ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρηματική διαίσθηση. Η αμυδρή φωνή που αλλάζει τη μοίρα

Επιχειρηματική διαίσθηση. Η αμυδρή φωνή που αλλάζει τη μοίρα

Ο Warren Buffett άρχισε να επενδύει στο χρηματιστήριο όταν ήταν 11 χρόνων. Από τότε έχει γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το κατάφερε από την επιχειρηματική διαίσθηση, διαλέγοντας τις σωστές μετοχές τη σωστή στιγμή. Ο Conrad Hilton, ο γνωστός πρόγονος της Paris, χρησιμοποιούσε το ένστικτό του. Είναι αυτή η αμυδρή φωνή που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα στην καριέρα σου. Το Texnologia.Net θα σου δώσει τις απαντήσεις.

Μάθε να ακούς την επιχειρηματική διαίσθηση

Πώς καταφέρνουν οι θεοί των επιχειρήσεων να κάνουν δισεκατομμύρια με την έκτη αίσθησή τους; Αυτοσυγκεντρώνονται. Αυτή είναι περίπου όλη κι όλη η δουλειά που έχεις να κάνεις κι εσύ. Κάνε ένα διάλειμμα, κλείδωσε την πόρτα και κλείσε τα μάτια σου. Μην ακούς μουσική, μη σκέφτεσαι τα προβλήματα με τους υπαλλήλους σου, απλώς χαλάρωσε και τότε άρχισε να σκέφτεσαι για την κατάσταση στην οποία θες να εντρυφήσεις.

Μη σκέφτεσαι λογικά. Τώρα δεν ζυγίζεις την απόφασή σου. Μην εκτιμάς τα υπέρ και τα κατά, απλώς άκου το ένστικτό σου. Ακου αυτό που σου λέει η καρδιά σου. Τότε γράψε όλα τα συναισθήματα που σου προκαλεί η σκέψη αυτής της κατάστασης. Κάν’ το για τρία έως πέντε λεπτά κάθε μέρα και με τον καιρό θα παρατηρήσεις ότι η διαίσθησή σου θα είναι πιο έντονη και θα σου εμφανίζεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Αυτά είναι τα εμπόδια

Η ζωή είναι ένας αγώνας στην εποχή μας. Πηγαίνει τόσο γρήγορα, που δεν έχεις το χρόνο να ακούσεις τα αισθήματά σου – προγράμματα, ευθύνες, φόβοι για οποιαδήποτε παρέκκλιση από το «φυσιολογικό». Η παραδοσιακή εκπαίδευση, οι κοινωνικές συνθήκες και η σύγχρονη τεχνολογία έχουν από κοινού συμβάλει στον ακρωτηριασμό της έκτης αίσθησης από τον άνθρωπο.

Νομίζεις ότι κάποιος έχει μπει στο σπίτι σου; Δεν σηκώνεσαι από το κρεβάτι, βασίζεσαι στο σύστημα συναγερμού. Ο δάσκαλος λέει βλακείες; Κρατάς το στόμα σου κλειστό, καθώς έχεις διδαχθεί ότι οι εκπαιδευτές ξέρουν τα πάντα. Οι κοινωνικοί κανόνες συμπεριφοράς μοιάζουν να ομογενοποιούν τους πάντες.

Ως σκέψη είναι αξιέπαινη. Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι αυτό που μας κάνει να χάνουμε την ικανότητα να χρησιμοποιούμε τα ένστικτά μας στις καθημερινές καταστάσεις, γι’ αυτό τα παιδιά κάνουν τόσο σημαντικές ανακαλύψεις σε νεαρή ηλικία, δεν έχουν διαφθαρεί από τα κοινωνικά δεδομένα. Γι’ αυτό πρέπει να ακούς όσα σου ψιθυρίζει το υπογάστριό σου, όχι μόνο να δρας εξαιτίας του, αλλά όντως να δίνεις σημασία σε όσα σου λέει. Μην αφήνεις τα πράγματα στην τύχη.

Δεν είναι εύκολη σκέψη

Φαντάσου τον εαυτό σου στο γραφείο να σκέφτεσαι την επέκταση του δικτύου διανομής στα Βαλκάνια εξαγοράζοντας τον τοπικό ανταγωνισμό. Εχεις εκτιμήσει την κατάσταση των σχέσεων, έχεις περάσει όλα τα στάδια της συνήθους διαδικασίας λήψης μιας απόφασης κι έχεις πάρει τις αποφάσεις σου για την πορεία δράσης που θα ακολουθήσεις. Και τώρα πρέπει να δεις τι έχει να σου πει η έκτη αίσθησή σου για την παραπάνω διαδικασία.

Ναι, η διαίσθησή σου έχει την ίδια άποψη με τη βασισμένη στη λογική απόφασή σου μέχρι τώρα. Πρόσεχε μήπως είναι παγίδα. Είναι εύκολο να ακούς μόνο αυτά που θέλεις να ακούσεις. Πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να το παραδεχτείς αν το ένστικτό σου δεν είναι συγχρονισμένο με τη διακριτική απόφασή σου.

Πρέπει να σκεφτείς τι είναι πιο σημαντικό ή πώς θα μπορούσες να συνδυάσεις τις δύο αντίθετες απόψεις.

Χρησιμοποίησε το κεφάλι σου

Κάποιες φορές πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για το γενικό καλό, οι οποίες δεν μας αρέσουν. Μπορεί να αναγκαστείς να σκεφτείς για συγχώνευση με άλλη εταιρεία. Αυτή η συγχώνευση πιθανό να σε βγάλει εκτός ρυθμού -π.χ. να μην πρέπει να ασχολείσαι με τις καθημερινές αρμοδιότητές σου- αλλά ίσως σώσει την εταιρεία σου, πολλές θέσεις εργασίας και να κάνει το διοικητικό συμβούλιο χαρούμενο.

Η καρδιά έχει λόγους που η λογική δεν μπορεί να εξηγήσει. Η εσωτερική φωνή σου μπορεί να σου λέει να ψάξεις για άλλη λύση, αλλά οι γνώσεις και η εμπειρία σου να σου λένε κάτι άλλο. Κάποιες φορές, η κοινή λογική πρέπει να νικήσει. Το να προσλάβεις έναν νέο υπάλληλο βασιζόμενος στο ένστικτό σου είναι ένα πράγμα, αλλά το να ρίξεις 100.000€ σε μία μετοχή υψηλού ρίσκου είναι άλλο. Μπορείς να απολύσεις τον υπάλληλο, τα λεφτά όμως δεν τα παίρνεις πίσω. Πάρε ρίσκο, ναι, αλλά φρόντισε να είναι καλά υπολογισμένo.

Χαλάρωσε

Δεν υπάρχει μαγικό κόλπο για να σε βοηθήσουμε να υποτάξεις την έκτη αίσθησή σου. Χαλάρωσε, άνοιξε τις κεραίες σου στο περιβάλλον και τις πράξεις σου κι εξάσκησε τα τρικ που αναφέρονται παραπάνω. Με την εμπειρία θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη διαίσθησή σου σε καθημερινές καταστάσεις και να κρίνεις επαρκώς την ακρίβειά της.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166