Εκατομμύρια smartphones τέθηκαν χθες εκτός λειτουργίας στο δίκτυο της Ericsson

Εκατομμύρια smartphones τέθηκαν εχθές εκτός λειτουργίας στο δίκτυο της Ericsson

Η Ericsson επιβεβαίωσε ότι εξαιτίας ενός σφάλματος στο λογισμικό της, ήταν η αφορμή να προκληθεί η χθεσινή μαζική διακοπή στο δίκτυο της, το οποίο έθεσε εκτός λειτουργίας εκατομμύρια smartphones σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία και δημιούργησε δυσλειτουργίες σε δώδεκα ακόμη χώρες.

Σε δήλωση της, η Ericsson ανέφερε ότι η αιτία ήταν ένα πιστοποιητικό που έληξε και ότι το προβληματικό λογισμικό που προκάλεσε όλα αυτά τα ζητήματα έχει πλέον καταργηθεί. Η δήλωση σημειώνει ότι οι υπηρεσίες του δικτύου της αποκαταστάθηκαν στους περισσότερους πελάτες την Πέμπτη, και ότι το δίκτυό 4G που διαθέτει επανήλθε σε φυσιολογική ροή σήμερα την Παρασκευή.

Αν και μεγάλο μέρος της προσοχής δόθηκε στις διακοπές που προκλήθηκαν στην O2 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Softbank στην Ιαπωνία. Ωστόσο η Ericsson επιβεβαίωσε σε μεταγενέστερο χρόνο ότι τα θέματα είχαν επηρεάσει ταυτόχρονα και άλλους παρόχους τηλεπικοινωνιών σε συσκευές που κατασκευάστηκαν από την Ericsson σε συνολικά 12 χώρες.

Η Softbank ανέφερε ότι αυτή η διακοπή επηρέασε το δίκτυο της για σχεδόν πάνω από τέσσερις ώρες, μία πραγματικά ασυνήθιστη κατάσταση για τα σημερινά δεδομένα της εποχής που διανύουμε.

Η παραδοχή της Ericsson δείχνει ότι η διακοπή πρέπει να ήταν μάλλον αρκετά σοβαρή.

Για όσους δεν γνωρίζουν: Τα πιστοποιητικά διασφαλίζουν την ορθή λειτουργία του λογισμικού και βοηθούν στην ασφάλεια των συσκευών και των επικοινωνιών. Εν τούτοις σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς που μελέτησαν το συγκεκριμένο ζήτημα, ενδέχεται η διακοπή να οφείλεται πιθανώς στην ανεπαρκή συντήρηση των υποδομών, του λογισμικού και του υλικολογισμικού της Ericsson.

Η Ericsson δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει πέσει θύμα ληγμένων των πιστοποιητικών. Το 2013, το Xbox Live και το Azure υπέστησαν παρόμοιες καταστάσεις που πραγματικά αναστάτωσε αρκετό κόσμο, ενώ το 2015, ορισμένοι χρήστες του Mac App Store αναγκάστηκαν να διαγράψουν και να επανεγκαταστήσουν το λογισμικό, αφού έληξε ένα πιστοποιητικό που χρησιμοποιήθηκε για την επαλήθευση των εφαρμογών.

Φέτος, ένα πιστοποιητικό που είχε λήξει προκάλεσε την αδρανοποίηση των ακουστικών Oculus Rift.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας