ΑρχικήΟχήματα600.000 άτομα υπέγραψαν αναφορά για να σταματήσει η απαγόρευση της Uber στο...

600.000 άτομα υπέγραψαν αναφορά για να σταματήσει η απαγόρευση της Uber στο Λονδίνο

600.000 άτομα υπέγραψαν αναφορά για να σταματήσει απαγόρευση της Uber στο Λονδίνο.

Η Uber αναμένεται να κάνει δραστικές αλλαγές στα πρωτόκολλά της για την ασφάλεια των πελατών της, αφού η Transport for London (TfL) προκάλεσε έκπληξη αποκαλύπτοντας ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει την τρέχουσα άδεια λειτουργίας της στην πόλη, η οποία πρόκειται να λήξει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η εφαρμογή για την κοινή χρήση των οχημάτων κατηγορήθηκε από την TfL σε δήλωσή της την Παρασκευή (22 Σεπτεμβρίου), σύμφωνα με την οποία οι πρακτικές της εταιρείας “αποδεικνύουν έλλειψη εταιρικής ευθύνης σε σχέση με ορισμένα θέματα που έχουν ενδεχόμενες επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια”.

Ο Tom Elvidge, γενικός διευθυντής της Uber στο Λονδίνο, δήλωσε σήμερα στη Sunday Times: «Θα θέλαμε να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφευχθεί αυτό το τραγικό συμβάν για τα συμφέροντα της εταιρείας μας… από την πλευρά μας προτείνουμε να καθίσουμε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στο τραπέζι και να συζητήσουμε το θέμα για να λυθεί η παρεξήγηση.

“Δεν μας ζητήθηκε να κάνουμε αλλαγές”, πρόσθεσε. “Θα θέλαμε να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά αυτό απαιτεί ένα διάλογο που δεν μπορούσαμε να έχουμε”.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι παραχωρήσεις της Uber θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αλλαγές στην ασφάλεια των επιβατών και ταυτόχρονα να ωφεληθούν οι 40.000 εργαζόμενοι που εδρεύουν στο Λονδίνο, χωρίς να χάσουν τη δουλειά τους. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τις αμοιβές των διακοπών και τα όρια των ωρών εργασίας μέχρι τώρα έμοιαζαν με τριτοκοσμικής χώρας.

Μια πηγή κοντά στην TfL ανέφερε ότι οι συνομιλίες με την Uber είναι πιθανό να διεξαχθούν το επόμενο διάστημα και η παρούσα κίνηση θα ήταν ενθαρρυντική, όμως αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον οργανισμό μεταφορών του Λονδίνου.

Η Uber έσπευσε αμέσως να προσβάλει την απόφαση προχθές την Παρασκευή με τον Elvidge να λέει σε δήλωσή του πως: «Εκείνοι που επιθυμούν απαγορεύσουν την εφαρμογή μας από την πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου, έχουν επηρεαστεί από μία μικρή ομάδα ανθρώπων που θέλουν να περιορίσουν τις επιλογές των καταναλωτών.

“Αυτή η απαγόρευση θα έδειχνε στον κόσμο ότι το Λονδίνο είναι κλειστό για καινοτόμες εταιρείες που φέρνουν πληθώρα επιλογών στους καταναλωτές”.

Την Παρασκευή, η Uber δήλωσε την πρόθεσή της να προσφύγει στα δικαστήρια για να προσβάλει την απόφαση (πράγμα που σημαίνει ότι ότι αν τα καταφέρει η Uber θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά στο άμεσο μέλλον) και ξεκίνησε μια ηλεκτρονική αναφορά να πληροφορήσει τους πελάτες της στο Λονδίνο.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 630.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει τα ονόματά τους με την ελπίδα ότι η TfL και ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan θα μπορούσαν να αντιστρέψουν την απόφαση.

Την Παρασκευή, ο Khan πήγε αμέσως να υποστηρίξει την TfL, λέγοντας: “Τρέφω απεριόριστη συμπάθεια προς τους οδηγούς και τους πελάτες της Uber που επηρεάζονται από ετούτη την απόφαση, αλλά ο θυμός τους πρέπει πραγματικά να περιοριστεί και να απευθυνθεί στην Uber.

“Έχουν αφήσει τους οδηγούς και τους πελάτες στο έλεος των συμφερόντων τους, κατά γενική ομολογία έχει αποτύχει σαν εταιρεία, κατά την άποψη της TfL, να λειτουργήσουν ως κατάλληλοι και υπεύθυνοι επαγγελματίες. Υποψιάζομαι ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος πριν αυτή η κατάσταση με την Uber διευθετηθεί πλήρως» υπογράμμισε ο προαναφερόμενος.

Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η Uber εδώ και καιρό έχει επικριθεί για τις επιχειρηματικές της πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων ιστορικού που εφαρμόζει στους πιθανούς οδηγούς και για την εκμετάλλευση των οδηγών μετά την πρόσληψή τους.

Αυτές οι αντιπαραθέσεις, καθώς και μια σειρά PR καταστροφών, οδήγησαν στον συνιδρυτή Travis Kalanick να παραιτηθεί από την θέση του CEO τον Ιούνιο του 2017. Δεν έχει ακόμη αντικατασταθεί.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166