Αναβαθμίζει την υποδομή της η Ballon Planet

Με αναβάθμιση της εσωτερικής υποδομής, καθώς και με την εφαρμογή υπερσύγχρονων συστημάτων μηχανοργάνωσης, απαντάει η Balloon Planet στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση σε υπηρεσίες υποστήριξης από τα μέλη του δικτύου της που πηγάζει από τη συνεχή αύξηση της ζήτησης ποιοτικών υπηρεσιών σε εφαρμογές διακόσμησης με μπαλόνια από τους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρία πρόσφατα προμηθεύτηκε ένα ειδικό πακέτο Franchise Support Procedures από την Pegasus FCDS. Η συνολική τεχνογνωσία που χρησιμοποιήθηκε ως βάση ανάπτυξης του λογισμικού συστήματος, που έχει ειδικά αναπτυχθεί για την Balloon Planet, συντονίστηκε από την εταιρία συμβούλων FC&D; Franchise Consulting & Development και θεωρείται αυτή τη στιγμή η κορωνίδα όλων των συστημάτων υποστήριξης.

Το νέο ολοκληρωμένο σύστημα συνδυάζει αρχές ERP, CRM και logistics σε μια ευκολόχρηστη πλατφόρμα. Ενώ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος ανάπτυξης της Balloon Planet και διευθύνων σύμβουλος της FC&D;, κ. Πάνος Πατρωνίδης, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που αποκτούν πλέον τα καταστήματα του δικτύου της Balloon Planet θα φανεί άμεσα, αφού θα συντελέσει σε ακόμα καλύτερο έλεγχο της αποθήκης, της παραγωγής, αλλά και της μείωσης του κόστους λειτουργίας των καταστημάτων.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Πατρωνίδη, δεν είναι τυχαίο ότι τα Balloon Planet θεωρούνται η πιο ολοκληρωμένη, οργανωμένη και αναγνωρισμένη για την ποιότητά της αλυσίδα καταστημάτων διακόσμησης με μπαλόνια στην Ελλάδα. Για να προσθέσει ότι η πελατοκεντρική φιλοσοφία σε συνδυασμό με τη δημιουργική διάθεση και τη βαθιά εμπειρία των στελεχών της, καθιέρωσαν τα Balloon Planet ως την κορυφαία αλυσίδα καταστημάτων που ειδικεύεται στη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων με μπαλόνια. Είτε πρόκειται για δεξίωση γάμου, για στολισμό του εξωτερικού της εκκλησίας, για γέννηση, για δεξίωση βάπτισης, για γενέθλια, για πάρτι αρραβώνων, για χρυσή επέτειό ή για οποιαδήποτε άλλη κοινωνική εκδήλωση, στην οποία οι “οικοδεσπότες” θέλουν να ξεχωρίζουν, η χρήση των υπηρεσιών των Balloon Planet αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας.

Απεριόριστες είναι όμως και οι δυνατότητες δυναμικής ανάπτυξης στοn χώρο παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών προς επιχειρήσεις. (Β2Β) Τομείς δραστηριοποίησης είναι εγκαίνια καταστημάτων και επιχειρήσεων, συνέδρια, συνεστιάσεις, εταιρικές παρουσιάσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες, δεξιώσεις, γιορτές, happenings, εταιρικά logos, εταιρικά δώρα, στολισμοί προσόψεων, στολισμοί εκθεσιακών περιπτέρων και κάθε άλλη εταιρική εκδήλωση.

Εκτιμά επίσης ως σημαντική διαφοροποίηση το γεγονός, ότι τα Balloon Planet είναι τα μόνα που μπορούν να ετοιμάσουν εκ των προτέρων τις συνθέσεις και τις κατασκευές, χωρίς να είναι αναγκαίο να τις δημιουργούν επί τόπου, όπως συνηθίζεται στον ανταγωνισμό. Αυτό διότι γνωρίζουν τις ιδιοτροπίες του μπαλονιού και χρησιμοποιούν κατάλληλη ειδική επεξεργασία.

Τα Balloon Planet δραστηριοποιούνται επίσης με μεγάλη επιτυχία στον χώρο της εκτύπωσης μπαλονιών. Με σύγχρονες και ταχύτατες εκτυπωτικές μηχανές διαθέτουν απεριόριστες δυνατότητες παραγωγής. Οι επιλογές ξεκινούν από μονοχρωμία, διχρωμία, τριχρωμία, καθώς και τετραχρωμία σε μονόπλευρη, δίπλευρη και κυκλική εκτύπωση. Παρέχουν έτσι τη δυνατότητα στους πελάτες τους να δημιουργήσουν το δικό τους διαφημιστικό μπαλόνι, ανοίγοντας μια τεράστια γκάμα νέων επιλογών τόσο σε χρώματα όσο και σε μεγέθη.

Τα Balloon Planet προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο συνεργασίας franchise, που περιλαμβάνει το δικαίωμα χρήσης σήματος Balloon Planet, προβολή μέσα από διαφήμιση, προώθηση, και από το ειδικό site www.balloonplanet.gr, γεωγραφική αποκλειστικότητα, μεταφορά όλης της τεχνογνωσίας, καθώς και μεταφορά της δημιουργικής εμπειρίας σε επίπεδο σχεδίων και εφαρμογών, πρωτότυπων και εξειδικευμένων μεθόδων επεξεργασίας κ.λπ. Η μεταφορά της τεχνογνωσίας επιτυγχάνεται με ειδικά προγράμματα αρχικής εκπαίδευσης και τακτικών σεμιναρίων για την παρουσίαση νέων τάσεων, εφαρμογών, σχεδίων, μεθόδων κ.λπ.

Πρόσφατα μάλιστα ολοκληρώθηκε το φθινοπωρινό μετ-εκπαιδευτικό συνέδριο με τη συμμετοχή της παγκοσμίου φήμης Julie Barnes από την Αγγλία, η οποία για τρεις ημέρες μετέφερε στους δικαιοδόχους των Balloon Planet όλη τη δημιουργική τεχνογνωσία της. Στη διάθεση του νέου συνεργάτη τίθεται επίσης μια πληθώρα ηλεκτρονικού multimedia, διαφημιστικού, προωθητικού και φωτογραφικού υλικού, καθώς επίσης και ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο λειτουργίας. Επίσης, παρέχεται ουσιαστική υποστήριξη σε όλες τις φάσεις λειτουργίας του καταστήματός, turn key solutions, που δημιουργούν οικονομίες κλίμακος, αφού τα Balloon Planet δεν είναι δέσμια αποκλειστικών συνεργασιών, αλλά εκμεταλλεύονται ανά πάσα στιγμή την αγοραστική δύναμη που τους παρέχει όλο το δίκτυο!

Πρόσφατα, η Balloon Planet προχώρησε και στη δημιουργία ενός μητροπολιτικού καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό τη δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου, αλλά και ενός πρότυπου “πιλοτικού” καταστήματος για τη Βόρεια Ελλάδα. Το κατάστημα που άνοιξε στην καρδιά της πόλης της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο “Πλατεία” θα αποτελεί και το κατάστημα το οποίο θα παρουσιάζεται στους υποψηφίους franchisees.

Eτσι, η εταιρία συνδυάζει έξυπνα δύο βασικά συστατικά επιτυχίας ενός δικτύου δικαιόχρησης. Το επιτυχημένο πρότυπο, το οποίο λειτουργεί κερδοφόρα σε στρατηγικό σημείο της τοπικής αγοράς, (βλ. κέντρο της Τσιμισκή) και αποδεικνύει ότι το concept είναι αποδεκτό από την τοπική αγορά και εξίσου επιτυχημένο όπως και στην Αθήνα, προσφέροντας όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρει και η μητρική εταιρία. Δεύτερον, η εταιρία δημιουργεί ένα κεντρικό σημείο λήψης και μεταβίβασης όλων των πληροφοριών από την αγορά και τους καταναλωτές προς την κεντρική διοίκηση, η οποία “φιλτράρει” το feedback και προσαρμόζει τα δεδομένα λειτουργίας στις συνθήκες της αγοράς της Βορείου Ελλάδος.

Αυτή η διαδικασία βιώνεται και από τους franchisees, οι οποίοι ήδη από τη φάση γνωριμίας με το concept αλλά και στη συνέχεια, όταν εκπαιδεύονται πρακτικά στο πιλοτικό κατάστημα, αντιλαμβάνονται την υπεροχή της αλυσίδας που πηγάζει από τη βαθιά τεχνογνωσία της. Ταυτόχρονα, στο υπερσύγχρονο εργαστήριο το οποίο βρίσκεται στην δυτική είσοδο της πόλης, οι franchisee θα εκπαιδεύονται πλήρως για τη σωστή λειτουργία του καταστήματος και ταυτόχρονα θα έχουν μια πολύ μεγάλη υποστήριξη για την κάλυψη πιο εξειδικευμένων υπηρεσιών κυρίως προς εταιρικούς πελάτες (B2B).

Αναλυτικές πληροφορίες για την ένταξη στο δίκτυο των Balloon Planet και την παραχώρηση αδειών λειτουργίας παρέχει η FC&D; franchise consulting & Development στα τηλ: 210-8665080–090 ή οι Franchise Brokers για τη Βόρεια Ελλάδα στα τηλ: 2310-252048 FC&D; Franchise Consulting & Development.