Αυστραλία και Ιαπωνία συμφώνησαν να ασκήσουν πίεση στην Βόρεια Κορέα

Αυστραλία και Ιαπωνία συμφώνησαν να ασκήσουν πίεση στην Βόρεια Κορέα

Η Αυστραλία και η Ιαπωνία επιβεβαίωσαν την Τετάρτη τη δέσμευση τους να πιέσουν τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, διαφορετικά θα τις επιβάλλουν επιπλέον οικονομικές κυρώσεις.

Ωστόσο για να ακριβολογούμε στα λεγόμενα μας, όπως πάντα η Βόρεια Κορέα δεν παίρνει από λόγια και μάλλον για ακόμα μία φορά μάλλον θα αγνοήσει τις απειλές.

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίς Πέιν δήλωσε ότι η Αυστραλία και η Ιαπωνία έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν στενά με συμμάχους και εταίρους για να εξασφαλίσουν ότι η Βόρεια Κορέα θα σταματήσει να δημιουργεί πυρηνικά όπλα που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή.

Η Μαρίς Πέιν και ο υπουργός Άμυνας Κρίστοφερ Πίν συναντήθηκαν στο Σίδνεϊ με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τάρο Κόνιο και τον υπουργό Άμυνας Τάκεσι Ιγουέα.

«Πρέπει να βρούμε ένα δραστικό τρόπο για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου», δήλωσε η Πέιν στους δημοσιογράφους.

Ο Τάκεσι Ιγουέα με τη σειρά του ανέφερε πως η «διεθνής κοινότητα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στο στόχο της για να βάλει οριστικό τέλος στην αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει στην κατοχή της όπλα μαζικής καταστροφής που αν χρησιμοποιηθούν, τότε θα προκληθεί τέτοια καταστροφή που δεν θα υπάρχει προηγούμενο.

Εν τω μεταξύ, η Αυστραλία και η Ιαπωνία προειδοποίησαν την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες να διευθετήσουν τις διαφορές τους σχετικά με τα εμπορικά και πολιτικά ζητήματα χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες κανόνες.

«Καμία χώρα δεν επιθυμεί ένα νέο ψυχρό πόλεμο», δήλωσε ο Κόνο.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το τελευταίο διάστημα ενισχύει όλο και περισσότερο την πίεση του προς την Κίνα, επιβάλλοντας πρόσθετη φορολόγηση σε κινεζικά προϊόντα που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια. Το Πεκίνο ανακοίνωσε πώς και αυτό με τη σειρά του θα απαντήσει με νέες οικονομικές κυρώσεις. Εντούτοις στο συγκεκριμένο ζήτημα μεταξύ αυτών των δύο υπερδυνάμεων εγείρει αρκετές ανησυχίες και μάλιστα αρκετοί οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν κατά τους επόμενους μήνες εάν δεν σταματήσει αυτή η ακραία ρητορικήκαι από τις δύο πλευρές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας