Από την κορυφή ως τα νύχια. Οδηγίες χρήσης ανδρών

Από την κορυφή ως τα νύχια. Οδηγίες χρήσης ανδρών

Άρθρο της Θέτιδας Παπαδοπούλου.

Το μεγάλο σου παράπονο: Οι άνδρες δεν έρχονται με οδηγίες χρήσης (ώστε η ζωή σου να απλουστευτεί και η ψυχική σου ισορροπία να αποκατασταθεί). Μη μας στενοχωριέσαι! Στο παρακάτω κείμενο θα βρεις όλες τις πληροφορίες που σου χρειάζονται, ώστε να κατανοήσεις πλήρως τον αντρικό “μηχανισμό”.

Νομίζεις ότι ξέρεις απέξω κι ανακατωτά το αντρικό φύλο και τη φυσιολογία του; Μην ενθουσιάζεσαι! Υπάρχουν πάρα πολλά που δεν έχεις ακούσει – τουλάχιστον μέχρι τώρα. Για να σε βοηθήσει, το Cosmo συγκέντρωσε μια πλήρη γκάμα πληροφοριών για τις ερωτογενείς ζώνες των αντρών, τις αισθησιακές προτιμήσεις τους, τις αδάμαστες τάσεις τους και τις κατέταξε σε κατηγορίες για πιο εύκολη χρήση!

Εξοπλισμένη με τις νέες αυτές πληροφορίες και τις συμβουλές χρήσης τους, είναι σίγουρο ότι θα… αποφοιτήσεις με άριστα.

Το βλέμμα του προγόνου

Oι άντρες μπορούν να δουν μακρύτερα από τις γυναίκες χάρη στους προγόνους τους, που ήταν κυνηγοί και έπρεπε να εντοπίζουν από μακριά το θήραμά τους. Παρ’ όλα αυτά, έχουν πολύ μικρότερο οπτικό πεδίο από τις γυναίκες. Έτσι λοιπόν, πριν φέρεις την τσάντα στο κεφάλι του φίλου σου επειδή κοιτάει σαν ξελιγωμένος κάποια άλλη, διάβασε τις παρακάτω γραμμές: Σύμφωνα με τους σεξολόγους, οι γυναίκες κοιτάζουν τα αντρικά σώματα τον ίδιο χρόνο -ίσως και περισσότερο- που οι άντρες κοιτάζουν εμάς. Εμείς όμως σπανίως γινόμαστε αντιληπτές ή πιανόμαστε στα πράσα εξαιτίας της απίστευτης περιφερειακής μας όρασης (σχεδόν 180 μοίρες οπτικού πεδίου!). Αυτά είναι κόλπα.

Μάτια που βλέπονται

O γρηγορότερος τρόπος για να “ανάψεις” έναν άντρα είναι μέσω της όρασής του. Oι άντρες -σε αντίθεση με τις γυναίκες, που γενικώς έχουν ανάγκη από διαφορετικά αισθητικά ερεθίσματα, όπως ένα άγγιγμα του χεριού ή ένα γλυκό ψιθύρισμα στο αφτί- μπορούν να έρθουν σε πλήρη στύση βλέποντας απλά μια αισθησιακή εικόνα. Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι οι περισσότεροι προτιμούν να κάνουν έρωτα με τα φώτα αναμμένα (και όχι ο φόβος μήπως κρατάς παγοκόφτη). Αυτός είναι και ο λόγος που ερεθίζονται με τα πορνοπεριοδικά και τις ταινίες (τις οποίες εσύ σιχαίνεσαι, γιατί, όλα κι όλα, αυτά τα πράγματα δεν είναι του επιπέδου σου).

Τα αυτιά υποδηλώνουν πολλά

Oι άντρες δεν μπορούν να επεξεργαστούν τους ήχους υψηλής συχνότητας τόσο καλά όσο εμείς. Γι’ αυτό, αν θέλεις να σε παρακολουθεί όταν μιλάς, κλείσε την τηλεόραση και το στέρεο. Η ικανότητα του άντρα να προσλαμβάνει ταυτόχρονα πολλούς ήχους είναι μειωμένη, οπότε του είναι δύσκολο να σε προσέξει, ενώ παράλληλα κάτι άλλο του αποσπά την προσοχή.

Το άρωμα του ιδρώτα

Έρευνες γύρω από τους οσφρητικούς αδένες των αντρών (ξέρεις, εκείνους στη μύτη) απέδειξαν άμεση συσχέτιση του γυναικείου ιδρώτα και του ερεθισμού των αντρών. Στη διάρκεια πειράματος μάλιστα -κατά το οποίο οι άντρες είχαν καλυμμένα τα μάτια- έδειξαν να ερεθίζονται σημαντικά περισσότερο από τη μυρωδιά του γυναικείου ιδρώτα παρά από τα πανάκριβα αρώματα.

Πες μου μία λέξη

Oι γυναίκες χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 6.000 με 8.000 λέξεις καθημερινά, σε αντίθεση με τους άντρες, που αρκούνται στις 2.000 με 4.000 λέξεις! Μετάφραση: Όταν τον δεις να σφραγίζει το στόμα του στη διάρκεια μιας συζήτησης ή να μην εκφράζεται με την ευφράδεια που θα ήθελες, μη σπεύσεις να υποθέσεις ότι είναι κρύος ή ότι δε νοιάζεται… Απλά δεν του “βγαίνει” – από τη φύση του.

Γευσιγνώστες

Πειράματα έδειξαν ότι οι άντρες μπορούν ευκολότερα να διακρίνουν αλμυρές και πικρές γεύσεις με τους αισθητήρες της γλώσσας τους, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που λαχταρούν την μπίρα πολύ πιο συχνά από τις γυναίκες. Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες υπερτερούν στην αντίληψη γλυκών γεύσεων, κάτι που εξηγεί το γιατί τόσες γυναίκες έχουν ψύχωση με τη σοκολάτα.

Shopping τρέλα

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε σε χίλιους και πλέον άντρες, περισσότεροι από τους μισούς απάντησαν ότι απολαμβάνουν τα ψώνια. Το 80% από αυτούς πηγαίνουν σε κάποιο μέρος που εμπιστεύονται και όπου πιστεύουν ότι θα βρουν σίγουρα κάτι που τους ενδιαφέρει. Και, φυσικά, λιγότεροι από το ένα πέμπτο ζητάνε βοήθεια από τους υπαλλήλους…

Τα ωραία μου μαλλιά αγάπη μου

O μέσος άντρας έχει 100.000 τρίχες στο κεφάλι του. Αλλά περίπου στην ηλικία των 25 το 20% υποφέρουν από τριχόπτωση, ενώ το 30% από αυτούς έχουν δραματικές απώλειες (βλέπε φαλάκρα) ανάμεσα στα 30 με 40. Παρ’ όλα αυτά, οι άντρες φρικάρουν και για άλλα πράγματα εκτός από τις αδύναμες τρίχες, όπως για την κόμμωσή τους!

Πόνος στα βουβά

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου UCLA έδειξε ότι οι γυναίκες έχουν αυξημένη μια ορμόνη που τις ενθαρρύνει να αναζητούν τη χαλάρωση, πράγμα που τις κάνει να ψάχνουν για ακούφιση όταν νιώθουν άσχημα (π.χ. τηλεφωνώντας σε μια φίλη). Αντίθετα, η χαμηλή συγκέντρωση της ορμόνης αυτής στους άντρες έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη επιθυμία να μοιραστούν τον πόνο τους.

Δάκρυα και ιδρώτας

Την επόμενη φορά που εσύ και ο φίλος σου θα βρίσκεστε στα προκαταρκτικά, μη διστάσεις να τον χαϊδέψεις ή να τον τρίψεις δυνατά στην πλάτη. Εξαιτίας της τεστοστερόνης το αντρικό δέρμα είναι παχύτερο και πυκνότερο από το γυναικείο. Για το λόγο αυτόν χρειάζεται περισσότερη δύναμη για να αντιληφθεί τα αισθησιακά αγγίγματα από σένα (αλλά μη χρησιμοποιήσεις και μαστίγιο).

Δια χειρός

Έρευνα έδειξε ότι το 80 με 95% των αντρών αυνανίζονται. Αυτά, για να μη σοκαριστείς όταν τον πιάσεις στα πράσα. Επίσης, μόνο το 61% των αντρών πλένουν τα χέρια τους μετά από επίσκεψη στην τουαλέτα (δημόσια ή μη) και χρησιμοποιούν σαπούνι, πετσέτες και νερό! Κάνε μόνη σου τώρα τους υπολογισμούς…(και μερικά έξτρα εμβόλια για καλό και για κακό).

Το μυστικό της κοιλιάς

Εξαιτίας ορμονικών διαφορών οι άντρες αποθηκεύουν λίπος γύρω από την κοιλιά τους περισσότερο από τις γυναίκες. Αν όμως νομίζεις ότι δε δίνουν δεκάρα για την εμφάνισή τους, απατάσαι οικτρά! Ένας στους πέντε άντρες αναρωτιέται καθημερινά: “Μήπως αυτό το παντελόνι με παχαίνει;”. Είδες που τελικά το χάσμα μικραίνει όλο και περισσότερο;

Το μέγεθος δεν μετράει

Το μέγεθος του πέους δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το ύψος του άντρα ή με το μέγεθος των ποδιών, των χεριών και της μύτης. Υπάρχουν πολλοί ψηλοί άντρες με μικρή μύτη και κοντοί άντρες με μεγάλη. Σύμφωνα με τους σεξολόγους αυτό που καθορίζει την ανάπτυξη και τις διαστάσεις ενός ανθρώπου είναι η κληρονομικότητα.

Στύση είναι, θα περάσει

Η έκκριση τεστοστερόνης στους άντρες έχει ένα χαρακτηριστικό ρυθμό, το οποίο σημαίνει ότι έχουν σεξουαλική επιθυμία περίπου έξι με επτά φορές τη μέρα. Το αποκορύφωμα είναι περίπου γύρω στις οκτώ το πρωί, ενώ το βράδυ η επιθυμία είναι ελαττωμένη κατά 25%. Επίσης, τα επίπεδα της τεστοστερόνης αλλάζουν με τις εποχές, γι’ αυτό και οι άντρες… φουλάρουν γύρω στις αρχές του φθινοπώρου.

Πίσω μου σε έχω…

Το μασάζ στο περίνεο ενός άντρα -την περιοχή ανάμεσα στους όρχεις και τον πρωκτό- μπορεί να του δώσει ιδιαίτερη ευχαρίστηση, σύμφωνα με τους σεξολόγους. Κάνε του λοιπόν ελαφρύ μασάζ εκεί και σίγουρα θα ακούσεις βογκητά ευγνωμοσύνης. Εντούτοις, κάποιοι βρίσκουν λίγο άβολο το άγγιγμα στα σημεία αυτά, οπότε με αργές κινήσεις προσπάθησε να καταλάβεις αν ερεθίζεται (ή εκνευρίζεται).

Η φλυαρία του σώματος

Oι άντρες έχουν την τάση να τρίβουν τα πόδια τους ασυναίσθητα όταν ερεθίζονται, πιθανότατα επειδή εκείνη τη στιγμή το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πιο ευαίσθητο στα αγγίγματα. Επίσης, όταν ένας άντρας αρχίζει να νιώθει έλξη για μια γυναίκα, κάνει κάποιες χαρακτηριστικές κινήσεις, όπως να στέκεται με τα πόδια του πιο ανοιχτά και το ένα μακρύτερα από το άλλο απ’ ό,τι συνήθως.

Επί ποδός

Κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης μέρας τα πόδια ενός άντρα απορροφούν περίπου ενάμισι εκατομμύριο τόνο πίεσης! Και επειδή τα πατουσάκια του είναι μία από τις πιο ερωτογενείς περιοχές (με περίπου 72.000 νευρικές απολήξεις μόνο στο πέλμα), θα κερδίσεις την εκτίμησή του αν στο τέλος της ημέρας προσφέρεις ένα καλό μασάζ στα ταλαιπωρημένα του άκρα.

Προηγούμενο άρθροΟι interior designers έχουν στραφεί σε πιο οικονομικές προτάσεις
Επόμενο άρθροΝίνα Πέρσον: I can’t be your boyfriend…
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας