Είναι φοβερό ο πρωθυπουργός να μην έχει συναίσθηση του τι λέει

Ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι ένα καλαμπούρι. Ένας χαβαλές. Μια πλάκα. Όταν ένας πρωθυπουργός επιλέγει για υπουργό τον Κοντονή, είναι σαν τον Κοντονή. Κι επειδή ο Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής δεν μπορεί να τα βάλει μόνος του με το θηρίο που ακούει στο όνομα Γιώργος Γκιρτζίκης, ζήτησε τη βοήθεια και τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα.

Κι ο πρωθυπουργός έβαλε πλάτη και του έδωσε την εντολή να συντρίψει τη διαφθορά, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος το καταραμένο φίδι: «Συνάντησα τον υφ. Αθλητισμού, Σ. Κοντονή. Του ζήτησα να μην κάνει βήμα πίσω. Ή τώρα θα δεχθούν όλοι την κάθαρση ή θα υποστούν τις συνέπειες».

Ετσι πάει. Οταν έναν χρόνο τώρα ο σβέρκος σου έχει γίνει κόκκινος από τις καρπαζιές. Οταν κάθεσαι σούζα σαν τον πελαργό στο ένα πόδι, όχι μόνο στη Μέρκελ και στον Σόιμπλε, αλλά ακόμα και στον τελευταίο υπάλληλο του ΔΝΤ, κάπου πρέπει να κάνεις τον μάγκα και τον νταή. Η κυβέρνηση, αφού έλυσε το προσφυγικό, αφού τελείωσε με την αξιολόγηση, αφού έλυσε το ασφαλιστικό, έβαλε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά: Να φάει τον Γκιρτζίκη. Αν ο Λεωνίδας είπε στον Ξέρξη «μολών λαβέ», ο Αλέξης είπε στον Γκιρτζίκη και στους λοιπούς «ή θα δεχτείτε την κάθαρση ή θα υποστείτε τις συνέπειες». Μάλιστα.

Κι επειδή πρόκειται για τον πρωθυπουργό της χώρας κι όχι για τον Λάκη Λαζόπουλο (φωτό) που λέει αστεία και ανέκδοτα, ποιοι είναι αυτοί που θα υποστούν τις συνέπειες ενός ποδοσφαιρικού Grexit: Ο Ολυμπιακός που θα χάσει τα 25+ εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ; Ο Παναθηναϊκός που επίσης είναι αντίθετος με το Grexit;

Ο Σκίμπε που θα χάσει τη δουλειά του, αφού η εθνική ομάδα θα μπορεί να παίζει μόνο με τους Τουρκοκύπριους; Ο ΟΤΕ TV και η Νova; Ο Κομπότης που θα χάσει τα νταραβέρια; Εχει πει κανένας του Τσίπρα πόσες δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απασχολούνται, άμεσα ή έμμεσα, με το ποδόσφαιρο; Πόσα εκατομμύρια ευρώ εισπράττει κάθε χρόνο το κράτος από τη φορολογία; Ολα αυτά, με το Grexit, μηδενίζονται. Το μαγαζί που ακούει στο όνομα ελληνικό ποδόσφαιρο κατεβάζει ρολά.

Ποιος του είπε όμως του Κοντονή και του Αλέξη ότι οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ θα πάθουν ζημιά; Τακτοποιημένοι είναι όλοι τους. Και τις δουλειές τους έχουνε και τα κουμάντα τους τα έχουνε κάνει .Ο Μαρινάκης υπήρχε πριν πάει στον Ολυμπιακό. Και θα υπάρχει και αύριο, ακόμα κι αν μπει λουκέτο στο ποδόσφαιρο. Αλίμονο στον άμαχο πληθυσμό. Σε αυτούς που βγάζουν ένα μεροκάματο. Σε αυτούς που ασπρίζουνε τις γραμμές στα γήπεδα και πατάνε τα κουμπιά για να ποτίζεται το χορτάρι. Στους υπαλλήλους των ΠΑΕ, των μπουτίκ. Αλίμονο σε αυτούς που πουλάνε βρώμικα έξω από τα γήπεδα.

Πραγματικά είναι φοβερό. Πρωθυπουργός της χώρας να μην έχει συναίσθηση του τι λέει. Να είναι ακόμα χειρότερος από τον Κοντονή. Ποιος θα υποστεί τις συνέπειες; Ποιος θα χάσει τα πιο πολλά έτσι και γίνει το Grexit; Ποια λεφτά είναι πιο πολλά; Τα λεφτά που θα χάσουν οι πέντε ομάδες από το Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ ή τα λεφτά που θα χάσει το κράτος από τη φορολογία του ποδοσφαίρου; Ποιος θα υποστεί τις συνέπειες; Ο Γκιρτζίκης ή ο Τσακαλώτος που θα ψάχνει να βρει τα λεφτά που θα του λείπουνε; Αυτά.

Αντί να κοιτάει τη δουλειά του, ψάχνει να βρει το κουτί με τα σπίρτα

ΘΑ ανεβεί ο Αρης στη Βήτα Εθνική; Θα ανέβει η Λάρισα στη Σούπερλιγκ; Τι γίνεται με όλους αυτούς που πέφτουν οικειοθελώς στη Γ’ Εθνική και ρίχνουν μπαμ και μπουμ τις κουμπουριές; Μπιστολίζουν, δηλαδή, ΙΚΑ, Εφορία, ποδοσφαιριστές, προπονητές και δεν πληρώνουν κανέναν; Ολα αυτά υποτίθεται ότι προβλέπονται από την κείμενη Νομοθεσία.

Πως γίνεται η εκκαθάριση της ΠΑΕ που έριξε το κανόνι και πτώχευσε και πώς ιδρύεται η καινούργια. Υποτίθεται.

Αν στην Ελλάδα υπήρχε κράτος που λειτουργεί, υπουργεία, υπουργοί και γενικοί γραμματείς σαν τον σπουδαγμένο στη Μόσχα Τζούλιο Συναδινό. Επειδή ακριβώς δεν υπάρχει τίποτα, όλα αυτά είναι στο «θα δούμε» και στο «να ‘χαμε, να λέγαμε». Δεκατέσσερις μήνες στο υπουργείο, το δίδυμο της συμφοράς δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Η γελοιότητα και το καραγκιοζιλίκι έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο, που ο Εργοτέλης έστειλε επιστολή στον Σιορ Κοντονή και του ζητάει να ξεκαθαρίσει τι ισχύει με τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ και τα χρέη τους. Ανάλογη κίνηση αναμένεται να γίνει από τον Ολυμπιακό Βόλου και τον ΟΦΗ, που επίσης έχουνε ρίξει κανόνι.

Σε εκκρεμότητα είναι και η εκκαθάριση του Πανσερραϊκού, ενώ ήδη παίζει στη Β’ Εθνική. Κι όλα αυτά επειδή εδώ κι έναν χρόνο ο Σιορ Κοντονής, αντί να κοιτάει τη δουλειά του, να τα ξεκαθαρίσει και να επιβάλει τους κανόνες, ψάχνει να βρει το κουτί με τα σπίρτα. Πώς θα κάνει τα προξενιά, για να συμπεθεριάσουνε ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος, ο Μελισσανίδης και ο Ιβάν.

Μπροστά υπάρχει ολόκληρο βουνό

Χαρές και πανηγύρια στην ΑΕΚ για την υπογραφή του Σκουρλέτη. Ο Β. Ανδριόπουλος, μάλιστα, ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, δήλωσε ότι αν όλα πάνε καλά, η άδεια θα βγει τον Ιούνιο και το καλοκαίρι του 2018 η ομάδα θα μπει στο σπίτι της. Πρόκειται για τον ίδιο Ανδριόπουλο που τον Οκτώβριο του 2014 έλεγε ότι τα δύσκολα πέρασαν κι ότι η άδεια θα βγει μέχρι το τέλος του χρόνου. Κι αν μάλιστα πάμε πιο πίσω, τον Νοέμβριο του 2013, είχε πει ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Σαμαράς δηλαδή με τα Ζάππεια και ο Τσίπρας με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν σαφώς πιο αξιόπιστοι. Πάμε τώρα στην ουσία που, όπως και στις συμβάσεις με τις τράπεζες, κρύβεται στα ψιλά γράμματα. Ο ίδιος ο Ανδριόπουλος λέει ότι η Περιφέρεια και είκοσι εκατομμύρια πρέπει να σκάσει για το γήπεδο και ταυτόχρονα με δικά της λεφτά να γίνει η υπογειοποίηση δύο δρόμων. Αν δεν γίνει η υπογειοποίηση, άδεια λειτουργίας το γήπεδο δεν παίρνει.

Ο ίδιος ο Ανδριόπουλος δεν μπορεί να κρύψει επίσης ότι και η απόφαση για την Περιβαλλοντική Μελέτη προσβάλλεται στο ΣτΕ και η οικοδομική άδεια, όταν αυτή εκδοθεί. Κάτι που είναι δεδομένο ότι θα γίνει και από την πλευρά του Βασιλόπουλου αλλά και από μεμονωμένους κατοίκους. Γι’ αυτό δεν έκρυψε το ενδεχόμενο αρνητικών εκπλήξεων και από τον Δήμο και από την Περιφέρεια.

Ταυτόχρονα, είναι σε εκκρεμότητα η προσφυγή με την οποία ζητείται η ακύρωση της απόφασης της ΓΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, για παραχώρηση του οικοπέδου του γηπέδου στη Δικέφαλος 1924. Προσφυγή που θα συζητηθεί στις 12 Μαΐου. Δεν είναι ένα και δύο. Είναι πολλά. Η υπογραφή Σκουρλέτη είναι πράγματι ένα βήμα, αλλά μπροστά υπάρχει ολόκληρο βουνό.