ΑρχικήΑπόψειςΑντιμετώπιση χωρίς προκαταλήψεις

Αντιμετώπιση χωρίς προκαταλήψεις

Ο αριθμός χρηστών της ινδικής κάνναβης ή «μαριχουάνας» ή «χόρτου» ή «φούντας» έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ένας στους δύο νέους που διασκεδάζει στα νυχτερινά μπαρ κάνει χρήση του ναρκωτικού. Ωστόσο το θέμα «φούντα» παραμένει ταμπού. Όταν ζήτησα συνέντευξη από τον υπουργό Υγείας, επιστήμονα διεθνούς κύρους, με εκτενές ερευνητικό έργο στα «μαλακά» ναρκωτικά, εκείνος αρνήθηκε ευγενικά. Τα προβλήματα όμως δε λύνονται με το να χώνουμε το κεφάλι μας στην άμμο. Το «Focus» τολμά να ανοίξει το θέμα σε δημόσια συζήτηση, δημοσιεύοντας τα πιο πρόσφατα επιστημονικά αποτελέσματα και αψηφώντας τους δήθεν καθωσπρεπισμούς.

Το χρωστάμε στους χιλιάδες μαθητές που μας διαβάζουν, στους γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους, αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα. Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους. Πρώτον, η συστηματική χρήση της μαριχουάνας και επικίνδυνη είναι και εθιστική. Δεύτερον, η συντριπτική πλειοψηφία των καπνιστών μαριχουάνας δεν περνούν ποτέ στα σκληρά ναρκωτικά, ωστόσο σχεδόν όλοι οι χρήστες ηρωίνης ξεκίνησαν καπνίζοντας «αθώα» τσιγαριλίκια.

Τρίτον, η καταστολή και η απαγόρευση οδηγούν τους νέους στα νύχια των εμπόρων οι οποίοι έχουν συμφέρον τη «μεταπήδηση» στα σκληρά ναρκωτικά που αποφέρουν υψηλότερα κέρδη. Αντίθετα, η αποποινικοποίηση περιορίζει τα σκληρά ναρκωτικά, όπως αποδεικνύει το παράδειγμα της Ολλανδίας. Είναι καιρός η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς προκαταλήψεις.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166