Copy & Paste Emoji

To use on facebook, twitter, skype and more!

People & Faces Emoji

Various face & people related emoji

Animals & Nature Emoji

Various animal & nature related emoji

Food & Drink Emoji

Various food & drink related emoji

Activity & Sport Emoji

Various activity & sport related emoji

Travel & Places Emoji

Various travel & place related emoji

Objects & Media Emoji

Various media related emoji

Symbols Emoji

Various symbol emoji

Τι είναι Emoji

Τα Emoji διατίθενται στο διαδίκτυο σε πολλές χιλιάδες διαφορετικά είδη, συμπεριλαμβανομένων των εκφράσεων του προσώπου, των αντικειμένων, των στάσεων του σώματος, των τύπων του καιρού και των ζώων. Επίσης πρέπει να έχετε κατά νου πως τα Emojis έχουν πολλές πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα emoticons, αλλά η διάκριση μεταξύ τους εντοπίζεται στο σημείο ό,τι τα emoji είναι συνήθως είναι πλούσιες πολύχρωμες εικόνες αντί για απλά τυπικά σύμβολα που είναι τα emoticons, όπως για παράδειγμα :), ;), :D και ούτω καθεξής, επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μπορεί να τα ξεχωρίσει ακόμη και ο πιο αδαής χρήστης στο διαδίκτυο.

Επιπρόσθετα αξίζει να επισημανθεί πως τα emoji δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 από την ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών NTT DoCoMo. Το όνομα τους προέρχεται από τις λέξεις e (που σημαίνει εικόνα) και moji (που σημαίνει χαρακτήρας).

Σε τι χρησιμεύουν τα emojis

Ένα emoji μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκφράσει ο χρήστης στο συνομιλητή του διάφορα συναισθήματα στο περιεχόμενο που γράφει στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Twitter, Instagram. Μάλιστα αρκετές έρευνες που έχουν ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα αναφέρουν πως η δημοφιλία των emojis είναι τόσο μεγάλη που στην πραγματικότητα, σχεδόν τα μισά από τα σχόλια και τις λεζάντες στις φωτογραφίες του Instagram περιέχουν τουλάχιστον ένα emoji, ενώ αντίστοιχα στο Twitter η χρήση τους ανέρχεται στο 25,4%, εν ολίγοις είναι ένας τεράστιος αριθμός που αποδεικνύει πόσο πολύ τα αγαπάει ο κόσμος.

Επιπλέον μία έξυπνη τακτική για να δώσετε πλούσια μορφή σε ένα τυπικό γραπτό κείμενο που περιέχει πολλαπλές φορές μία συγκεκριμένη λέξη, φερειπείν μέσα στο κείμενο επαναλαμβάνεται η λέξη χρήματα 10 φορές, οπότε για να μη γίνει βαρετός ο γραπτός σας λόγος θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα εικονογράφημα που συμβολίζει το χρήμα σε διάφορες παραλλαγές τις μισές φορές, ούτως ώστε να σπάσει η μονοτονία και κατ' επέκταση να γίνει πιο ενδιαφέρον ο συνειρμός σας σε αυτά που γράφετε.

Αντικειμενικά θα μπορούσαμε να πούμε πως τα emojis είναι κάτι περισσότερο από ένα μέσο για να δείξεις τι αισθάνεσαι σε ένα άλλο άτομο, ιδίως όταν πλέον τα γραφόμενα σου δεν έχουν τη δυνατότητα αναδείξουν τη σκέψη σου που πηγάζει μέσα από τον πλούσιο ψυχικό σου κόσμο.

Για να κατανοήσετε πλήρως αυτήν την ιδιομορφία, θα προσπαθήσω να σας στο θέσω όσο πιο απλά γίνεται: Οι μικροσκοπικοί χαρακτήρες που εκφράζουν διάφορους τύπους διάθεσης, από το 😜 έως το 🎉 και το 💩, αντιπροσωπεύουν την νέα γλώσσα που γεννήθηκε στον ψηφιακό κόσμο και έχουν σχεδιαστεί για να προσθέτουν συναισθηματική απόχρωση σε άψυχα πράγματα εντός του κειμένου. Τα Emoji ήταν δημοφιλή από τότε που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα ιαπωνικά κινητά τηλέφωνα στα τέλη της δεκαετίας του '90 και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σήμα κατατεθέν του τρόπου επικοινωνίας των ανθρώπων. Εμφανίζονται σε δελτία τύπου και εταιρικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο Λευκός Οίκος κάποτε εξέδωσε μια οικονομική έκθεση που απεικονιζόταν μέσα ένα emoji. Το 2015, το 😂 έγινε το "logo" της Χρονιάς στο λεξικό που εξέδωσε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Τα Emoji δεν είναι μόνο για ανθρώπους που επιθυμούν ζωντανεύουν το γραπτό τους λόγο, αλλά συνολικά για όλη την κοινότητα του διαδικτύου που θέλουν να πουν κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο.

Επικοινωνήστε μεθοδικά το μήνυμα σας με emoji

Οφείλετε να κατανοήσετε πως με το πέρασμα των καιρών η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων έχει αλλάξει δραστικά και σαφώς δεν είναι η ίδια κατάσταση που επικρατούσε κατά τα παλαιότερα έτη που αδιαμφισβήτητα σήμερα θεωρείται αρκετά ξεπερασμένη, πόσο μάλλον στο ευμετάβλητο περιβάλλον του Internet που αλλάζει μορφή συνεχώς και αδιάλειπτα, αφού προσθέτονται διαρκώς καινούργια στοιχεία ανταλλαγής σκέψεων και μηνυμάτων που είναι πιο διαδραστικά και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Οπότε εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα εργαλεία που σας δίνονται, όπως π.χ τα emojis για ψυχαγωγικούς σκοπούς μέχρι επαγγελματικές δραστηριότητες, με απώτερο σκοπό να ξεχωρίσετε από τη μάζα και κατά συνέπεια να δείξετε πόσο ιδιαίτερος άνθρωπος είσαστε σε αυτήν τη μουντή κοινωνία που ζούμε, όπου πλέον ο ένας μιμείται τον άλλον και ουσιαστικά οι περισσότεροι καταντούν γραφικοί, πράττοντας συνεχώς τα ίδια.

Η ιστορία των emoji

Τα πρώτα emoji δημιουργήθηκαν το 1999 από τον ιάπωνα καλλιτέχνη Shigetaka Kurita. Ο Kurita εργάστηκε στην ομάδα ανάπτυξης για το "i-mode", μια πρώιμη πλατφόρμα κινητού διαδικτύου που άνηκε στον τότε σημαντικότερο πάροχο τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας, την DOCOMO. Ο Kurita ήθελε να σχεδιάσει μια ελκυστική διεπαφή για να μεταφέρει πληροφορίες με έναν απλό και σύντομο τρόπο: για παράδειγμα, ένα εικονίδιο που να δείχνει την πρόγνωση του καιρού παρά να εξηγεί με κείμενο γράφοντας με τις ώρες. Έτσι ο Kurita ζωγράφισε ένα σύνολο εικόνων 12 επί 12 pixel που θα μπορούσαν να επιλέγονται κάθε φορά από τον ενδιαφερόμενο πατώντας ένα συνδυασμό από πλήκτρα που βρίσκονται στο πληκτρολόγιο της εκάστοτε συσκευής εντός της διασύνδεσης του i-mode και στη συνέχεια να αποστέλλονται σε κινητά τηλέφωνα και σελίδες ως δικούς τους ξεχωριστούς χαρακτήρες.

Τα πρώτα 176 πρωτότυπα emoji που επινόησε ο Kurita - έγιναν έπειτα μέρος της μόνιμης συλλογής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης και πιο συγκεκριμένα μέσα σε αυτή τη συλλογή υπάρχουν χαρακτήρες που δείχνουν τον καιρό (ήλιο, σύννεφα, ομπρέλα, χιονάνθρωπος), την οδική κυκλοφορία (αυτοκίνητο, τραμ, αεροπλάνο, πλοίο), την τεχνολογία (σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο, τηλεόραση, GameBoy) και όλες τις φάσεις της σελήνης.

Σε γενικές γραμμές όλα αυτά τα εικονογραφημένα σύμβολα προσέφεραν για πρώτη φορά έναν τρόπο να προστεθεί ένα συναισθηματικό subtext σε ένα μήνυμα που πρακτικά ήταν εντελώς άψυχο.

emoji list

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ό,τι η συλλογή με τα emoji list που βρίσκεται στο Texnologia.Net και είναι διαθέσιμη προς τον καθένα, απολύτως δωρεάν και χωρίς καμία υποχρέωση από το χρήστη, είναι από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρο τον παγκόσμιο ιστό (world wide web) και φροντίζουμε διαρκώς να την εμπλουτίζουμε με καινούργια σύμβολα, με βασική προϋπόθεση να την καταστήσουμε μοναδική στο είδος της για να καλύψουμε τις ανάγκες ακόμη και του πιο απαιτητικού ανθρώπου που δεν συμβιβάζεται με τα απλά σχέδια που μπορεί να τα βρει εύκολα σε οποιαδήποτε παρόμοια ιστοσελίδα.

Υιοθέτηση των emoticonς από τον έντυπο τύπο

Όσον αφορά τις εφημερίδες που έχουν ως βασικό θέμα το πολιτικό περιεχόμενο, είθισται να ακολουθούν μία ακραία συντηρητική γραμμή στο κείμενο τους, με συνέπεια οι περισσότεροι εκδότες και αρχισυντάκτες να απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να προσθέτουν τέτοια νεανικά στοιχεία στα άρθρα τους, διότι κατά τα λεγόμενα τους υποτίθεται πως θα χαθεί το σοβαρό ύφος που αντιπροσωπεύει η εφημερίδα τους, κάτι που ομολογουμένως είναι πέρα για πέρα λάθος, αφού ως γνωστόν οι μισοί αναγνώστες είναι κάτω των 35 ετών και είναι ανοιχτοί απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες που χαρίζουν μία διαφορετική χροιά στο βαρύ πολιτικό περιεχόμενο.

Φυσικά δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως μία μεγάλη μερίδα εφημερίδων, με την εμμονή τους να μην ακολουθούν τις τάσεις της εποχής τους, και να μην υιοθετούν καινούργια πράγματα στο έντυπο υλικό τους, παραμένοντας παράλληλα προσκολλημένοι στο ίδιο αποστειρωμένο ύφος γραφής, οδήγησε μία μεγάλη μερίδα αναγνωστών να τους γυρίσει την πλάτη και να μην αγοράζει άλλο τις φυλλάδες τους, αφού πλέον υπάρχουν άπειρες διαδικτυακές τοποθεσίες με παρόμοια θεματολογία που παρέχουν διαδραστικό περιεχόμενο στο ευρύ κοινό και μάλιστα απολύτως δωρεάν.

Από την άλλη πλευρά τα νεανικά περιοδικά που απευθύνονται κατά κόρον σε μικρότερες ηλικίες, δηλαδή από 18 μέχρι 30 ετών βάζουν με ιδιαίτερη ευκολία τα emoticons στα άρθρα τους, γιατί μέσω τούτης της τακτικής κάνουν τον αναγνώστη να μη βαριέται ποτέ, επιπλέον έτσι ανανεώνεται διαρκώς το ενδιαφέρον του ατόμου για το εκάστοτε περιοδικό.

Αλλά για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, φαίνεται στον ορίζοντα πως έρχεται σιγά-σιγά το τέλος του έντυπου τύπου και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις μειωμένες πωλήσεις των περιοδικών και των εφημερίδων. Ειδικά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουν βάλει λουκέτο αρκετοί οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί και εκδοτικοί οίκοι, επειδή δεν άντεχαν άλλο τις οικονομικές ζημιές στην επιχείρηση τους, και κατ' επέκταση γιατί παρέμενε απλήρωτο το υπαλληλικό προσωπικό.

Το γράψιμο είναι ένα μέσο ανθρώπινης επικοινωνίας που αντιπροσωπεύει τη γλώσσα με χαρακτήρες και σύμβολα. Σχεδόν σε όλες τις γλώσσες που χρησιμοποιείται το εκάστοτε σύστημα γραφής, είναι εξακριβωμένο πως τα γραπτά έχουν την ιδιότητα να συμπληρώσουν την προφορική γλώσσα δημιουργώντας μία διαφορετική έκδοση της ομιλίας που μπορεί να αποθηκευτεί για μελλοντική αναφορά ή να μεταδοθεί από απόσταση. Η γραφή, με άλλα λόγια, δεν είναι ένα μέσο για να αποτυπωθεί απλά ο προφορικός λόγος, αλλά ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για να κάνει τις γλώσσες εύχρηστες. Μέσα σε ένα σύστημα γλώσσας, η γραφή βασίζεται σε πολλές από τις ίδιες δομές του προφορικού λόγου, όπως το λεξιλόγιο , η γραμματική και η σημασιολογία, πάντα με την προστιθέμενη εξάρτηση ενός συστήματος σημείων ή συμβόλων. Το αποτέλεσμα της γραφής ονομάζεται κείμενο, και ο παραλήπτης του κειμένου ονομάζεται αναγνώστης.

Με το παραπάνω παράδειγμα που σας έδωσα σίγουρα θα διαπιστώσετε πως τα γραπτά είναι καλό να μην αποτελούνται μόνο από γράμματα εάν θέλει ο συγγραφέας του κειμένου να μην γίνει βαρετός στο κοινό που διαβάζει τη σκέψη του.

Back to Top