Φοιτητής ετών… 8

Ένας οχτάχρονος από τη Σκοτία έγινε δεκτός στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Σκοτίας στο τμήμα της Αστρονομίας. Ο Jack McEwen ζει σε ένα τροχόσπιτο στο Moray της Σκοτίας και ό,τι έχει μάθει το οφείλει στη μητέρα του.

Τον πρώτο χρόνο της φοίτησής του θα παρακολουθήσει ένα εισαγωγικό τμήμα που θα του δώσει 10 βαθμούς στο σύνολο των 360 που πρέπει να συγκεντρώσει για να πάρει το πτυχίο του.

Τα επόμενα πέντε χρόνια θα μπορεί να σπουδάζει από το σπίτι του, παρακολουθώντας τα ίδια μαθήματα με αυτά των ενηλίκων συμμαθητών του.

Η μητέρα του Jack, Melissa, είπε ότι ο γιος της διψάει για γνώση. Ακόμη και την Κυριακή, που εκείνη θέλει να ξεκουραστεί, ο Jack την παρακαλεί να του κάνει περισσότερα μαθήματα.

Ο Jack είχε ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση με οποιονδήποτε που κάνει αίτηση στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και για να γίνει δεκτός έπρεπε να καταθέσει δείγματα της δουλειάς του.

Ένας από τους υπευθύνους του τμήματος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου δήλωσε ότι συνήθως τα άτομα που γίνονται δεκτά στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι κατά μέσο όρο άνω των 18 ετών, αλλά αν ένα παιδί δείξει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς και είναι ικανό να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του τμήματος, τότε μπορεί να γίνει δεκτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Jack είναι σίγουρα ένας από τους νεαρότερους φοιτητές του Πανεπιστημίου, αλλά ιδίως σε τέτοιες περιστάσεις το συμβούλιο του Πανεπιστημίου προσπαθεί να είναι βέβαιο ότι η φοίτηση ενός μικρού παιδιού μόνο θετικά αποτελέσματα θα μπορούσε να φέρει.

Ο Jack δεν πιστεύει ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο. Όπως λέει ο ίδιος: «Απλά, λατρεύω τα μαθήματα. Και όταν η μαμά μου λέει ότι φτάνει για σήμερα, πάντα της γκρινιάζω, λέγοντας ότι υπάρχει χρόνος για λίγο ακόμη παραπάνω.»

Προηγούμενο άρθροΠοιος είναι ο δημιουργός του Στόουνχεντζ;
Επόμενο άρθροΠοιον ακούν τα μωρά;
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας