ΑρχικήΕιδήσειςΑφαιρέθηκε ο τίτλος της Μις Τουρκία λόγω απαράδεκτου tweet

Αφαιρέθηκε ο τίτλος της Μις Τουρκία λόγω απαράδεκτου tweet

Αφαιρέθηκε ο τίτλος της Μις Τουρκία λόγω απαράδεκτου tweet, εντούτοις η συγκεκριμένη χώρα θέλει να λέγεται Δημοκρατική.

Οι διοργανωτές των τουρκικών καλλιστείων έχουμε αφαιρέσει τον τίτλο τη Μις Τουρκία 2017 εξαιτίας δημοσίευσης που ανάρτησε σε κοινωνικό δίκτυο η φερόμενη κοπέλα και θεωρήθηκε προσβλητική για τη μνήμη των 250 ανθρώπων που σκοτώθηκαν το περασμένο έτος μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Οι διοργανωτές της Μις Τουρκίας δήλωσαν ότι η 18χρονη Itir Esen την Παρασκευή, μια μέρα μετά την απονομή του τίτλου στον διαγωνισμό και του δικαιώματος να εκπροσωπήσει την Τουρκία σε διεθνές επίπεδο στο διαγωνισμό Miss World στην Κίνα. Οι ιθύνοντες δήλωσαν ότι ο τίτλος τους ανακλήθηκε εξαιτίας ενός τιτιβίσματος στο Twitter.

Οπότε, ο τίτλος πηγαίνει στην Asli Sumen , η οποίαμ εταξύ άλλων θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στην Κίνα (ήταν η αναπληρωματική διάδοχος του στέμματος).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η Esen, μοντέλο και φοιτήτρια σε πανεπιστήμιο, προκάλεσε καταιγίδα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης αφού δημοσίευσε μια παρατήρηση στο Twitter σχετικά με το γεγονός ότι η χώρα της λανθασμένα έστησε μνημεία για τα θύματα κατά την πρώτη επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το tweet, που έκτοτε έχει διαγραφεί, έγραφε: Πως είναι παράλογο να μνημονεύονται τέτοια άτομα για δήθεν ηρωικές πράξεις.

Ο Esen αρνήθηκε ότι ο λογαριασμός ήταν δικό της. Όμως, η Sandikcioglu, η οποία είναι επικεφαλής της οργάνωσης Miss Turkey, δήλωσε ότι η επιτροπή επιβεβαίωσε ότι ήταν ο συντάκτης του tweet.

“Δυστυχώς ανακοινώνουμε ότι έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το τιτίβισμα δημοσιεύτηκε από τον Itir Esen”, δήλωσε η Sandikcioglu. “Δεν είναι δυνατό για την διοργάνωση της Μις Τουρκίας, που έχει στόχο να προωθήσει την Τουρκία σε όλο τον κόσμο και να συμβάλει στην εικόνα της, να αποδεχθεί μια τέτοια προσβλητική συμπεριφορά”.

Η διοργανώτρια αρχή επισήμανε ότι το tweet έπεσε στην αντίληψή μας μετά το πέρας του διαγωνισμού και ότι τους πήρε “ώρες” για να διαπιστώσουν ότι ήταν της Esen.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166