ΑρχικήΔιαδίκτυο6 σφάλματα Ads.txt, χάνοντας πιθανά έσοδα από διαφημίσεις

6 σφάλματα Ads.txt, χάνοντας πιθανά έσοδα από διαφημίσεις

Στο παρόν άρθρο θα εξηγήσω λεπτομερώς όλα τα τεχνικά προβλήματα που αφορούν το αρχείο Ads.txt, με απώτερο σκοπό να επιδιορθώσετε τυχόν πιθανά ζητήματα που αντιμετωπίζετε με αυτό το θέμα.

Τι είναι το Ads.txt

Το Ads.txt είναι μια λύση που δημιουργήθηκε από την IAB για να προσδιορίζει ποιοι είναι οι εξουσιοδοτημένοι διαφημιστές, διαφημιστικά δίκτυα, όπως και μεταπωλητές που μπορούν να πωλούν διαφημίσεις στον εκάστοτε ιστότοπο. Ενώ αυτή η λύση παρέχει προστασία έναντι απάτης σε διαφημίσεις, όπως πλαστογράφηση τύπου domain spoofing. ωστόσο κάποια απλά σφάλματα σε αυτό το αρχείο μπορεί να σας οδηγήσουν στο να χάσετε πιθανά έσοδα (στις παρακάτω ενότητες θα ρίξουμε μια ματιά, ποια είναι αυτά τα σφάλματα και πως μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε).

Ως μέσο για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ανησυχίας της απάτης σε διαφημίσεις, η IAB κυκλοφόρησε τη λύση ads.txt το 2017, η οποία υιοθετείται όλο και περισσότερο από εκδότες σε όλο τον κόσμο. Και πιο αναλυτικά επιτρέπει στους εκδότες να προσδιορίζουν τους εξουσιοδοτημένους πωλητές και μεταπωλητές (για λογαριασμό τρίτων διαφημιζόμενων και εταιρειών) να πωλούν διαφημιστικά αποθέματα. Από την πλευρά του αγοραστή (δηλαδή του διαφημιζόμενου), του επιτρέπει να επαληθεύει την εγκυρότητα των αποθεμάτων. Με λίγα λόγια τον προστατεύει από ψεύτικα διαφημιστικά αποθέματα.

Ωστόσο, η δημιουργία ενός αρχείου ads.txt απαιτεί να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη μορφή. Η εσφαλμένη δημιουργία ενός αρχείου ads.txt μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, για παράδειγμα το Google Adsense να μην το αναγνωρίζει, καθιστώντας το άκυρο και μπορεί να σταματήσει να προβάλλει διαφημίσεις σε ένα ιστότοπο ή ιστολόγιο, ενώ το χειρότερο από όλα είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια σίγουρων χρημάτων που ενδεχομένως να κερδίζατε υπό κανονικές συνθήκες, αν δεν υπήρχε αυτό το ζήτημα.

Μάλιστα μία ενδιαφέρουσα έρευνα πάνω σε τούτο το ζήτημα αναφέρει ότι το 16% των εκδοτών μεταξύ των κορυφαίων 5.000 ιστοτόπων παγκοσμίως, χάνουν χρήματα λόγω εσφαλμένης εφαρμογής των αρχείων ads.txt. Επομένως, η γνώση αυτών των συνηθισμένων σφαλμάτων και ο τρόπος επίλυσης τους θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Πως το ads.txt προκαλεί απώλεια χρημάτων στους εκδότες;

Σύμφωνα με τον Jonathan Shaevitz, Πρόεδρο του Industry Index, αρκετοί εκδότες που έχουν ιστότοπους με μεγάλη επισκεψιμότητα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τα αρχεία ads.txt. και χωρίς να το αντιλαμβάνονται γνωρίζουν μειωμένα έσοδα από τις διαφημίσεις. Μάλιστα εκτιμάται ότι το ποσοστό σφαλμάτων ανέρχεται κατά μέσο όρο στα εννέα ανά αρχείο, ενώ ορισμένες εταιρείες έχουν παρουσιάσει ακόμη και πενήντα σφάλματα στα αρχεία τους ads.txt.

Οι περισσότεροι DSP, όπως το AppNexus και το Google DV360, έχουν υιοθετήσει αυστηρά πρότυπα σχετικά με το ads.txt, ενώ παράλληλα απαιτούν από τους συνεργάτες τους να τα ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια. Προφανώς, γιατί ένα τυπογραφικό ή συντακτικό σφάλμα σε αυτά τα αρχεία θα αναγκάσει τα αυτοματοποιημένα συστήματα (crawlers) να μην τα αναγνωρίσουν, και να αγνοήσουν τους εξουσιοδοτημένους πωλητές διαφημίσεων που έχουν συμπεριληφθεί από εσάς σε αυτό το αρχείο.

Ένα σφάλμα στην αναφορά, για παράδειγμα ότι ενώ ο εκδότης ενός ενημερωτικού ιστότοπου επιτρέπει κάποιον συγκεκριμένο διαφημιζόμενο να πουλάει διαφημιστικό απόθεμα για λογαριασμό του, αλλά δεν μπορεί να εντοπιστεί στο αρχείο από τους crawlers, πλέον δεν θα είναι έγκυρα αναγνωρισμένος και θα αγνοείται από το Google Adsense, όμως το ζήτημα λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις εάν αυτός ο διαφημιζόμενος ξοδεύει πολλά χρήματα για διαφημίσεις σε αυτόν τον ιστότοπο, προφανώς γιατί ταιριάζει καλύτερα στις διαφημιστικές του ανάγκες, και πληρώνει ακριβά για τα εναπομείναντα αποθέματα διαφημίσεων.

Συνήθη σφάλματα ads.txt και η επίλυση τους

Για να κατανοήσετε ποια προβλήματα προκαλούν στο να μην επαληθεύεται ή να μην γίνεται καν ευρετηρίαση του αρχείου ads.txt, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελέγξετε προσεκτικά τις οδηγίες που έχετε λάβει στον λογαριασμό σας στο Google Ad Manager. Εάν μπορείτε να προσδιορίσετε με ακρίβεια ποιο είναι το πρόβλημα, τότε η αντιμετώπιση του προβλήματος γίνεται πολύ πιο εύκολη. Παρακάτω, σας παραθέτουμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που σχετίζονται με το ads.txt και τη λύση τους

Το αρχείο Ads.txt δεν βρέθηκε

Το πιο συνηθισμένο σφάλμα που σχετίζεται με το ads.txt είναι ότι το αρχείο δεν βρέθηκε. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε δύο λόγους. Είτε δεν έχετε δημιουργήσει σωστά ένα αρχείο, είτε δεν καταφέρατε να το προσθέσετε στον ριζικό κατάλογο (στο public html) όπου βρίσκονται όλα τα αρχεία του domain name σας.

Λύση

Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει πρώτα να ρυθμίσετε σωστά ένα αρχείο ads.txt και να το βάλετε στο σωστό μέρος. Σε περίπτωση που είστε τεχνολογικά αναλφάβητος και δεν έχετε την απαιτούμενη γνώση για να το κάνετε, τότε ζητήστε από τον πάροχο φιλοξενίας (web hosting) να σας εξηγήσει την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε για να τοποθετήσετε αυτό το αρχείο.

Εφόσον είναι καινούριο το domain name σας στο Ad Exchange, για να γίνει πλήρως αποδεκτό, ακόμη κι αν το αρχείο σας ads.txt είναι σωστά διαμορφωμένο και είναι τοποθετημένο στο μέρος που πρέπει να βρίσκεται, ο ιστότοπος σας πρέπει να έχει συμπληρώσει ή να υπερβεί τις 100 εμφανίσεις διαφημίσεων κατά τις τελευταίες 7 ημέρες. Οι αλλαγές ενδέχεται επίσης να καθυστερήσουν εάν έχετε μόλις προσθέσει έναν νέο ιστότοπο στο εκάστοτε διαφημιστικό δίκτυο. Μπορεί να χρειαστούν έως και 7 ημέρες για να εμφανιστούν οι αλλαγές, από την ημερομηνία της προσθήκης.

Το αναγνωριστικό Google Publisher έχει λανθασμένη μορφή ή λείπει

Το αναγνωριστικό Google Publisher είναι ένα μοναδικό αναγνωριστικό που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας στο Ad Exchange. Είναι μια σειρά αριθμών με 16 ψηφία και ξεκινά με το πρόθεμα «pub». Αυτό το αναγνωριστικό επιτρέπει στους διαφημιζόμενους και τους DSP να σας αναγνωρίζουν και συνάμα να ενημερωθούν για τους τύπους αποθέματος που προσφέρετε μέσα στην διαδικτυακή τοποθεσία σας.

Το συγκεκριμένο αναγνωριστικό απαιτείται να περιλαμβάνεται στο αρχείο ads.txt για να επιτρέπεται στους διαφημιστές, τα DSP και τα ανταλλακτήρια διαφημίσεων να ανιχνεύουν το αρχείο και να αναγνωρίζουν τη νομιμότητα των πωλητών και των μεταπωλητών. Ωστόσο, ενδέχεται να λείπει ή να έχει μορφοποιηθεί εσφαλμένα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στους DSP σχετικά με τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στο αρχείο ads.txt.

Λύση

Ο μόνος τρόπος για να διορθώσετε ένα αναγνωριστικό εκδότη που δεν έχει μορφοποιηθεί σωστά ή λείπει είναι να ενημερώσετε το αρχείο με τις σωστές πληροφορίες που μπορείτε να τις λάβετε για παράδειγμα μέσα από το Google Ad Manager ή το Google adsense.

Πρέπει να διασφαλίσετε ότι είναι η ακριβής καταχώρηση του αναγνωριστικού εκδότη στο αρχείο ads.txt. Για να εντοπίσετε το αναγνωριστικό εκδότη σας, πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Google Ad Manager και να κάνετε κλικ στο Διαχειριστής > Καθολικές ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις λογαριασμού Ad Exchange.

Το Ads.txt έχει μεταφορτωθεί, αλλά το AdSense εξακολουθεί να σας ζητά να δημιουργήσετε ένα καινούριο

Πρόκειται για μία κατάσταση που ορισμένες φορές προκύπτει απρόσμενα, δηλαδή στα καλά καθούμενα και βάζει σε μπελάδες τους εκδότες, οι οποίοι φυσικά πρέπει να καταλάβουν αμέσως τι φταίει ώστε να το διορθώσουν, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αμελητέο, τουναντίον είναι βαρύνουσας σημασίας και όσο παραμένει είναι εις βάρος των εκδοτών.

Μπορεί να έχετε ήδη μεταφορτώσει το αρχείο ads.txt, αλλά για ένα περίεργο λόγο να λάβετε μία ειδοποίηση στον λογαριασμό σας στο AdSense ότι πρέπει να δημιουργήσετε ένα αρχείο ads.txt.

Λύση

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανιχνεύσει αυτόματα το AdSense το αρχείο ads.txt και να το επαληθεύσει. Πρέπει να περιμένετε μερικές ημέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ενημερωθεί η κατάσταση. Εάν δεν στείλατε κανένα αίτημα για επιδιόρθωση του ζητήματος, τότε μπορεί αυτή η διαδικασία να διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα έως ότου αποκατασταθεί αυτή η ενοχλητική κατάσταση.

Το Ads.txt δεν έχει μεταφορτωθεί στον ριζικό τομέα του ιστότοπου σας

Το IAB ζητά να μεταφορτωθούν τα αρχεία ads.txt συγκεκριμένα στον ριζικό τομέα του ιστότοπου σας. Το εργαλείο διαχείρισης ads.txt στο Ad Manager δεν διαθέτει προσαρμογές που να σχετίζονται με τον υποτομέα (subdomain). Επομένως, εάν έχετε μεταφορτώσει το αρχείο ads.txt σε έναν υποτομέα, και όχι στον κύριο τομέα, τότε θα βρεθείτε εξαπίνης.

Λύση

Ο ριζικός τομέας του ιστότοπου σας (root domain) είναι αυτός που βρίσκεται μόλις ένα επίπεδο κάτω από τη λίστα δημόσιων επιθημάτων (public suffix list) . Ένας τυπικός ριζικός τομέας μοιάζει με ” google.co.uk “. Οπότε το επίμαχο αρχείο που βρίσκεται σε αυτό τον κατάλογο, καθίσταται αμέσως αποδεκτό. Από την άλλη πλευρά, το ” maps.google.co.uk” δεν πληροί τις προϋποθέσεις ως ριζικός τομέας, καθώς περιέχει το πρόθεμα ” maps”.

Εάν έχετε περισσότερους από έναν ριζικούς τομείς, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το αρχείο ads.txt μεταφορτώνεται σε καθέναν από τους ριζικούς τομείς ξεχωριστά. Σε περίπτωση που το CMS σας δεν σας επιτρέπει να ανεβάσετε ένα αρχείο στον ριζικό τομέα σας και συνάμα δεν διαθέτετε control panel στο web hosting σας, επικοινωνήστε αμέσως με τον πάροχο φιλοξενίας σας και ζητήστε του να σας παρέχει υποστήριξη ώστε να τοποθετήσετε αυτό το αρχείο.

Το αρχείο Ads.txt περιέχει συντακτικά σφάλματα

Ένα συντακτικό σφάλμα είναι ίσως το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που σχετίζεται με το ads.txt. Το IAB έχει καθορίσει ότι κάθε τέτοιο αρχείο πρέπει να είναι σωστά μορφοποιημένο και γραμμένο, χρησιμοποιώντας ένα προκαθορισμένο στυλ. Ένα σφάλμα μπορεί να καταστήσει αμέσως άκυρο το αρχείο ads.txt ή να αναγκάσει τους DSP και τα διαφημιστικά δίκτυα να μην αναγνωρίσουν τους εξουσιοδοτημένους πωλητές διαφημίσεων στον ιστότοπο σας.

Λύση

Η σωστή μορφοποίηση είναι η μόνη λύση σε τούτο το ζήτημα. Κάθε γραμμή σε ένα αρχείο πρέπει να τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές και αποτελείται από 3-4 πεδία. Ενώ τα τρία πρώτα πεδία είναι υποχρεωτικά, μπορείτε να επιλέξετε να συμπληρώσετε το τέταρτο πεδίο προαιρετικά,. Κάθε ένα από τα πεδία διαχωρίζεται χρησιμοποιώντας το σύμβολο κόμμα”, και συνήθως μοιάζουν κάπως έτσι:

<Πεδίο #1>, <Πεδίο #2>, <Πεδίο #3>, <Πεδίο #4>

Για έναν εκδότη, μια τυπική γραμμή ads.txt που περιλαμβάνει εξουσιοδοτημένους πωλητές θα καταλήξει να μοιάζει με αυτό:

<SSP / Exchange Domain>, <Seller Account ID>, <Payments Type>, <TAG ID>

Το αρχείο Ads.txt δεν έχει επικυρωθεί

Αφού κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή ή διασφαλίσετε ότι ένα αρχείο ads.txt λειτουργεί σωστά, η επικύρωση του είναι επιτακτική. Ένα μη επικυρωμένο ads.txt ίσως να προκαλούσε ακόμη και την απαγόρευση της εμφάνισης διαφημίσεων σε ένα website, προφανώς γιατί θα ήταν δύσκολο οι SSP, οι DSP και οι διαφημιστές να ανιχνεύσουν αυτό το αρχείο, με αποτέλεσμα να καθίσταται απολύτως άχρηστο.

Λύση

Στον λογαριασμό σας στο Google Ad Manager, κάντε κλικ στο Διαχειριστής > Διαχείριση Ads.txt. Τα αρχεία Ads.txt για το web εμφανίζονται από προεπιλογή. Στη στήλη που λέει Ενέργεια, κάντε κλικ, είτε στην «Προβολή», είτε στην «Επιδιόρθωση» για να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις του αρχείου. Το αρχείο που θα ανοίξετε και θα σας εμφανιστεί είναι η πιο πρόσφατη έκδοση που έχει ανιχνεύσει η Google. Σε περίπτωση που έχουν γίνει αλλαγές στο αρχείο ads.txt από την τελευταία φορά που η Google ανίχνευσε τον ιστότοπο σας, αλλά το αρχείο που βλέπετε δεν είναι ενημερωμένο, τότε απαιτείται να το ενημερώσετε μέσα από τις ρυθμίσεις το συντομότερο δυνατό.

Το αρχείο Ads.txt δεν έχει επικυρωθεί

Ελέγξτε κάθε γραμμή στο ενημερωμένο αρχείο για να διαπιστώσετε αν η σύνταξη του περιεχομένου είναι η σωστή, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

Μόλις επιλυθούν τα σφάλματα, αντιγράψτε και επικολλήστε το ενημερωμένο κείμενο στο αρχείο ads.txt και μεταφορτώστε το στον ριζικό τομέα του ιστότοπου σας, όπως εξηγήθηκε παραπάνω. Περιμένετε 48 ώρες και ελέγξτε εάν το ενημερωμένο αρχείο ads.txt ανιχνεύεται ή όχι.

Βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση του ads.txt

Ελέγξτε τακτικά τα αρχεία ads.txt

Όσο πιο συχνά ελέγχετε τα αρχεία ads.txt, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να μπορείτε να εντοπίσετε τυχόν αποκλίσεις. Συνιστάται η ενημέρωση και ο έλεγχος των αρχείων σας ads.txt να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση. Αυτό θα σας επιτρέψει να εντοπίσετε ένα σφάλμα το συντομότερο δυνατό, να το διορθώσετε και να προστατευθείτε από τυχόν απώλεια εσόδων από διαφημίσεις που δεν θα προβληθούν.

Μην υποθέτετε

Μια άλλη κακή πρακτική είναι η υπόθεση ότι το αρχείο ads.txt που είχατε ελέγξει την προηγούμενη εβδομάδα είναι ακριβές, επομένως θα ήταν λογικό να παραμείνετε ψύχραιμοι, αφού δεν υπάρχει κανένα ζήτημα τότε. Υποθέτοντας ότι όλα βαίνουν καλώς, χωρίς να προβείτε στον απαιτούμενο έλεγχο, ίσως σας διαφύγει κάποιο κρίσιμο σφάλμα που μπορεί να συνέβη τις προηγούμενες ημέρες και, υποθέτοντας ότι το αρχείο ads.txt είναι ακριβές, εν αγνοία σας θα εξακολουθεί να υφίσταται αυτό το σφάλμα. Σταματήστε λοιπόν να υποθέτετε και ελέγχετε τα αρχεία σας ads.txt κάθε εβδομάδα. Μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρο, αλλά μακροπρόθεσμα, θα αποκομίσετε οφέλη.

Καταγράψτε τις εταιρείες προσεκτικά

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναφέρετε στο αρχείο ads.txt ποιες εταιρείες επιθυμείτε να δραστηριοποιούνται στον ιστότοπο σας πουλώντας διαφημίσεις. Η καταχώριση θα πρέπει να γίνεται από εσάς τους ίδιους ή από έμπιστους συνεργάτες. Σε περίπτωση που επιτρέψετε να διαχειρίζονται αυτό το αρχείο αναξιόπιστα άτομα, τότε πιθανό να παραποιήσουν εν αγνοία σας τις καταχωρήσεις, με αρνητικό πρόσημονα πέσετε θύμα δόλιων πρακτικών, προφανώς γιατί οι επιτήδειοι θα μπορέσουν έτσι να βγάλουν εύκολα κέρδη εις βάρος σας.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει εξετάζεται κάθε φορά προσεκτικά όλες τις εταιρείες που είναι καταχωρημένες σε τούτο το αρχείο. Θα σας παραθέσω ένα πολύ απλό παράδειγμα για να μπείτε κατευθείαν στο νόημα της υπόθεσης, οι New York Times έχει μόνο 17 εταιρείες που αναφέρονται στο αρχείο ads.txt.

Προσθέστε μόνο εκείνους τους διαφημιστικούς συνεργάτες που θεωρούνται σημαντικοί

Η προσθήκη διαφημιστικών συνεργατών μόνο για λόγους αύξησης των εσόδων σας είναι μια προβληματική κίνηση, κατά την καταχώριση διαφημιστών στα αρχεία ads.txt. Πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά ποιοι εταίροι είναι οι πιο σημαντικοί και συμπεριφέρονται τίμια, και κατ’ επέκταση δημιουργούν σταθερή αξία για τα συμφέροντα σας, και πως σε καμία περίπτωση δεν λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το κέρδος, αλλά πάνω από όλα κάνοντας σωστή δουλειά.

Επενδύστε στη λεπτομερή αναφορά

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο για τους μικρότερους εκδότες που δεν διαθέσουν τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους να χρησιμοποιούν επί πληρωμή υπηρεσίες και εργαλεία αναφοράς που παρέχουν μια αναλυτική προβολή των μετρήσεων του ads.txt, ωστόσο αν το site σας συγκεντρώνει μεγάλη επισκεψιμότητα, τότε σας συστήνω ανεπιφύλακτα να επενδύσετε ένα σταθερό μηνιαίο προϋπολογισμό για την χρήση αυτών των εργαλείων, αφού έτσι θα μπορέσετε να αυξήσετε έμμεσα τα κέρδη σας, με το σκεπτικό ότι θα γνωρίζετε πως θα πρέπει να ενεργήσετε και τι θα πρέπει να αποφύγετε.

Μέσω αυτής της διαδικασίας θα μπορέσετε να διευρύνετε τις γνώσεις σας σχετικά με το ads.txt, και παράλληλα θα σας παρέχει επίσης πληροφορίες αναφορικά με τα έσοδα που σας φέρνει ο κάθε συνεργάτης ξεχωριστά, το οποίο έχετε συμπεριλάβει στο αρχείο ads.txt.

Αυτοματοποιήστε τις διαδικασίες

Ο αυτοματισμός είναι το κλειδί για ένα μέλλον όπου θα μπορείτε να εστιάζεται στην ουσία και όχι στα ανούσια πράγματα. Υπάρχουν πολλά εργαλεία στην αγορά που μπορούν να ελέγξουν για σφάλματα στα αρχεία ads.txt, και καθώς η δημοτικότητα αυτής της πρωτοβουλίας του IAB κερδίζει όλο και περισσότερους αξιόπιστους διαφημιστικούς συνεργάτες, τέτοια εργαλεία καθίστανται απολύτως απαραίτητα. Η επένδυση σε ένα τέτοιο εργαλείο είναι επομένως μια σοφή επιλογή για εσάς. Μερικά από τα καλύτερα στην αγορά είναι από το Sovrn και το Industry Index.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166