ΑρχικήΕιδήσειςΔυσαρεστημένος ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού με το Μαξίμου

Δυσαρεστημένος ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού με το Μαξίμου

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού περίμενε ότι θα κληθεί κι αυτός, αλλά το τηλέφωνό του δεν χτύπησε. Η αντίδρασή του ήταν έντονη κι αμέσως επικοινώνησε με το γραφείο του πρωθυπουργού για να εκφράσει τα παράπονά του: «Μα είναι δυνατόν να καλείτε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και το αφεντικό της ΑΕΚ και να αγνοείτε εμένα που είμαι ο πρωτοπόρος στον αγώνα για την κάθαρση»; Η απάντηση που του δόθηκε ήταν ότι μπορεί να περάσει από το Μέγαρο Μαξίμου από τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αρνήθηκε, επαναλαμβάνοντας τη δυσαρέσκειά του και ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το ότι το πρωθυπουργικό γραφείο αγνόησε τον Γιάννη Αλαφούζο, κάθε άλλο ήταν παρά τυχαίο. Η πρωτοβουλία για τον αποκλεισμό του ήταν του Σταύρου Κοντονή. Ο υφ. Αθλητισμού πήρε τη ρεβάνς. Ο Γ. Αλαφούζος ήταν αυτός που σαμποτάρισε τη συνάντηση των τεσσάρων στο γραφείο του Στ. Κοντονή, αρνούμενος να παραβρεθεί. Ο Κοντονής του το φύλαξε και τον έβγαλε έξω από τις επαφές του πρωθυπουργικού γραφείου: «Αφού δεν μιλάει μαζί μου και δεν συνεργάζεται, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κληθεί».

Η περιθωριοποίηση του προέδρου του Παναθηναϊκού, σχετικά με τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ήταν έτσι ή αλλιώς εμφανής. Εγκλωβισμένος στον εναγκαλισμό με τη Θύρα 13 και απομονωμένος, έχει κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τον υφ. Αθλητισμού, αλλά και γενικότερα με την κυβέρνηση, λόγω της στάσης των ΜΜΕ ιδιοκτησίας του. Ανάλογα παράπονα εκφράστηκαν και από τον Ιβάν Σαββίδη. Από πλευράς πρωθυπουργικού γραφείου, υποστηρίχθηκε ότι δεν επρόκειτο περί αποκλεισμού, αλλά για δυσκολία στην επικοινωνία, αφού κατά κανόνα το αφεντικό του ΠΑΟΚ βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Ετσι και ο Ι. Σαββίδης πέρασε στις αρχές της εβδομάδας την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Από κει και πέρα δεν είναι ανάγκη να διακονείς την τέχνη της ιατρικής, για να διαπιστώσεις ότι ο Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής βρίσκεται σε κρίση πανικού. Για να το πούμε αλλιώς, την απεγνωσμένη προσπάθεια του ακάματου υπουργού να αποδείξει ότι συνέτριψε το θηρίο που ακούει στο όνομα ΕΠΟ. Κάθε λίγο και λιγάκι και μια διαρροή: «Αυτό ο υπουργός». «Εκείνο ο υπουργός». «Το άλλο ο υπουργός». «Μπράβο στον υπουργό από τον Τσίπρα». «Δεν υπογράφει για το Κύπελλο ο υπουργός, αν δεν στείλει χαρτί η ΦΙΦΑ κι αν δεν προσκυνήσει η ΕΠΟ».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θέλησε να πάει στην εκπομπή του Αρναούτογλου για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, αλλά τον είχε προλάβει ο Σωτήρης Γεωργούντζος. Πόσες φορές είχε πει ο Κοντονής ότι αν δεν φύγει ο Γκιρτζίκης και οι άλλοι 14 που έχουν διαδικαστικές εκκρεμότητες, δεν αρχίζει το Κύπελλο; Γύρω στις δέκα και πάνω από πέντε σίγουρα. Οποιος έχει χρόνο και γκουγκλάρει, μπορεί να τις βρει. Οτι «αν αποβληθούν οι εμπλεκόμενοι και καθαρίσει η κατάσταση στη διαιτησία, το Κύπελλο μπορεί να γίνει κανονικά», Σταύρος Κοντονής 30 Μαρτίου.

Αποβλήθηκε κανένας εμπλεκόμενος; Στο «θα δούμε» και στο «εάν» πήγε η δουλειά. Καθάρισε καμία κατάσταση στη διαιτησία; Οι ίδιοι θα κάνουνε τους ορισμούς μέχρι το τέλος της σεζόν. Λίστα του Σίντλερ είχε στείλει στη ΦΙΦΑ ο Κοντονής. Ο ίδιος την είχε δώσει στη δημοσιότητα. Οτι πρέπει να αποχωρήσουν προσωρινά από τις θέσεις τους, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση: Γκιρτζίκης, Τοπολιάτης, Μαζαράκης, Καραμελίδης, Οικονομίδης όπως και ο Μποροβήλος με τον Καλογιάννη. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Κοντονής και Γκιρτζίκης να γίνουν συνεταιράκια. Να κάτσουν σαν καλά παιδιά στο ίδιο τραπέζι, να σκίσουν τη λίστα που είχε στείλει στη ΦΙΦΑ ο σιορ Σταύρος και να γράψουν καινούργια από την αρχή. Αυτά.

Είχε σηκώσει τον πήχη ψηλά ο Κοντονής, αλλά τελικά πήρε φόρα και πέρασε από κάτω

ΚΙ επειδή κάποια πράματα χρειάζονται εξπλέιν, έχουμε και λέμε: Ο Κοντονής ήθελε να διώξει από το ποδόσφαιρο: Τον Γκιρτζίκη, τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Τον Μποροβήλο, τον πρόεδρο της Σούπερλιγκ. Τον Καλογιάννη, τον πρόεδρο της Φούτμπολιγκ. Τις τρεις κεφαλές που κάνουνε κομάντο σε όλο το ποδοσφαιρικοί οικοδόμημα. Πάμε παρακάτω: Τον Τοπολιάτη, που είναι αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ.

Τον θρησκευόμενο εθνικόφρονα Μαζαράκη, που είναι Β’ Αντιπρόεδρος. Και τον Καραμελίδη, τον πρόεδρο της ΚΕΔ που ορίζει τους διαιτητές. Αν δεν φύγουνε όλοι αυτοί, έλεγε ο σιορ Σταύρος, δεν αρχίζει το Κύπελλο. Κι αν φεύγανε, τίποτα δεν θα είχε μείνει όρθιο. Πράγματι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα είχε ξηλωθεί όλο το πουλόβερ.

Θα είχε διαλυθεί το σύμπαν. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Κοντονής θα είχε ψηλώσει δέκα πόντους. Μέχρι και το μούσι θα ξύριζε, όπως είχε κάνει ο Φούρας που έκοψε το μουστάκι επί τη αναλήψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στην ΕΠΟ δεν θα μπορούσανε να συγκαλέσουνε συμβούλιο. Στη Σούπερλιγκ θα αναλάμβανε ο Τζελέπης και στην πρώην ΕΠΑΕ ο Κούνουπας. Τόσο ψηλά τον είχε σηκώσει τον πήχη ο ακάματος υπουργός. Και πήρε φόρα και πέρασε από κάτω. Κι επειδή ο ίδιος ξέρει καλύτερα από τον καθένα το μέγεθος της κωλοτούμπας, σκούζει σαν τον γάτο στα κεραμίδια.

Πάντα έτοιμος και σε θέση μάχης ο Καμμένος

ΠΟΙΟΣ είπε ότι οι Απόκριες περάσανε; Περί του αντιθέτου επιβεβαιώνει ο ηρωικός υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος. Που όχι μόνο διέταξε άσκηση ετοιμότητας την Πέμπτη 14 Απριλίου, αλλά εμφανίστηκε τις πρωινές ώρες στο γραφείο του, με στολή παραλλαγής. Και για του λόγου το αληθές, τράβηξε και έδωσε στη δημοσιότητα σχετικές φωτογραφίες. Ετσι πάει. Αν φτάσουνε οι Τουρκαλάδες μέχρι την Αθήνα και τη Μεσογείων και μπουκάρουνε στο Πεντάγωνο, να βρούνε τον υπουργό με σκαρπίνια, κουστούμι, μεταξωτό πουκάμισο και γραβάτα; Και πώς θα χυμήξει να τους φάει τα λαρύγγια;

Φόρεσε, λοιπόν, τα άρβυλα, σήκωσε τα μανίκια από το στρατιωτικό αμπέχονο κι ήταν έτοιμος σε θέση μάχης. Το σωστό να λέγεται. Στα δύσκολα αυτά χρόνια που περνάνε οι Ελληνες, το αποκαλούμενο πολιτικό προσωπικό κάνει ό,τι μπορεί για να απαλύνει τον πόνο τους. Για να τους διασκεδάσει και να τους κάνει να ξεχάσουν τα προβλήματά τους. Οπως η λίαν σοβαρή είδηση που προέκυψε από το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Για το λαβ στόρι μεταξύ της Αννας Καραμανλή και του Κώστα Μουσουρούλη, «που ζουν έναν παράφορο, αλλά και διακριτικό έρωτα».

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το ειδύλλιο είναι σαν να διαβάζεις Αρλεκιν: «Η Θεσσαλονικιά Αννα Καραμανλή, από τις πλέον εντυπωσιακές παρουσίες στη Βουλή, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τον πρώην υπουργό και βουλευτή Χίου.

Η κοινή τους πολιτική δράση εξελίχθηκε σε στενή φιλία που οδήγησε στον έρωτα. Το ζευγάρι μοιράζεται την ίδια στέγη στο σπίτι της βουλευτίνας στην Κηφισιά, μακριά από εντάσεις και δημοσιότητα. Και οι δύο προέρχονται από γάμους που δεν ευδοκίμησαν κι όταν ο έρωτας τους χτύπησε την πόρτα, κατάφεραν να τον ανακαλύψουν. Ετσι ονειρεύτηκαν κι έτσι ζουν σαν ζευγάρι με κατανόηση, αγάπη και σεβασμό. Η ευτυχία όπως και η πολιτική είναι καθημερινή προσπάθεια». Λίγο ακόμα και βάζεις τα κλάματα.

Ερώτηση: Με Τούρκο στην ενδεκάδα, μέχρι πού μπορούσε να φτάσει η Μπαρτσελόνα;

Δεν είναι ανέκδοτο. Ο Πάνος Μπιτσαξής έκανε μεταγραφή στο Ποτάμι κι ανέλαβε υπεύθυνος στον Τομέα Αθλητισμού.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166