Επίθεση Βερελή στη διοίκηση του ΟΤΕ

Έντονα αντέδρασε χθες ο υπουργός μεταφορών και Επικοινωνιών, στις δηλώσεις του πρόεδρου του ΟΤΕ Λ. Αντωνακόπουλου, ο οποίος απο την Ισπανία είχε δηλώσει ότι ο Οργανισμός θα προχωρήσει, την επόμενη διετία, σε μείωση του προσωπικού στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας.

Ο κ. Βερελής άφησε ουσιαστικά “ακάλυπτο” τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο ΟΤΕ δεν κινδυνεύει από το προσωπικό του αλλά από λανθασμένες επιχειρηματικές αποφάσεις της διοίκησής του». Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Αντωνακόπουλος, συμμετέχοντας σε συνέδριο στην Ισπανία είχε δηλώσει ότι η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει το προσωπικό της εγχώριας σταθερής τηλεφωνίας ώστε οι 350 γραμμές ανά εργαζόμενο για τον ΟΤΕ να πλησιάσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που έιναι 450 γραμμές.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΤΕ θα πρέπει να μειώσει το προσωπικό του κατά 4.000. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι χρηματιστηριακοί αναλυτές σχολίασαν θετικά τις δηλώσεις εκτιμώντας ότι “οι προθέσεις της διοίκησης για μείωση προσωπικού σε ρυθμούς ταχύτερους από τους αναμενόμενους είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, σημειώνουν όμως ότι το κόστος θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα για τα επόμενα 2 χρόνια”.

Προσπαθώντας τέλος να διασκεδάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η διοίκηση του Οργανισμού εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται ότι “με στόχο τη βελτίωση των δεικτών παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας, ο ΟΤΕ επιδιώκει την αύξηση των γραμμών ανά εργαζόμενο ώστε να επιτευχθεί σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Στην προσπάθεια αυτή η εταιρία επεξεργάζεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου το οποίο, όπως και τα προηγούμενα έτη, έτσι και το 2004, θα γίνει σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Αυτή ήταν και είναι η πάγια πολιτική του ΟΤΕ”.