Εδώ παπάς, εκεί παπάς…

Εκεί που τα πράγματα με την εκκλησία είχαν ηρεμήσει τον τελευταίο καιρό, και οι εμφανίσεις των κληρικών περιορίζονταν στην δράση των παπαροκάδων και στις διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις τους (βλέπε γάμος Ανδρέα Μικρούτσικου), να που βγαίνει ο Τριανταφυλλόπουλος και φέρνει τα πάνω κάτω!

Εδώ κι αρκετές ημέρες, μπήκαμε σε ένα απίστευτο γαϊτανάκι συνεχών αποκαλύψεων και κατηγοριών, που δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο της εκκλησίας αλλά και της δικαιοσύνης. Όπως ήταν φυσικό το συγκεκριμένο γεγονός έδωσε αφορμή στα κανάλια να δείξουν για ακόμη μια φορά τον καλύτερο εαυτό τους, με διάφορους ειδικούς-παραειδικούς να βγαίνουν στα τηλεοπτικά πάνελ, άλλοτε υπερασπίζοντας τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη και τους ομοίους του, κι άλλοτε καταφέρνοντας εναντίον του!

Αυτό που ίσως ενοχλεί περισσότερο δεν είναι αυτά καθαυτά τα γεγονότα που, ας μην κοροϊδευόμαστε λίγο πολύ ήταν γνωστά ότι συμβαίνουν, αλλά το ότι για ακόμη μια φορά τα μέσα αποφάσισαν να παίξουν τον ρόλο του εισαγγελέα-δικαστή (τουλάχιστον τώρα είχαν και καλή αφορμή, αφού ο δικαστικός κόσμος είναι τόσο, μα τόσο διεφθαρμένος!).

Σε όλους αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας και κατά καιρούς όλοι μας γοητευόμαστε από αυτές, δεν θα έπρεπε όμως όταν μέσα από αυτές, εκτοξεύονται κατηγορίες (που πολλάκις γίνονται δημόσια και με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους!) κι εμπλέκονται άτομα που κι ιδιαίτερο κύρος έχουν (βλ. Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος) κι ιδιαίτερο σεβασμό θα έπρεπε να υπάρχει στο προσωπό τους, να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί;

Σίγουρα κανείς δεν λέει, ότι τα Media θα πρέπει να σιωπούν μπροστά στην αποκάλυψη τόσο μεγάλων γεγονότων, όμως δεν θα ήταν καλύτερο να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή και να μην μεγαλοποιούνται οι καταστάσεις εκεί που πιθανόν δεν χρειάζεται. Οκ, η τηλεόραση μεγαλοποιεί τα πάντα, αλλά μέχρι που φτάνουν τα όρια και πότε ξεπερνιούνται;

Προσωπικά, όλα αυτά μου θυμίζουν μια κακογραμμένη σαπουνόπερα (που σαφέστατα στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα), την οποία τα Μ.Μ.Ε θέλησαν για χιλιοστή φορά να στήσουν, προκειμένου να ανεβάσουν λίγο τα νουμεράκια τους αλλά και να πουλήσουν περισσότερα φύλλα, μιας κι η Ρούλα με τον Θέμο αποφάσισαν να κάτσουν στα αυγά τους και το θέμα του θανατηφόρου tsunami έχει για τα καλά ξεφουσκώσει. Κάθαρση μόνο στην εκκλησία και στο δικαστικό κύκλωμα, ή και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Ιδού το ερώτημα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας