ΑρχικήΟχήματαFiat Punto: Αλλαγές σε εκδόσεις και εξοπλισμό

Fiat Punto: Αλλαγές σε εκδόσεις και εξοπλισμό

H ανακοίνωση των στοιχείων από τη Fiat σχετικά με το μοντέλο Punto για το 2001, δεν επιφύλασσε όπως ήταν αναμενόμενο ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η αναμφισβήτητη εμπορική επιτυχία του μικρού μοντέλου της Fiat, το οποίο ουσιαστικά στηρίζει τις πωλήσεις της, δίνει τη δυνατότητα στην ιταλική εταιρεία να διατηρήσει αναλλοίωτη τη μορφή του Punto και οι μοναδικές αλλαγές επικεντρώνονται σε επίπεδο εξοπλισμού και εκδόσεων

Σημαντικότερη διαφοροποίηση αποτελεί η παρουσίαση μιας νέας έκδοσης σε τρίθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα με τα διακριτικά EL, η οποία καταργεί τις εκδόσεις Base και SX. H έκδοση EL θα εφοδιάζεται με τον γνωστό 16βάλβιδο κινητήρα 1.2 λίτρων, o οποίος με μικτή κατανάλωση 5.5 λίτρα/100 χλμ. είναι από τους οικονομικότερους της κατηγορίας του, καθώς και με τον πετρελαιοκινητήρα 1.9 JTD.

Ο κινητήρας των 1.2 λίτρων, είναι και ο μοναδικός βενζινοκινητήρας της γκάμας Punto, αφού η Fiat αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή του HGT των 1.8 λίτρων. Επίσης, καταργείται και η έκδοση Sporting Speedgear 1.2. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα κορυφαία μοντέλα Punto (HLX, Sporting και HGT), αντιστοιχούν στο 18% των συνολικών πωλήσεων Punto για το 2000 (νούμερο διπλάσιο από το μέσο όρο της κατηγορίας).

Αντίθετα, διατηρούνται οι εκδόσεις HLX και Sporting, όπως επίσης και η έκδοση ELX, η οποία αντιστοιχεί στο 60% των πωλήσεων του Punto. Σημαντικό στοιχείο εξοπλισμού για αυτοκίνητο της κατηγορίας, αποτελεί το Navigator, ένα νέο σύστημα πλοήγησης, το οποίο επιπλέον παρέχει ειδησεογραφική πληροφόρηση και τουριστικές πληροφορίες και θα εξοπλίζει τις πλούσιες εκδόσεις.

H έκδοση EL θα εφοδιάζεται επίσης με πλευρικούς αερόσακους. Τέλος, θα υπάρχει ηχοσύστημα με CD έξι ηχεία και subwoofer. Συνολικά (αφορά και πετρελαιοκινητήρες) θα υπάρχουν 8 νέες εκδόσεις, καταργούνται 4, ενώ 15 παραμένουν ως έχουν.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166