Έμοιαζε ο Ιησούς τον Brad Pitt;

Η ταινία «Son of God» αποτέλεσε μια εντελώς απροσδόκητη εισπρακτική επιτυχία. H δεύτερη στη σειρά με Παλαιο-Καινοδιαθηκική πλοκή. Προηγήθηκε το «The Bible» μια δραματοποιημένη ιστοριοφανής σειρά του History Channel που φέτος θα κοντραριστεί στα ratings της Μεγάλης Εβδομάδας με τον all time classic «Ιησού από τη Ναζαρέτ» και στην ελληνική TV. Πολλοί αποδίδουν την επιτυχία του «Son of God» στον πρωταγωνιστή.

Ο «Ιησούς» Diogo Morgado είναι ένας Πορτογάλος ηθοποιός, τόσο σέξι όσο και ο Μπραντ Πιτ στο ξεκίνημα της καριέρας του. Και σίγουρα ο πιο «καυτός Ιησούς», όπως έγραψαν χιλιάδες ασεβείς στο twitter. Ο μελαχρινός -και φέτες- Morgado πάντως απέχει από την αληθινή εικόνα του Χριστού, όσο και οι υπόλοιποι που τον έχουν ενσαρκώσει. Ο Ιησούς δεν έμοιαζε με τον Μπραντ Πιτ, αλλά δεν έμοιαζε ούτε με τον Ρόμπερτ Πάουελ (του «Ιησού από την Ναζαρέτ») όπως έχουν αποφανθεί οι ιστορικοί κατά το παρελθόν. Ποιες οι πιθανότητες να είχε ένας Ιουδαίος της εποχής μάτια στο γαλάζιο του ουρανού, άλλωστε; Καμμία, μάλλον.

Το ζήτημα είναι τι προτιμάς να πιστέψεις; Την ιστορική έρευνα ή τις ταινίες; Αν ισχύει το δεύτερο, τότε ιδού μια λίστα με ηθοποιούς, εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους, που κάποτε υποδύθηκαν τον Ιησού, για να διαλέξετε ποιος σας ταιριάζει περισσότερο.

  • Willem Dafoe, The Last Temptation of Christ, του Martin Scorsese, 1988: Η κινηματογραφική εκδοχή του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη από τον Μάρτιν Σκορσέζε, χρειαζόταν έναν διαφορετικό, ανθρώπινο Χριστό. Ο Dafoe αποδείχθηκε ιδανική επιλογή.
  • Jim Caviezel, The Passion of the Christ, του Mel Gibson, 2004: Η θρησκευτική ταινία με τις μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών. Ο Caviezel ταλαιπωρήθηκε στα γυρίσματα του Μελ Γκίμπσον, σχεδόν όσο και ο Ιησούς στη διάρκεια του φιλμ. Στο τέλος δεν είχε σημασία η εμφάνιση του. Έτσι κι αλλιώς είχε γίνει αγνώριστος από τα βασανιστήρια.
  • Ted Neeley, Jesus Christ Superstar, του Norman Jewison, 1973: Ο Neeley πρωταγωνίστησε και στο σανίδι, στην ομώνυμη ροκ όπερα του Andrew Lloyd Webber επειδή διέθετε το απαιτούμενο look για τα αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου: To look ενός Ιησού ροκ σταρ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας