Έξω φρενών οι Τραπεζικοί με την ΕΤΥΚ

Έξω φρενών οι Τραπεζικοί με την ΕΤΥΚ. Δεν εμφανίστηκε καν στην Γενική Συνέλευση.

Ούτε εμφανίστηκε στην Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου αλλά ούτε απαντούσε στα τηλέφωνα ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΤΥΚ Λ Χατζηκωστής αφήνοντας όλους τους υπαλλήλους (πρώην και νυν) χωρίς εκπροσώπηση στην Συνέλευση.

  • Απούσα η ΕΤΥΚ από την Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου
  • Ούτε καν ενημέρωσε τα μέλη του Ταμείου Προνοίας, το οποίο είναι μεγαλομέτοχος
  • Τηλεφώνησαν και του Χατζηκωστή κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης αλλά χωρίς αποτέλεσμα
  • Ούτε και στα γραφεία της ΕΤΥΚ απαντούσε κανένας
  • Έξω φρενών πρώην και νυν τραπεζικοί υπαλλήλοι

Χωρίς την παρουσία ενός μεγαλοτομετόχου της Τράπεζας Κύπρου έγινε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη το πρωί. Πρόκειται για το Ταμείο Προνοίας πρώην και νυν Τραπεζικών Υπαλλήλων, το οποίο μετά το κούρεμα που δέχτηκε στις καταθέσεις, έλαβε μεγάλο αριθμό μετοχών, το οποίο ποσοστιαία αντιστοιχεί στο 4,2% και θεωρείται ως «μεγαλομέτοχος».

Ωστόσο η ΕΤΥΚ, η οποία είναι και υπεύθυνη του Ταμείου Προνοίας, ήταν απούσα (!) από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση και παράλληλα ούτε καν ενημέρωσε τα μέλη της, ώστε να υπάρξει έστω και μια τυπική διαβούλευση / ενημέρωση για την κατάσταση πραγμάτων και για την θέση που θα τηρούσε το Ταμείο Προνοίας της Τράπεζας στην ψηφοφορία.

Το Texnologia.Net έλαβε αρκετά παράπονα από πρώην και νυν τραπεζικούς υπαλλήλους, ότι το Ταμείο Προνοίας και κατ’ επέκταση η ΕΤΥΚ ούτε τους ενημέρωσε ούτε και τους πληροφόρησε για τη στάση που θα τηρούσε ως μεγαλομέτοχος στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η απουσία της ΕΤΥΚ δεν επηρέασε το αποτέλεσμα αλλά εάν το Ταμείο Προνοίας ήταν στην Γενική Συνέλευση, το ποσοστό έγκρισης της απόφασης θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

Ωστόσο, σύμφωνα με Τραπεζικούς Υπαλλήλους (πρώην και νυν) η απουσία του Ταμείου Προνοίας είναι ένα σημαντικό λάθος από πλευράς της ΕΤΥΚ, η οποία παραμένει άγνωστο γιατί αφενός δεν παρευρέθηκε στην Γενική Συνέλευση και αφετέρου γιατί δεν ενημέρωσε καν τα μέλη της για το ζήτημα ώστε να παρθεί και επίσημα απόφαση (έστω και εάν όλοι ή η συντριπτική πλειοψηφία θα τασσόταν υπέρ) για το πώς το Ταμείο Προνοίας θα τοποθετηθεί εντός της Συνέλευσης.

Οι παρευρισκόμενοι στην Γενική Συνέλευση προσπάθησαν να διασώσουν εν μέρει το κύρος της ΕΤΥΚ χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού παρά τα πολλά τηλεφωνήματα στον Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΤΥΚ, Λοίζο Χατζηκωστή, αλλά και στα γραφεία της Συντεχνίας, ουδείς απαντούσε.