Αύξάνεται η ζήτηση για SSD στην παγκόσμια αγορά

Τα SSDs (Solid State Drives) είναι πολύ γρηγορότερα από τους κλασσικούς σκληρούς δίσκους και, από κάποιες απόψεις, ασφαλέστερα και πιο ανθεκτικά όσον αφορά στη μακροβιότητα των δεδομένων (αφού δεν εμπεριέχουν κινούμενα τμήματα όπως οι μηχανισμοί των σκληρών δίσκων). Είναι, όμως, και… πανάκριβα, αφού ένα τέτοιο με χωρητικότητα γύρω στα 60GBs κοστίζει όσο ένας “τυπικός” σκληρός δίσκος μεγέθους… 1TByte! Να, όμως, που το κόστος τους άρχισε πια να φτάνει τα επίπεδα στα οποία να μοιάζουν μια δελεαστική πρόταση – όχι ως αντικαταστάτες των πιο αργών μα μεγάλων σε μέγεθος σκληρών δίσκων, αλλά ως συμπληρωματική πρόταση.

Η OCZ παρατήρησε αύξηση στις πωλήσεις των SSDs, τα οποία και παρουσιάζουν την ταχύτερα αυξανόμενη ζήτηση από τα υπόλοιπα προϊόντα της. Πέρα από τη βελτίωση της κατάστασης της οικονιμίας (θυμηθείτε: ΔΕΝ μιλάμε για την Ελληνική πραγματικότητα), οι λύσεις SSD έχουν αρχίσει πια να ωριμάζουν από τεχνολογικής άποψης. Η μείωση των προβλημάτων που παρουσίαζαν τα πρώτα “κομμάτια” (προβλήματα που έφταναν σε… ολική απώλεια δεδομένων!) σε συνδυασμό με τη συνεχή πτώση τιμών βοηθούν στην απόφαση αρκετών χρηστών να τα ενσωματώσουν στον υπολογιστή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ αρχικά τα SSDs προβάλλονταν ως ο μελλοντικός αντικαταστάτης των σκληρών δίσκων, λόγω του αργού ρυθμού πτώσης του κόστους τους, υϊοθετήθηκαν περισσότερο με έναν… υβριδικό τρόπο: οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν να ενσωματώνουν στον υπολογιστή τους τόσο ένα SSD όσο και έναν τυπικό σκληρό δίσκο: αποθηκεύοντας το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές τους στον SSD κερδίζουν από τις εκπληκτικές του ταχύτητες, παράλληλα αποθηκεύοντας στον μεγαλύτερο -αλλά πιο αργό- σκληρό δίσκο τα πρόσθετα δεδομένα τους (π.χ. αρχεία βίντεο και ήχου) που δεν θα κέρδιζαν και τόσο από γρηγορότερη ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής (όσον αφορά στο μέσο χρήστη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας