Από τους Stones για τους Stones

Μετά από δεκάδες άλμπουμ, αμέτρητα live και αναρίθμητες ιστορίες, οι Rolling Stones διοργανώνουν μια έκθεση για την 52χρονη διαδρομή τους.

Η έκθεση με τον τίτλο «Exhibitionism: The Rolling Stones», θα πραγματοποιηθεί στη γκαλερί Saatchi του Λονδίνου από τον Απρίλη ως τον Σεπτέμβρη του 2016. Ενδέχεται να παρουσιαστούν πάνω από 500 αντικείμενα των Stones, από ρούχα και αξεσουάρ του Mick Jagger, παλιές κιθάρες του Keith Richards, σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα, όπως studio demo του συγκροτήματος, έως και τα προσωπικά ημερολόγια των μελών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το κομμάτι της έκθεσης «Collaborations», το οποίο σχετίζεται με δημιουργίες που γεννήθηκαν μέσα από την συνεργασία των Rolling Stones με άλλους μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι: Andy Warhol, Shepard Fairey, Alexander McQueen, Ossie Clark, Tom Stoppard και Martin Scorsese. Σύμφωνα με τον Mick Jagger: «Προετοιμάζαμε την έκθεση εδώ και τρία χρόνια. Νομίζω όμως ότι πλέον ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή να γίνει πραγματικότητα».

Καριέρες στη φόρα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ροκ σταρ αποκαλύπτει στο κοινό μικρά μυστικά ή σημαντικές λεπτομέρειες της πορείας του. Πιονέρος μιας ανάλογης ιδέας υπήρξε ο David Bowie το 2013, όταν παρουσίασε στο Victoria & Albert Museum του Λονδίνου την έκθεση «David Bowie is…». Νωρίτερα, μέσα στο 2015 (8/3 με 7/6) ήταν η σειρά της Bjork να παρουσιάσει το «Bjork Exhibition» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας