ΑρχικήΕπιστήμηΑπεβίωσε η πρώτη «Ντόλι» της Αυστραλίας

Απεβίωσε η πρώτη «Ντόλι» της Αυστραλίας

Το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο της Αυστραλίας απεβίωσε απροσδόκητα από άγνωστες αιτίες.

Η Ματίλντα γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 2000 από ένα κλωνοποιημένο έμβρυο, με την ίδια μέθοδο που γεννήθηκε το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο στον κόσμο, η Ντόλι, στο Ινστιτούτο Ρόσλιν της Σκοτίας.

Η Ματίλντα πέθανε σε ένα ερευνητικό κέντρο κοντά στην πόλη της Αδελαϊδας στην Αυστραλία και το νεκρό σώμα της βρέθηκε από το προσωπικό. Την προηγούμενη ημέρα είχε εξεταστεί και ήταν εξαιρετικά υγιείς σύμφωνα με τον Rob Lewis, που διευθύνει το South Australian Research Institute, το οποίο κλωνοποίησε το πρόβατο.

Ο δρ. Lewis συνέχισε λέγοντας ότι από την ημέρα της γέννησής της η Ματίλντα ήταν ιδιαίτερα ζωηρό και ο θάνατός της ήταν απρόσμενος. Η συνεχής παρακολούθηση της πορείας της Ματίλντα έδειχνε ότι ήταν καθόλα υγειής.

Κλείνοντας ο διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου τόνισε ότι η συμβολή της Ματίλντα στο πρόγραμμα ήταν καθοριστική. Ήταν το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο και το γεγονός αυτό παρείχε την αναγκαία αυτοπεποίθηση στην επιστημονική κοινότητα να συνεχίσει το έργο της πάνω σε αυτήν την τεχνολογία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166