Φορολογήστε τους πλούσιους, και όχι τα φτωχαδάκια

«Τα δίνουνε σε λίγους, τα παίρνουν από εμάς – Προσοχή τράπεζα – νόμιμος ληστής, επιτόκια είναι ληστεία κάθε μήνα και τράπεζα σημαίνει νόμιμη κομπίνα». Με τέτοια συνθήματα συμμετείχαν στη χθεσινή παρέλαση μέλη των Επιτροπών Ακρίβεια – STOP σε Περιστέρι, Νίκαια, Ζωγράφου, Γαλάτσι και Καλλιθέα, αλλά και στις παρελάσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Αγρίνιο και Γιάννενα.

«Η ακρίβεια μάς έχει στην κυριολεξία τσακίσει, καταδυναστεύει τη ζωή μας, δεν μας επιτρέπει να ζήσουμε αξιοπρέπως», είπε στην «Ε» ο γεωπόνος Τάσος Βαρούνης μέλος της επιτροπής Ακρίβεια – STOP από την Καλλιθέα. «Το κράτος θα έπρεπε να μειώσει τη φορολογία για το λαό και να αυξήσει τη φορολογία των πλουσίων, όπως και να βάλει φρένο στην επιχειρούμενη διάλυση των κοινωνικών παροχών. Θέλουμε πραγματική δωρεάν υγεία και παιδεία», τόνισε.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία των επιτροπών να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο ενάντια της ακρίβειας ήταν θετική και ενθουσιώδης. Ακόμα, τα μέλη των επιτροπών, πριν ξεκινήσουν οι παρελάσεις, μοίρασαν και ενημερωτικά φυλλάδια στον κόσμο με τη δράση τους, την οποία συντονίζουν μέσα από την ιστοσελίδα τους www.akribeia-stop.gr, προτρέποντάς τους να συμμετάσχουν στον αγώνα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, γιατί, όπως είπε στην «Ε» η μαθηματικός Βάσω Τουλούμη από την επιτροπή Νίκαιας, «αν θέλουμε να πολεμήσουμε την ακρίβεια, μπορούμε να το καταφέρουμε μόνο μέσα από τη συλλογική δράση». Η κ. Τουλούμη υποστήριξε ότι «ένας από τους βασικούς συντελεστές της ακρίβειας είναι το κράτος με τις συνεχείς και υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια των οργανισμών Κοινής Ωφελείας – ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ».

Ο Γιάννης Νικηφοράκης γιατρός και μέλος της Επιτροπής Ακρίβεια – STOP από την περιοχή Ζωγράφου είπε στην «Ε» ότι «με τη συμμετοχή μας στην παρέλαση λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο κράτος με την άδικη φορολογία και στα καρτέλ πετρελαίου και τροφίμων που κερδοσκοπούν εις βάρος του λαού. Αν θέλει το κράτος μπορεί να δώσει χρήματα, το απέδειξε με τα 28 δισ. ευρώ που χαρίζει στους τραπεζίτες, ενώ στο λαό δίνει ψίχουλα μέσα από το Ταμείο Φτώχειας».