ΑρχικήΟικονομίαΑποφέρει καρπούς η συνεργασία Rolls-Royce με την Industria de Turbo Propulsores

Αποφέρει καρπούς η συνεργασία Rolls-Royce με την Industria de Turbo Propulsores

Η MTU Turbomeca Rolls-Royce GmbH (MTR) και η Industria de Turbo Propulsores (ITP) ανακοίνωσαν ότι αναμένουν επιχειρηματικές δραστηριότητες αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ από την ανάπτυξη, την παραγωγή και την υποστήριξη των κινητήρων Enhanced MTR390 μετά την επιλογή από την Ισπανία του ελικοπτέρου Tiger. Θα παραδοθούν συνολικά 55 κινητήρες Enhanced MTR390, οι οποίοι διαθέτουν 14% μεγαλύτερη ισχύ από τον υπάρχοντα κινητήρα.

Η ITP θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα του κινητήρα Enhanced MTR390, καθώς θα αναλάβει περίπου το 25% του προγράμματος ανάπτυξης και περίπου το 20% του προγράμματος παραγωγής. Οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για τον ήδη υπάρχοντα κινητήρα θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης του κινητήρα Enhanced MTR390 αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2004 και θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια με τις πρώτες παραδόσεις στην Ισπανία να γίνονται στις αρχές του 2008.

Ο Clemens Linden, Διευθύνων Σύμβουλος της MTR, δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή της ισπανικής βιομηχανίας έχει ήδη αποδειχθεί σημαντική στη διασφάλιση του έργου. Η ITP καλωσορίζεται ως ένας πολύτιμος συνεργάτης καθώς προσφέρει εξειδίκευση στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, συστατικά στοιχεία για το πρόγραμμα του κινητήρα Enhanced MTR390 καθώς και εγχώρια υποστήριξη».

Ο κινητήρας MTR390, ισχύος 958 kW, ο πιο προηγμένος στην κατηγορία του, αποτελεί το μοναδικό σύστημα ισχύος του ελικοπτέρου Tiger. Προσφέρει στους πελάτες μια σειρά πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμων και του συστήματος FADEC, τα οποία μειώνουν το φόρτο εργασίας του πιλότου.

Το Tiger, το δικινητήριο επιθετικό/συνοδείας ελικόπτερο, κατασκευάζεται από την Eurocopter, μια εταιρεία της EADS. Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν ήδη δώσει παραγγελίες για 160 ελικόπτερα συνολικά, ενώ ακόμη 22 θα παραδοθούν στην Αυστραλία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166