Apple iMovie εναντίον Adobe Premiere Elements

Apple iMovie εναντίον Adobe Premiere Elements
Στη φωτογραφία βλέπετε το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο Apple iMovie

Το Apple iMovie είναι ένα δωρεάν εργαλείο επεξεργασίας βίντεο που διατίθεται από προεπιλογή εγκατεστημένο σε υπολογιστές macOS. Αν και δεν είναι ακριβώς κάποιο επαγγελματικό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο, εν τούτοις το iMovie εξακολουθεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο με πολλές εξελιγμένες επιλογές για να προσαρμόσετε το vlog σας ή να δημιουργήσετε την πρώτη σας ταινία. Διαθέτει ενδιαφέροντα οπτικά εφέ και ισχυρά ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά που καθιστούν την εργασία πάνω στο βίντεο μια συναρπαστική εμπειρία.

Το Adobe Premiere Elements είναι και αυτό επίσης ένα εργαλείο επεξεργασίας βίντεο που παρέχεται επί πληρωμή από την Adobe, την δημιουργό του Photoshop. Δεν είναι τόσο ισχυρό όσο ο ομόλογός του, το Adobe Premiere Pro, αλλά εξακολουθεί να διαθέτει αρκετές επιλογές για τη δημιουργία ιστολογίων βίντεο (vlog) και ταινιών μικρού μήκους.

Συνήθως είναι άδικο να συγκρίνουμε ένα δωρεάν προϊόν με ένα επί πληρωμή, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, το Apple iMovie προσφέρει ένα εξαιρετικό λογισμικό που ανταγωνίζεται στα ίσα το Adobe Premiere Elements. Αλλά ποιο από αυτά είναι το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο; Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να το μάθετε.

Χαρακτηριστικά Apple iMovie εναντίον Adobe Premiere Elements

Το Apple iMovie είναι ο ενσωματωμένος επεξεργαστής βίντεο που προσφέρεται με υπολογιστές macOS. Διαθέτει μερικά πραγματικά ισχυρά χαρακτηριστικά, όπως υποστήριξη για επεξεργασία βίντεο 4K και HEVC, τα οποία το βοηθούν να ξεχωρίζει μεταξύ άλλων δωρεάν αντίστοιχων προγραμμάτων. Υπάρχουν επίσης πολλά εφέ ώστε να διαλέξετε μέσα από μία ευρεία γκάμα για να τα ενσωματώσετε εντός του οπτικοακουστικού υλικού που εργάζεστε και επιθυμείτε να τελειοποιηθεί. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας φωνή ώστε να ακούγεται σαν αφήγηση ή να προσθέσετε μουσική στο παρασκήνιο μέσα από το iTunes.

Το Adobe Premiere Elements είναι μια εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο επί πληρωμή που απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες. Περιέχει μια μεγάλη ποικιλία εφέ και χαρακτηριστικά για βελτιώσεις του οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και επιλογές για τη ρύθμιση της φωτεινότητας, της αντίθεσης και του κορεσμού του βίντεο σας. Υπάρχουν επίσης χρήσιμα εργαλεία όπως Reduce Noise and Haze Removal όπου μπορείτε να προσθέσετε μουσική υπόκρουση και στυλιζαρισμένο κείμενο στο βίντεο σας.

Όσον αφορά το περιβάλλον χρήστη, το iMovie δεν είναι τόσο τακτοποιημένο ή τόσο εύκολο στη χρήση όσο το Premiere Elements. Το τελευταίο χρησιμοποιεί ενσωματωμένους οδηγούς και γρήγορη λειτουργία για να απλοποιήσει τη διαδικασία επεξεργασίας βίντεο σε εκπληκτικό βαθμό. Το iMovie, ωστόσο, χρησιμοποιεί την τυπική επαγγελματική διεπαφή επεξεργασίας βίντεο, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αφιερώσετε αρχικά ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να εξοικειωθείτε μαζί του.

Ούτε το iMovie, ούτε το Premiere Elements υποστηρίζουν επεξεργασία βίντεο 360 μοιρών. Ωστόσο, το Premiere Elements διαθέτει πολλά περισσότερα εφέ και transitions από το iMovie. Διαθέτει επίσης την εξαιρετικά χρήσιμη καθοδηγούμενη λειτουργία, η οποία βοηθά τους αρχάριους χρήστες να παρακολουθούν τη διαδικασία επεξεργασίας βίντεο, σε αντίθεση με το αντίστοιχο της Apple. Εν ολίγοις, είναι ασφαλές να πούμε ότι το Adobe Premiere Elements είναι μια πιο πλούσια εφαρμογή σε χαρακτηριστικά.

Εκτέλεση

Το Adobe Premiere Elements έχει ελάχιστη απαίτηση λειτουργικού συστήματος 64 bit με μνήμη RAM 4 έως 8 GB και επεξεργαστή 2GHz +. Μπορεί να εκτελεστεί σε Windows και macOS. Το Apple iMovie, από την άλλη πλευρά, είναι ο ενσωματωμένος επεξεργαστής βίντεο συσκευασμένος και προοριζόμενο μόνο για τις συσκευές που υποστηρίζουν το λειτουργικό σύστημα macOS, και φυσικά λειτουργεί μία χαρά, χωρίς πρόσθετες απαιτήσεις τόσο σε iPhone, όσο και σε Mac. Δεν είναι διαθέσιμο στους χρήστες των Windows.

Και οι δύο εφαρμογές εκτελούνται χωρίς σημαντική καθυστέρηση σε συσκευές που ταιριάζουν με τις ελάχιστες απαιτήσεις του συστήματος που έχουν ορίσει οι κατασκευαστές αυτών των λογισμικών. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλα τα λογισμικά επεξεργασίας βίντεο, όσο πιο μεγάλη ιπποδύναμη έχει ο εκάστοτε υπολογιστής, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η απόδοση.

Υποστήριξη

Το Adobe Premiere Elements διαθέτει ένα σύστημα υποστήριξης μέσω τηλεφώνου και συνομιλίας, σε συνδυασμό με μια βάση γνώσεων και ένα διαδικτυακό φόρουμ όπου οι χρήστες μπορούν να συζητήσουν διάφορα θέματα σχετικά με το λογισμικό, και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα βρείτε σίγουρα απάντηση στο ερώτημα που σας ταλανίζει.

Το Apple iMovie διατίθεται μόνο σε συσκευές iOS και macOS. Έτσι, έρχεται με την ίδια υποστήριξη που προσφέρεται μαζί με όλα τα άλλα προϊόντα της Apple. Υπάρχει ένα σύστημα υποστήριξης βάσει εισιτηρίων στον ιστότοπο της εταιρείας, καθώς και μια βάση γνώσεων όπου μπορείτε να αναζητήσετε συχνές ερωτήσεις. Η υποστήριξη τηλεφώνου και συνομιλίας προορίζεται για ζητήματα που σχετίζονται με το υλικολογισμικό, κάτι που συνεπάγεται πως εδώ εδώ δυστυχώς υφίσταται ένα κενό και μάλλον και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε διάφορα διαδικτυακά φόρουμ που δεν συνδέονται με τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά ενδεχομένως να βρείτε αυτό που αναζητάτε, διότι υπάρχουν πολλοί εθελοντές που αναλαμβάνουν να εξυπηρετήσουν άλλους χρήστες απαντώντας στα ερωτήματα τους.

Συνολικά, το Premiere Elements προσφέρει ένα πολύ καλύτερο δίκτυο υποστήριξης σε σύγκριση με το iMovie. Τα ερωτήματα επιλύονται γρηγορότερα, ιδιαίτερα με τις επιλογές αμφίδρομης επικοινωνίας όπως η υποστήριξη μέσω τηλεφώνου και συνομιλίας chat που είναι επίσης διαθέσιμα με το Adobe.

Τιμολόγηση

Το Apple iMovie είναι προεγκατεστημένο με τον φορητό υπολογιστή ή τον υπολογιστή σας macOS. Ωστόσο, εάν διαθέτετε μια συσκευή που αγοράστηκε πριν από το 2014, θα χρειαστεί να πληρώσετε 14,99 δολάρια για να αποκτήσετε πρόσβαση στην τελευταία έκδοση του λογισμικού από την Apple.

Το Adobe Premiere Elements κοστίζει 99,99 $ USD, ενώ ένας συνδυασμός Premiere Elements και Photoshop Elements κοστίζει 149,99 USD. Αυτή είναι μια εφάπαξ χρέωση και η εφαρμογή μπορεί να αγοραστεί απευθείας μέσω του ιστότοπου της εταιρείας. Δεν απαιτείται συνδρομή Creative Cloud για πρόσβαση στο Adobe Premiere Elements

Ετυμηγορία

Το Apple iMovie και το Adobe Premiere Elements είναι και τα δύο λογισμικά επεξεργασίας βίντεο με πλούσια τεχνικά χαρακτηριστικά που απευθύνονται κυρίως σε αρχάριους χρήστες που ξεκίνησαν τώρα τη διαδρομή τους σε αυτό το χώρο και θέλουν να δημιουργήσουν ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Ενώ το ένα είναι αποκλειστικό για συσκευές macOS, το άλλο μπορεί να ληφθεί τόσο σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, όσο και σε υπολογιστές macOS.

Ωστόσο, το Adobe Premiere Elements είναι σχετικά πιο μπροστά σε δυνατότητες. Προσφέρει μια πολύ μεγαλύτερη συλλογή προπαρασκευαστικών transitions και οπτικών εφέ και έρχεται με υποστήριξη τηλεφώνου και συνομιλίας για όλους τους χρήστες επί πληρωμή, δηλαδή εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, τότε προφανώς θα λυθεί άμεσα μέσω ενός τηλεφωνήματος, αντί να ψάχνετε δεξιά και αριστερά στο διαδίκτυο για τυχόν απαντήσεις.

Το iMovie, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει HEVC, έχει χαμηλότερες απαιτήσεις συστήματος και είναι δωρεάν σε όλες τις συμβατές συσκευές. Το μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να διαθέτετε μια συσκευή Apple για να τη χρησιμοποιήσετε, που αντικειμενικά οι περισσότερες εξ αυτών είναι πολύ ακριβές και κατ’ επέκταση δεν αξίζει τον κόπο για παράδειγμα να αγοράσεις ένα iPhone για να μπεις στο χώρο του video editing μέσω του iMovie. Ωστόσο η συλλογή των εφέ και των transitions είναι σχετικά περιορισμένη, και αυτή η ιδιομορφία αντικατοπτρίζεται από το γεγονός πως μπορείς να το αποκτήσεις εντελώς τζάμπα.

Συνολικά, το Adobe Premiere Elements, που είναι μια εφαρμογή επί πληρωμή γεμάτη premium λειτουργίες και καλύτερη υποστήριξη, είναι ο απόλυτος νικητής εδώ. Ωστόσο, οι χρήστες της Apple που αναζητούν μια δωρεάν εναλλακτική λύση, τότε ενδείκνυται να στραφούν στο iMovie για μια αξιοπρεπή εργασία στο video editing.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας