Διαζύγιο με Μπλάνκο η ΑΕΚ

Τίτλοι τέλους στο πολύκροτο σίριαλ για το μέλλον του Ισμαέλ Μπλάνκο στην ΑΕΚ έπεσαν χθες. Και ας ζήτησε ο μάνατζερ του Αργεντινού… παράταση. Το «διαζύγιο» με τον Μπλάνκο πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένο. Ο μάνατζερ του Αργεντινού πήγε στο ραντεβού με τον πρόεδρο της ΑΕΚ χωρίς πρόθεση να μετακινηθεί ούτε… χιλιοστό από τις απαιτήσεις που προβάλλει ήδη από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα ανανέωσης του συμβολαίου.

Ζήτησε και πάλι, εμμέσως πλην σαφώς, ετήσιες πάγιες αποδοχές που θα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά και τριετές συμβόλαιο (και όχι διετές που προσφέρουν οι «κιτρινόμαυροι»). Είτε από την ΑΕΚ, είτε από οποιονδήποτε άλλο σύλλογο.

Ο Γκουστάβο Οναϊντία μετέφερε στον Σταύρο Αδαμίδη πως είναι σεβαστή η πρόταση της ΑΕΚ, αλλά θέλει να αναζητήσει στην αγορά ένα συμβόλαιο τριετές με συνολικές αποδοχές στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ (δηλαδή πάνω από ένα εκατομμύριο το χρόνο). Η απάντηση του προέδρου της ΠΑΕ, όπως επέβαλε η λογική, ήταν πως η ομάδα δεν μπορεί να περιμένει πότε και αν ο Μπλάνκο θα βρει καλύτερο συμβόλαιο, προκειμένου να προχωρήσει τον προγραμματισμό της για τη νέα σεζόν. Ενώ προφανώς και δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να καλύψει η ΑΕΚ τις «τρελές» οικονομικές απαιτήσεις του Αργεντινού.

Επομένως, έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα δεδομένα, ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν προχωρά χωρίς να υπολογίζεται ο Μπλάνκο. Υπάρχει βεβαίως πάντα το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σε δυο εβδομάδες ή σ’ ένα μήνα ο μάνατζερ του Αργεντινού και να ζητήσει να κάνει αποδεκτή την πρόταση της ΑΕΚ. Σ’ αυτήν την περίπτωση το θέμα θα επανεξεταστεί. Ωστόσο είναι μάλλον απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς στην ΑΕΚ θεωρούν πως για να προβάλει η πλευρά του παίκτη τόσο υψηλές και «τρελές» για τα δεδομένα απαιτήσεις, ενδεχομένως έχει ήδη βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Στο μεταξύ, τρεις μέρες μετά απ’ όσα τραγελαφικά συνέβησαν πριν από το ματς με τον Ατρόμητο και περίπου δυο εβδομάδες μετά τον εξάψαλμο για το διασυρμό στο Καραϊσκάκη, ο Σταύρος Αδαμίδης μίλησε και πάλι στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Και επέβαλε νόμο… σιωπής στους ποδοσφαιριστές, απαιτώντας να μιλήσουν με έργα. «Έχουμε περάσει δύσκολες μέρες αυτό τον καιρό. Έχουν γίνει πολλά στην ομάδα.

Πρέπει όμως να ρίξουμε τόνους, να μείνουμε ενωμένοι. Απαγορεύεται να γίνονται δηλώσεις. Χρειάζονται έργα. Έχουμε τεράστια υποχρέωση απέναντι στον κόσμο να πάρουμε το Κύπελλο και να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ. Όλοι μας έχουμε αυτή την υποχρέωση με πρώτον εμένα. Θέλω στο τέλος της ημέρας, για ό,τι γίνεται, να έχω προσωπικά την απόλυτη ευθύνη. Εγώ να είμαι αποδέκτης της όποιας κριτικής γίνεται. Αυτό που έχει σημασία είναι να προχωράμε όλοι μαζί για τους στόχους που έχουμε θέσει. Το Κύπελλο και τα πλέι οφ», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΑΕΚ.