Απεβίωσε η πρώτη «Ντόλι» της Αυστραλίας

Το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο της Αυστραλίας απεβίωσε απροσδόκητα από άγνωστες αιτίες.

Η Ματίλντα γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 2000 από ένα κλωνοποιημένο έμβρυο, με την ίδια μέθοδο που γεννήθηκε το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο στον κόσμο, η Ντόλι, στο Ινστιτούτο Ρόσλιν της Σκοτίας.

Η Ματίλντα πέθανε σε ένα ερευνητικό κέντρο κοντά στην πόλη της Αδελαϊδας στην Αυστραλία και το νεκρό σώμα της βρέθηκε από το προσωπικό. Την προηγούμενη ημέρα είχε εξεταστεί και ήταν εξαιρετικά υγιείς σύμφωνα με τον Rob Lewis, που διευθύνει το South Australian Research Institute, το οποίο κλωνοποίησε το πρόβατο.

Ο δρ. Lewis συνέχισε λέγοντας ότι από την ημέρα της γέννησής της η Ματίλντα ήταν ιδιαίτερα ζωηρό και ο θάνατός της ήταν απρόσμενος. Η συνεχής παρακολούθηση της πορείας της Ματίλντα έδειχνε ότι ήταν καθόλα υγειής.

Κλείνοντας ο διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου τόνισε ότι η συμβολή της Ματίλντα στο πρόγραμμα ήταν καθοριστική. Ήταν το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο και το γεγονός αυτό παρείχε την αναγκαία αυτοπεποίθηση στην επιστημονική κοινότητα να συνεχίσει το έργο της πάνω σε αυτήν την τεχνολογία.

Προηγούμενο άρθροHIPAC: Έξι χρόνια παρουσίας στο integration
Επόμενο άρθροJaloux: Ένα concept με έντονη εξωστρέφεια
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας