Απόλυτη εξειδίκευση της BIENTE σε έπιπλα κουζίνας και ντουλάπας

Η BIENTE, μία από τις μεγαλύτερες εισαγωγικές εταιρίες επίπλων κουζίνας, επέλεξε για την ανάπτυξη της τη μέθοδο του franchising, με αποτέλεσμα να διαθέτει σήμερα 12 καταστήματα στην Ελλάδα και τρία στην Κύπρο. Πρόσφατα στις 11 Ιουνίου, στην αλυσίδα τις BIENTE, προστέθηκε το κατάστημα της Ρόδου, στο 3ο χιλ. της Λεωφόρου Ρόδου – Καλλιθέας, Στο νέο αυτό κατάστημα που απεικονίζει τη σύγχρονη αισθητική στα έπιπλα κουζίνας, ιδιοκτήτες είναι ο κ. Γ. Λεμονής και η κ. Νάνσυ Κωνσταντινίδη.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 1992 από τον κ. Αντώνη Βήχο με τη συνεργασία μιας ομάδας διακοσμητών και αρχιτεκτόνων, ενώ το 1987 μετονομάσθηκε σε ΒΙΕΝΤΕ Α.Ε. και ειδικεύτηκε στο έπιπλο κουζίνας και ντουλάπας. Μέχρι το 1998 εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες εισαγωγικές εταιρίες ιταλικών επίπλων κουζίνας και ντουλαπών υπνοδωματίων στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύοντας ως αποκλειστικός διανομέας τους κορυφαίους Ιταλικούς οίκους ΟΙΚΟS, MAISTRI, BINDI, DUEBI, ARTEC, EUROPEO, COLOMBINI.

Τα προϊόντα που αντιπροσωπεύει διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα και την αντοχή των υλικών τους, για τη λειτουργικότητα και τη χρηστική παρουσία τους, για το έξοχο φινίρισμα, τη στιβαρή κατασκευή τους, τη διάρκειά τους στο χρόνο και φυσικά για το πρωτοποριακό Ιταλικό Design και τις προσιτές τους τιμές. Σήμερα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της BIENTE, Αντώνης Βήχος, η εταιρεία, οι συγγενείς εταιρίες και οι franchisees, συνθέτουν ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων με συνεχή αναπτυξιακή δραστηριότητα επέκτασης του δικτύου της.

Σε ό,τι αφορά τις τάσεις της αγοράς αυτής, να σημειώσουμε ότι το έπιπλο κουζίνας, που χαρακτηρίζεται ως σημείο αναφοράς του σπιτιού λόγω της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης των επίπλων κουζίνας, αφορά τις αγορές από γνωστά και καθιερωμένα ονόματα.

Στις προοπτικές της αγοράς επίπλων κουζίνας είναι οι νέες κατοικίες οι ανακαινίσεις, τα στεγαστικά δάνεια και οι φοροαπαλλαγές όπως και η ενεργοποίηση εταιριών real estate. Αξίζει επίσης να σημειωθεί το γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά αυτής της αγοράς δεν είναι ευνοϊκά για ανάπτυξη μέσω franchising, γι’ αυτό και είναι λίγες οι εταιρίες, στο παραγόμενο έπιπλο κουζίνας που έχουν αναπτύξει δίκτυα Γι’ αυτό θα πρέπει να προστεθεί στα πλεονεκτήματα της BIENTE, η οποία χαρακτηρίζεται ως leader στην αγορά του εισαγόμενου επίπλου κουζίνας στην Ελλάδα, ότι κατόρθωσε να διαθέτει ήδη ένα διαμορφωμένο δίκτυο με σοβαρή τεχνογνωσία στην υποστήριξή του και στην παραπέρα ανάπτυξή του.

Το πακέτο franchise της BIENTE περιλαμβάνει εκτός από τη μεγάλη ποικιλία μοντέλων από τα μεγαλύτερα Ιταλικά εργοστάσια επίπλων:

• Εκπαίδευση αρχική και διαρκής, με μόνιμους και εξωτερικούς εκπαιδευτές καθώς και με σεμινάρια πωλήσεων.
• Γνώση της αγοράς που εξασφαλίζεται από κλαδικές και τοπικές έρευνες.
• Οργανωμένη παροχή υποστήριξης και σύγχρονη μηχανογράφηση.
• Αποτελεσματικό Marketing Plan και υποστήριξη διαφήμισης με έντυπα και καταχωρήσεις στον τύπο πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας.
• Τεχνική υποστήριξη σε κάθε βήμα, από τον αρχικό σχεδιασμό του καταστήματος έως τις καθημερινές τοποθετήσεις των επίπλων τους πελάτες.
• Υποστήριξη σε θέματα νομικά – λογιστικά.

Η Biente απευθύνεται σε ενεργητικά άτομα που προθυμοποιούνται να αφοσιωθούν στη διεύθυνση και λειτουργία ενός καταστήματος Biente Cucine.

Σε υποψήφιους επενδυτές – Franchisees με αποδεδειγμένες επαγγελματικές ικανότητες με προϋπηρεσία στο να διοικούν και να καθοδηγούν άλλους καθώς και με προηγούμενη επιχειρηματική επιτυχία, είτε σε συνεργασίες σε ανεξάρτητη επιχείρηση. Αλλά και σε επιχειρηματίες που μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις δημιουργίας και λειτουργίας ενός καταστήματος Biente Cucine.

Η βασική της ανάπτυξη έχει στόχο την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της, στην Αττική όπου είναι και το 60% της αγοράς των επίπλων κουζίνας και ταυτόχρονα ανάπτυξη σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα όπως Πάτρα, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, κ.λπ. Να σημειωθεί ακόμα ότι εκτός από το επώνυμο δίκτυο Biente Cucine, αναπτύσσει άλλα δύο δίκτυα το ένα με την επωνυμία Si το οποίο βρίσκεται και στα δίκτυα ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ & ELEPHANT, και το άλλο δίκτυο με την Ιταλική Εταιρεία FEBAL που αναπτύσσεται μέσα από το δίκτυο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Παροχές και υποστήριξη προς τους Franchisees:

Σε κάθε νέο μέλος, που καλωσορίζει η Biente στο δίκτυό της, παρέχει το κάτωθι ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών και παροχών:

• Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την επιλογή του σωστού χώρου καταστήματος και για το σχεδιασμό του.
• Διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού. Αρχική εκπαίδευση των franchisees και των πωλητών του εκάστοτε καταστήματος (μέθοδοι πωλήσεων, τεχνική κατάρτιση, χρήση Η/Υ) καθώς και των συνεργείων τοποθέτησης από τον υπεύθυνο εκπαίδευσης της εταιρείας.
• Εμπορική στήριξη και διασφαλισμένη επιτυχία στις πωλήσεις.
• Τεχνικό έλεγχο όλων των παραγγελιών.
• Δυνατότητα παροχής εξειδικευμένου συνεργείου τοποθετήσεων.
• Αμεση παράδοση επίπλων χωρίς προβλήματα και δέσμευση ποσότητας
• Φύλαξη εμπορευμάτων στις κεντρικές αποθήκες, εφόσον δεν μπορεί ο τελικός πελάτης να παραλάβει την προκαθορισμένη ημερομηνία.
• Σύστημα διασφάλισης τιμών – όρων λιανικής πώλησης.
• Παροχή σύγχρονης και διαρκώς ανανεούμενης τεχνογνωσίας.
• Εποπτεία της οικονομικής πορείας των καταστημάτων.
• Πανελλαδική και τοπική διαφήμιση, υποστήριξη και προβολή.
• Περιοδική ανανέωση και ανακαίνιση των εκθέσεων με νέα μοντέλα κουζινών.
• Εντυπο προωθητικό υλικό.
• Συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις.

Με βάση την επικοινωνιακή της στρατηγική η διαφημιστική της εταιρεία καταστρώνει την ετήσια καμπάνια η οποία περιλαμβάνει ραδιοφωνικό, έντυπα, καταχωρήσεις σε ειδικό τύπο, outdoor και άλλα below the line activities.

Στους στόχους της εταιρείας είναι η δημιουργία του ισχυρότερου ονόματος και δικτύου στην αγορά των επώνυμων επίπλων κουζίνας σε Ελλάδα και Κύπρο, και η διεκδίκηση μεριδίου αγοράς 9% σε τρία χρόνια. Η προέλευση του μεριδίου αναμένεται για την εταιρεία από την παράλληλη ανάπτυξη άλλων Δικτύων, από το μερίδιο των μαραγκών, από το μεγάλωμα της αγοράς των επίπλων κουζίνας για ανακαινίσεις, από τα επώνυμα εγχωρίως παραγόμενα έπιπλα.

Οικονομικά στοιχεία

Franchise fee (entry fee), ανάλογα με την περιοχή που περιλαμβάνει η κάθε σύμβαση franchising. Royalties περιλαμβάνει συμφωνία, διότι θεωρείται ότι το εμπορικό κέρδος είναι το μικτό μας περιθώριο στην τιμή χονδρικής. Διάρκεια συμβολαίου 9 χρόνια. Το συνολικό κόστος επένδυσης εξαρτάται από τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος. Πάντως κυμαίνεται από 73.500 έως 117.500 ευρώ. Ο χρόνος απόσβεσης κεφαλαίου προσδιορίζεται από τα λειτουργικά έξοδα του καταστήματος καθώς και του προβλεπόμενου τζίρου που εξαρτάται από την περιοχή που βρίσκεται το franchising είναι από 3 έως 5 χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες για την Biente τηλ 210-9968052.