίνδυνες αποστολές: Τιθάσευσε τον ενθουσιασμό σου και, όταν σε πάρει τηλέφωνο, μην παραδεχτείς αγκομαχώντας ότι περίμενες τηλεφώνημά του. Κακό δεν είναι να είσαι απελπισμένη, κακό είναι να το καταλάβει εκείνος. Αντ’ αυτού κάνε ασκήσεις αναπνοής, ώστε η φωνή σου να φαντάζει φυσική, σαν να μιλάς σε κάποια φίλη σου, και γενικά μη σε πιάσει η φλυαρία.

Το δεύτερο ραντεβού

Βγήκες μαζί του, σου τηλεφώνησε και ετοιμάζεστε για το δεύτερο ραντεβού. Τώρα καθήκον σου είναι να τον μαγέψεις οριστικά και ανεπιστρεπτί. Κύρια συστατικά της συνταγής που οδηγεί κατευθείαν στην καρδιά του είναι το μυστήριο και η οικειότητα στην κατάλληλη δόση. Αποκάλυψέ του κομμάτια από τη ζωή σου, αλλά ποτέ μην αποκαλύπτεις τα πάντα.

Παίξε μαζί του το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού, δίνοντάς του λίγες πληροφορίες κάθε φορά. Αν τον ταΐζεις μπουκιές και κομματάκια από τον εαυτό σου, στο τέλος θα ανυπομονεί να σε φάει ολόκληρη. Αν του εκμυστηρευτείς ένα περίεργο χόμπι σου, που μπορεί να εξάψει τη φαντασία του και να τον κάνει να νιώσει ότι δεν είσαι συνηθισμένη, τότε θα περιμένει με αγωνία το επόμενο που θα του αποκαλύψεις, για να πειστεί ότι είσαι μοναδική και απρόβλεπτη.

Και μην υποτιμάς τις παραδοσιακές αρετές. Ευγένεια και διακριτικότητα είναι προτερήματα που κανείς άντρας δεν τα προσπερνάει. Μην υποτιμάς επίσης τη νοημοσύνη του, θεωρώντας ότι δεν παρατηρεί τίποτα δίπλα του. Το να είσαι καλή μαζί του δε σου δικαιολογεί το να φέρεσαι με αγένεια στα γκαρσόνια ούτε, βέβαια, το να του παριστάνεις τη μοιραία γυναίκα σού επιτρέπει να φλερτάρεις με όποιον περνάει από μπροστά σου.

Επικίνδυνες αποστολές: Μη φέρεσαι σαν να είσαστε ήδη ζευγάρι. Το να προσπαθείς με βεβιασμένες κινήσεις για την ανάπτυξη οικειότητας είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις. Ξέχνα προς το παρόν τα ρομαντικά δείπνα με κεριά και διάλεξε κάποιο low profile εστιατόριο ή κάτι άλλο, όπως σινεμά.

Τα περισσότερα κορίτσια πέφτουν με τα μούτρα και πιέζουν, προκειμένουν να εξασφαλίσουν κοινό χρόνο. Δεν είναι λοιπόν ανάγκη να του πεις από τώρα για το πάρτι της φίλης σου σε οκτώ εβδομάδες ούτε να προγραμματίσεις Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες για τους δυο σας.

Oι πρώτες περιπτύξεις

Oι εντυπώσεις που θα αποκομίσει από το πρώτο φιλί είναι μεγάλη υπόθεση. Κρύβει τόση προσμονή και είναι επιφορτισμένο με τόσες ελπίδες, που οφείλει να είναι τέλειο. Μέχρι να συμβεί, “παίζε” με τον προσωπικό του χώρο. Μπορείς να τον πλησιάζεις και να απομακρύνεσαι, δημιουργώντας έτσι οικειότητα αλλά και ατμόσφαιρα φλερτ.

Τυχαία αγγίγματα δημιουργούν τρυφερότητα και θα τον οδηγήσουν στα χείλη σου. Όταν συμβεί αυτό, προσπάθησε να είσαι χαλαρή, τα χείλη σου να είναι απαλά και αισθησιακά. Πίεσε λίγο κι άσε το πολύ πάθος για πιο μετά.

Επικίνδυνες αποστολές: Μη γίνεσαι πιεστική και απαιτητική με την πρώτη. Μην τον παρασύρεις στην τουαλέτα για να του κάνεις επίδειξη του ταμπεραμέντου σου και βέβαια μην του ορμήσεις εσύ πρώτη. Η πολλή οικειότητα γίνεται καταπιεστική και μπορεί να διώξει κάποιον από κοντά σου, αν δεν εκδηλώνεται τη στιγμή που πρέπει.

Η πρώτη σας φορά

O κανόνας νούμερο ένα για μια επιτυχημένη πρώτη φορά είναι αυτό που θα γίνει ανάμεσά σας να δείχνει απόλυτα “φυσικό”. Η διαδικασία της πρώτης φοράς είναι πολύ λεπτή και σημαντική, αφού γίνεται η γνωριμία ανάμεσα στα σώματά σας, τις επιθυμίες σας, αυτά που θες εσύ κι αυτά που θέλει εκείνος, γι’ αυτό δε χρειάζεται να προσθέτεις ένταση φορτίζοντας τη στιγμή με όλες σου τις φιλοδοξίες. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να υπάρχει τρυφερότητα και καλή επαφή και να αφήσεις τα κόλπα τύπου Μεντράνο, που θεωρείς σπεσιαλιτέ σου, για αργότερα.

Εξάλλου, η ερωτική πράξη εξελίσσεται όσο περισσότερο εξοικειώνεται το ζευγάρι και σίγουρα η αμηχανία των πρώτων φορών υποχωρεί και η σχέση ανάμεσα στα σώματα αναπτύσσεται. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις είναι να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου ή τουλάχιστον να μη δείχνεις ότι νιώθεις άβολα. Η αυτοπεποίθηση σε μια γυναίκα σχετικά με τη σεξουαλικότητά της αποτελεί μεγάλο αφροδισιακό για έναν άντρα.

Τόνισε τα δυνατά σου σημεία και να είσαι σίγουρη ότι αυτά που εσύ θεωρείς ελαττώματα, αν δε φροντίσεις να του τα υποδείξεις, εκείνος δεν υπάρχει περίπτωση να τα διακρίνει. Θα είναι αρκετά απασχολημένος με το να σε θέλει για να βγάλει τη μεζούρα και να μετράει τις ατέλειές σου, όπως εσύ μπορεί να νομίζεις. Για να τονώσεις και τη δική του αυτοπεποίθηση, μπορείς να ανταποκρίνεσαι σε ό,τι σου κάνει λέγοντάς του τι σου αρέσει και πώς σε κάνει να νιώθεις.

Επικίνδυνες αποστολές: Το σίγουρο είναι ότι εκείνος έχει πιο πολύ άγχος από σένα, γιατί πρέπει να φανεί επαρκής και με αντικειμενικά κριτήρια, αλλά καλός και σύμφωνα με τα δικά σου, τα υποκειμενικά. Αν απλά του δείχνεις ότι περνάς ωραία μαζί του κι ότι απολαμβάνεις τις προσπάθειές του, τον κάνεις να νιώθει κι εκείνος πιο χαλαρά και έτσι να αποδίδει καλύτερα.

Τώρα μιλάνε τα κορμιά

Στείλε του το μήνυμα ότι ενδιαφέρεσαι, χωρίς να χρειαστεί να του πεις τίποτα.

Αιχμαλώτισε τη ματιά του

Κοίτα τον στα μάτια για τέσσερα ως πέντε δευτερόλεπτα, δηλαδή λίγο παραπάνω απ’ όσο δικαιολογείται, ίσα ίσα για να του δώσεις να καταλάβει ότι ανταποκρίνεσαι στο φλερτ του. Μετά κοίτα για λίγο κάτω και σε ένα λεπτό ξαναεστίασε στα μάτια του, ώστε να επιβεβαιώσεις το φλερτ.

Μην είσαι στημένη

Προσπάθησε να είσαι αυθόρμητη και μη σκοτίζεσαι για το καλό σου προφίλ και το αυτοκόλλητο χαμόγελο. Γέλα αυθόρμητα, χωρίς το φόβο μήπως “σπάσεις” ή μήπως χαλάσεις τη μάσκα της τελειότητάς σου. Στους άντρες αρέσουν οι αληθινές γυναίκες, ενώ αντίθετα εκείνες που προσποιούνται και φοβούνται να εκδηλωθούν τους τρομάζουν.

Αφέσου χαλαρή να γελάσεις

Δείξε του ότι είσαι θερμή. Γέλα με τα αστεία του και κάντε εύθυμες κουβέντες, που δημιουργούν συνενοχή και οικειότητα, αλλά και κρατούν το ενδιαφέρον του αμείωτο.

Χειρίσου τα χέρια και το κορμί σου

Αν δε σταυρώνεις τα χέρια σου ούτε τα κλείνεις σε γροθιές, αλλά τα έχεις πάνω στο τραπέζι χαλαρά, του δείχνεις ότι δεν είσαι ανασφαλής και ότι δεν έχεις τίποτα να κρύψεις. Σκέψου τον εαυτό σου σαν μπαλαρίνα. Στήσου με αυτοπεποίθηση, χάρη και φινέτσα και άρχισε να τον γνωρίζεις. Η αυτοπεποίθηση και η αίσθηση ότι ξέρεις τι κάνεις μεταβιβάζονται και στον άλλο και τον κάνουν να νιώθει καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας