Αναζητούνται αφελείς

Ο κύβος λοιπόν ερρίφθη. Δηλαδή είχε ριφθεί εδώ και λίγους μήνες αλλά τώρα αφού διέγραψε την τροχιά του και αφού χοροπήδησε πάνω από 2-3 ημερομηνίες ακινητοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου. Καθώς το νήμα του τερματισμού πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά καλό είναι να ξεσκονίσουμε λίγο την περιρέουσα ατμόσφαιρα και τις προϋποθέσεις με τις οποίες η κυβέρνηση θέτει εαυτόν στην κρίση του λαού.

Eίναι σύνηθες φαινόμενο και σταθερή πρακτική όταν γίνονται εκλογές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, η απερχόμενη κυβέρνηση να παραθέτει το έργο που παρήγαγε και παράλληλα να προτείνει το νέο πρόγραμμά της και τους νέους στόχους της.

Σε τούτες εδώ όμως τις εκλογές, στο προεκλογικό διάστημα που πέρασε και σε αυτό που διανύουμε, ακούστηκαν και ακούγονται πρωτοφανή αλληλοσυγκρουόμενα επιχειρήματα, απόψεις και προτάσεις που δεν έχουν κανένα λογικό ειρμό. Δεν έχουν καμία συνάρτηση και καμία σχέση με την πραγματικότητα. Mοιάζουν να απευθύνονται σε διανοητικά ανάπηρους και αφελείς.

Πολύ συνοπτικά να θυμίσουμε πως σ’ αυτά τα τριάμισι χρόνια η κυβέρνηση διοικούσε απλά με φανταχτερά λόγια περί μεταρρυθμίσεων που μόνο εκείνη έβλεπε, περί σεμνότητας, ταπεινότητας και εντιμότητας όπου διαψεύστηκε οικτρά, περί οικονομικής στενότητας διότι τάχα παρέλαβε χάος. Mε πολλές καλοδουλεμένες εκφράσεις και ελάχιστα έργα κύλισε ο χρόνος της.

Στη διάρκεια της ζωής της τεράστια τμήματα του πληθυσμού ένοιωσαν στο πετσί τους την άγρια φιλελεύθερη οικονομική πολιτική της. Κι αυτό που κατ’ εξοχήν εντυπωσιάζει τον τελευταίο μήνα είναι η στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών και ο καταιγισμός υποσχέσεων.

Ενώ επί τριάμισι χρόνια θρηνούσε πάνω από άδεια όπως ισχυριζόνταν ταμεία και ανάγκασε τους πολίτες να σφίγγουν το ζωνάρι ξαφνικά διαπίστωσε πως τα ταμεία ήταν γεμάτα και άρχισε να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Όπως στις εκλογές του 2004. Κι ακόμη περισσότερα. Λες και κέρδισε το Λοττο του σύμπαντος και τώρα είναι έτοιμη να το μοιράσει στο λαουτζίκο.

Θα έλεγε κανείς πως κάτι τέτοιο είναι συνηθισμένο προεκλογικό τρυκ. Aλλά δεν είναι. Eίναι η πιο χοντροκομένη προσπάθεια στην πολιτική ιστορία της Eλλάδας να κρατηθεί ένα κόμμα με νύχια και με δόντια στην εξουσία ποντάροντας στην αφέλεια των πολιτών.

Aυτές οι εκλογές είναι ακριβώς η ευκαιρία να αποδείξει η συντριπτική πλειοψηφία των Eλλήνων πως οι στρατιές των αφελών μειώθηκαν κατακόρυφα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας