ΑρχικήΕπιστήμη8 Λόγοι για να χάσετε βάρος πριν να είναι αργά

8 Λόγοι για να χάσετε βάρος πριν να είναι αργά

Σαφώς έχει πλήρη άγνοια η πλειονότητα του κόσμου για το γεγονός ότι η παχυσαρκία είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου μετά το κάπνισμα. Σχετίζεται με αυξημένο ποσοστό θνησιμότητας σε όλες τις ηλικίες, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών. Η παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά. Ωστόσο, τεχνικά αυτά αναφέρονται σε δύο διαφορετικές καταστάσεις.

Η παχυσαρκία σημαίνει τεχνικά περίσσεια μάζας σώματος. Αυτό περιλαμβάνει όλους τους ιστούς του σώματος. Η παχυσαρκία από την άλλη πλευρά αναφέρεται ρητά σε περίσσεια σωματικού λίπους, π.χ. ένας πυγμάχος βαρύς σωματικού βάρους είναι υπέρβαρος, λόγω των επιπλέον μυών, αλλά δεν είναι παχύσαρκος. Η παχυσαρκία είναι αυτό που θα πρέπει να σας απασχολεί. Πλέον η απώλεια βάρους δεν είναι ένα ζήτημα που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και να το αφήνετε να χρονοτριβεί.

Ξεκινήστε να χάνετε βάρος, ούτως ώστε να κρατάτε την υγεία σας σε υψηλά επίπεδα αποφεύγοντας τις κακοτοπιές.

1ος Λόγος

Διαβήτης

Η παχυσαρκία αποτελεί σαφή προδιαθεσικό παράγοντα, αφού σε ποσοστό 80 -90% περίπου, τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 είναι υπέρβαρα . Ο διαβήτης είναι η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ, καθώς και η κύρια αιτία τύφλωσης ενηλίκων στον κόσμο. Μία από τις άμεσες αιτίες της παχυσαρκίας είναι η λάθος διατροφή..

2ος Λόγος

Η παχυσαρκία σχετίζεται με την αρτηριοσκλήρυνση, τη συσσώρευση λιπαρών αποθέσεων στις αρτηρίες σε όλο το σώμα σας. Αυτό τις καθιστά στενές με τη ροή του αίματος να επιβραδύνεται και έτσι να αυξάνεται ο κίνδυνος θρόμβωσης του αίματος. Οι αρτηρίες που διατρέχουν κίνδυνο περιλαμβάνουν και εκείνες που τροφοδοτούν με αίμα τον εγκέφαλο. Έτσι εμποδίζεται η παροχή αίματος σε μια περιοχή του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να έχουμε εγκεφαλικό επεισόδιο. Η απώλεια βάρους μειώνει τον κίνδυνο αυτό.

3ος Λόγος

Καρκίνος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι το 25% – 33% του καρκίνου σε όλο τον κόσμο είναι υπέρβαροι.. Το σωματικό λίπος προάγει προφανώς υψηλότερα επίπεδα της ινσουλίνης και την παραγωγή επιπλέον οιστρογόνων. Και η ινσουλίνη και τα οιστρογόνα επιταχύνουν την κυτταρική διαίρεση.

Η έρευνα έδειξε, όσο πιο γρήγορα τα κύτταρα διπλασιάζονται τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να αναπτυχθούν καρκινικά κύτταρα. Η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο καθώς η ταχεία διαίρεση των κυττάρων που προκαλείται από τις υπερβολικές ορμόνες οδηγούν επίσης στην ταχεία αναπαραγωγή των κυττάρων του καρκινικού ιστού, ως εκ τούτου, ο καρκίνος αρχίζει να αναπτύσσεται ενεργά. Επιπλέον στον λιπώδη ιστό τείνουν να παγιδεύονται καρκινογόνες ουσίες, που λαμβάνουμε από εξωτερικές πηγές με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

4ος Λόγος

Αναπνευστικά προβλήματα

Η παχυσαρκία προκαλεί συχνά αναπνευστικά προβλήματα που οφείλεται συχνά στην πίεση που ασκεί το κοιλιακό λίπος στο διάφραγμα και στα θωρακικά τοιχώματα. Το πιο συχνό πρόβλημα του αναπνευστικού συστήματος είναι η άπνοια κατά τον ύπνο . Η άπνοια ύπνου είναι μια κατάσταση όπου ένα άτομο σταματά την αναπνοή του για κάποιο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αποτέλεσμα αυτού οι παχύσαρκοι να κινδυνεύουν από υπό-αερισμό και η συσσώρευση των τοξικών επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα (το αέριο που αναπνέουμε έξω) να ανεβαίνουν στο αίμα. Η απώλεια βάρους είναι η μόνη μόνιμη ασφαλής και υγιής λύση για την άπνοια στον ύπνο.

5ος Λόγος

Ακράτεια ούρων

Αυτό είναι η ακούσια απελευθέρωση ούρων. Το υπερβολικό βάρος μπορεί να συμβάλει στην ακράτεια ούρων. Μια βαριά κοιλιά λόγω της απόθεσης λίπους ασκεί πίεση στην ουροδόχο κύστη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διαρροή των ούρων όταν βήχετε, φτερνίζεστε ή γελάτε. Μάλιστα μπορεί να οδηγήσει στην ούρηση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό κίνητρο για να χάσετε βάρος.

6ος Λόγος

Κιρσοί

Το λίπος προκαλεί εξασθένηση του φλεβικού τοιχώματος και απορρύθμιση της λειτουργίας των βαλβίδων που ρυθμίζουν τη ροή του αίματος μέσα στις φλέβες. Έτσι οι κατεστραμμένες βαλβίδες προκαλούν υψηλή πίεση σε αυτές τις φλέβες και που οδηγεί τελικός σε πρήξιμο και εντοπισμένο πόνο γύρω από τις φλέβες, κάψιμο, φαγούρα και αίσθημα ότι τα πόδια είναι βαριά και κουρασμένα.

7ος Λόγος

Υψηλή αρτηριακή πίεση

Ο ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος) και η ηλικία μαζί είναι ο ισχυρότερος δείκτης του κινδύνου της υπέρτασης ή της υψηλή αρτηριακής πίεσης. Τουλάχιστον το ένα τρίτο των ατόμων με υπέρταση σχετίζονται με την παχυσαρκία.

8ος Λόγος

Άλλες Ασθένειες: Επιπλέον ασθένειες που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα παχυσαρκίας

 • Γυναικεία στειρότητα
 • Οστεοαρθρίτιδα
 • Ρευματοειδή Αρθρίτιδα
 • Πέτρες στη χολή
 • Διαταραχές στην εγκυμοσύνη
 • Μητρική υπέρταση
 • Μειωμένη ανοσολογική ανταπόκριση
 • Ηπατική νόσο
 • Παγκρεατίτιδα
 • Κακή οσμή του σώματος
 • Κατάθλιψη

Η έρευνα δείχνει ότι ακόμη και η μέτρια απώλεια βάρους μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο από την ανάπτυξη αυτών των ασθενειών. Η απώλεια βάρους είναι στην πραγματικότητα μια πρόκληση που πρέπει να την αποδεχθούμε. Δυστυχώς, πολλοί αποτυγχάνουν σε αυτήν την προσπάθεια. Και όλα αυτά γιατί στερούνται την κατάλληλη πληροφόρηση σχετικά με την αποτελεσματική απώλεια βάρους.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166