Άντρες, υπερεκτιμημένες προσωπικότητες

Άντρες, υπερεκτιμημένες προσωπικότητες

Άρθρο της Θέτιδας Παπαδοπούλου.

Όλα τα μήπως μαζεμένα: μήπως είμαι πολύ ψηλός, μήπως είμαι πολύ κοντός, μήπως δεν βγάζω αρκετά λεφτά, μήπως την έχω μικρή… την κούρσα, μήπως τα προσόντα μου δεν επαρκούν κι αν επαρκούν, λειτουργούν; Μήπως η γκόμενα του κολλητού είναι πιο θεά, μήπως ο πρώην της ήταν πιο αποτελεσματικός, μήπως, μήπως, μήπως…

Πολύ συχνά σκέφτομαι ότι όταν ο καλός θεούλης έκοψε τα πλευράκια του Αδάμ για να πλάσει την Εύα, κάτι του ξέφυγε και πείραξε πολύ ζωτικά όργανα και έτσι όλοι οι άνδρες μοιραία περιορίστηκαν στις πολύ βασικές ικανότητες. Ικανότητες ουσιαστικές μέν, περιορισμένες δε.

Οι άνδρες είναι μικρά παιδιά και μη με κατηγορήσετε για αναπαραγωγή ενός ακόμα κλισέ.

Δοκιμάστε να ζήσετε για πάνω από ένα δίμηνο με έναν άνδρα. Ισχυρίζονται ότι μπορούν να μαγειρέψουν, αλλά στο πέρασμά τους η κουζίνα θυμίζει Ιαπωνία μετά το τσουνάμι.

Λένε, ναι αγάπη μου θα βοηθήσω με τις δουλειές, αλλά ντρέπονται να τους δουν οι γείτονες να απλώνουν βρακάκια στο μπαλκόνι, τι θα πιστέψουν για τον ανδρισμό τους;

Κάνουν φιγούρα ότι είναι το ισχυρό φύλο, αλλά σωριάζονται σαν ετοιμοθάνατοι με δέκατα ύψους 37,2 και το κορυφαίο: “μωρό μου σήμερα θα περάσουμε μια νύχτα ονειρεμένη εγώ και εσύ, ζαργάνα μου, αγκαλίτσα γούτσου- γούτσου επί του καναπέως, να δούμε υπέροχη μπαλίτσα ε; Ντέρμπυ αγαπούλα μου Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και έχω αγωνία να πεθάνω ένα πράμα, σε πειράζει να μου κάνεις παρεούλα;…”

Είναι μικρά παιδιά, που άλλα λένε, άλλα κάνουν, άλλα σκέφτονται, άλλα επιθυμούν και άλλα αποκτούν. Και σαν μικρά παιδιά αισθάνονται πάντα αδικημένοι, που η άτιμη η ζωή δεν αναγνωρίζει την αξία τους και οι αχάριστες γυναίκες ποτέ μα ποτέ δεν τους καταλαβαίνουν.

Βασικά, μια λέξη πολύ ουσιαστική για να περιγράψουμε την ανδρική ψυχοσύνθεση, είναι η λέξη ανταγωνισμός.

Από μικρά τα αγοράκια ανταγωνίζονται για τα παιχνίδια τους, για το πόσα παγωτά θα φάνε το καλοκαίρι, για τα πουλάκια τους στις τουαλέτες, για το πόσες γκόμενες έχουν χτυπήσει και η λίστα είναι αναρίθμητη.

Ζουν σε ένα μόνιμο άγχος να έχουν πολλούς κολλητούς, γιατί αυτοί άλλωστε είναι και θα είναι η πρώτη προτεραιότητα στη ζωή τους, αλλά θέλουν πάση θυσία να είναι καλύτεροι από αυτούς.

Μοιάζουν με παραφουσκωμένα πετεινάρια που αν τα ψάξεις καλύτερα, συνειδητοποιείς ότι κάτω από όλον αυτό τον όγκο δεν κρύβεται τίποτα άλλο από αναμαλλιασμένα πούπουλα.

Άνδρες, λοιπόν, υπερεκτιμημένες προσωπικότητες.

Ποιος τους έχει ανάγκη, ποιος… ωχ, αρχίζει μια ταινία με το θεό τον Johnny τον Depp. Ok. Υπάρχουν και εξαιρέσεις!

Προηγούμενο άρθροHusqvarna 701 Enduro
Επόμενο άρθροΠιο χαμηλά, πιο χαμηλά!
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας