Δεν υποσχέθηκε τίτλους, αλλά παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο

Δεν υποσχέθηκε ούτε τίτλους ούτε τρανταχτές μετεγγραφές, παρά μόνο να παίξει η ομάδα ελκυστικό ποδόσφαιρο και να προσελκύσει τους χιλιάδες φιλάθλους της στο γήπεδο. Επισήμανε απλώς ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού θέλει η ομάδα να κερδίσει ένα πρωτάθλημα.

Αυτό είναι το απόσταγμα των δηλώσεων του Χενκ Τεν Κάτε κατά τη χθεσινή παρουσίασή του από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Νίκο Πατέρα, ο οποίος τόνισε ότι «ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού προέρχεται από μία μεγάλη ποδοσφαιρική σχολή, είναι φιλόδοξος και νικητής, και ακόμα θα τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι στόχοι της ομάδας».

Ο Ολλανδός τεχνικός μίλησε για αρκετή ώρα, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, χωρίς σε καμία περίπτωση ν’ ανοίξει τα χαρτιά του, και το μόνο που επισήμαινε διαρκώς ήταν ότι θα προσπαθήσει να παίξει ο Παναθηναϊκός επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αναφερόμενος στην πρόσληψή του τόνισε:

«Δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν και τους προκατόχους μου, ούτε ν’ αναφερθώ σε προτάσεις που είχα από άλλες ομάδες. Αυτό που μετρά για μένα είναι η πρόταση να συνεργαστώ με τον Παναθηναϊκό καθώς συνδέεται με τη νέα εκατονταετία της ομάδας. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα γιατί υπάρχουν ανταγωνιστικές ομάδες. Θα προσπαθήσουμε όμως για το καλύτερο».

Σε ερώτηση για το σύστημα που θ’ ακολουθήσει η ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο, απάντησε:

«Υπάρχουν πολλά συστήματα στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι απαραίτητο να εφαρμόσω το 4-3-3, μπορεί να πω στους παίκτες να παίξουν με αυτόν τον τρόπο, αλλά να μην μπορούν να ανταποκριθούν. Θα δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες των παλαιών παικτών, αλλά και αυτών που θα έρθουν και μετά θα επιλέξουμε τον τρόπο που θα παίξει η ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι θα παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Από σήμερα, εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε υπεύθυνοι για την ομάδα».

Ο Χενκ Τεν Κάτε ήταν «σφίγγα» και στο θέμα των μετεγγραφών:

«Ασχολούμαστε με την ενίσχυση της ομάδας, όμως γι’ αυτό το θέμα δεν θέλω να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο. Εχω παρακολουθήσει dvd με αγώνες του Παναθηναϊκού. Την περασμένη περίοδο ήταν καλός, ίσως λίγο άτυχος. Στόχος είναι να φύγει η πίεση από τους παίκτες».

Και κατέληξε:

«Υπάρχουν δύο ειδών στόχοι, οι βραχυπρόθεσμοι που σχετίζονται με τ’ αποτελέσματα και οι μακροπρόθεσμοι που αφορούν την εξέλιξη των παικτών και την εικόνα της ομάδας. Για τον Παναθηναϊκό είναι σημαντική η κατάκτηση των στόχων. Ο κόσμος θέλει να είναι περήφανος για την ομάδα του, χρειάζεται κάτι, όπως ένα πρωτάθλημα».

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού αρχίζει σήμερα τ’ απόγευμα με την πρώτη προπόνηση από την οποία θα απουσιάζουν οι Ελληνες και οι ξένοι διεθνείς, καθώς και οι Μάτος, Σιμάο που έχουν άδεια.