Λένε πως είναι το Instagram του βίντεο. Είναι;

Απάντηση
Katerina
Δημοσιεύσεις: 271
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 17, 2021 5:09 pm

Λένε πως είναι το Instagram του βίντεο. Είναι;

Δημοσίευση από Katerina »

Οι εφαρμογές που επιτρέπουν στο χρήστη να μοιραστεί εικόνες, βίντεο, μουσική, κείμενο και ότι άλλο μπορεί να αιχμαλωτίσει το κινητό του, έχουν πολλαπλασιαστεί απίστευτα. Και όπως πάντα το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας το παίρνει η εφαρμογή που βγήκε πρώτη ή αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις των περισσότερων site. Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος γίνεται για την πρωτιά της εφαρμογής Socialcam.

Τα περισσότερα sites παρομοίασαν το Socialcam με το Instagram με τη διαφορά ότι ο χρήστης μοιράζεται βίντεο και όχι εικόνες. Μπορεί αυτή η σύγκριση να έχει μία βάση, αλλά για μένα οι δυο εφαρμογές απέχουν πάρα πολύ, ειδικά στον τρόπο που δουλεύουν. Παρόλα αυτά όμως το Socialcam πήρε την πρωτιά σ' αυτό που κάνει και να πως τη χρησιμοποίησε...

Αυτό που πραγματικά χάλασε κατευθείαν τον λίγο ενθουσιασμό που είχα για το Socialcam είναι ότι μόλις τρέξεις την εφαρμογή για πρώτη φορά σου ζητάει να κάνεις login μέσω του Facebook χωρίς να σου δίνει την επιλογή για κάποιο άλλο τρόπο εγγραφής. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα που βλέπω σ' αυτό είναι ότι για να κάνεις κάποιον follow, tag ή έστω για να βρεις μερικά τυχαία βίντεο, πρέπει να είσαι "φίλος" στο Facebook με ανθρώπους που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Αν δεν κάνω λάθος η επιτυχία του Instagram προήλθε από το γεγονός ότι μπορούσες να βρεις νέους followers τόσο εύκολα όσο ανέβαζες καινούριες φωτογραφίες.

Βέβαια όπως θα περίμενε κανείς, όταν ο χρήστης ανεβάσει κάποιο βίντεο μπορεί να το μοιράσει μέσω του Facebook, Twitter, SMS ή email. Όμως μου φαίνεται ανώφελο το sharing στην συγκεκριμένη εφαρμογή. Αν μοιράσω ένα βίντεο στο Twitter και το δει ένας φίλος, θα πρέπει όχι μόνο να εγκαταστήσει το Socialcam στο κινητό του για να δει τα υπόλοιπα βίντεο μου, αλλά θα πρέπει να με κάνει και φίλο στο Facebook. Μπορεί η διαδικασία να είναι εύκολη, αλλά δεν νομίζω πως είναι κάτι που θα το κάνουν πολλοί.

Με λίγα λόγια, όπως μπήκε τοSocialcam στο κινητό μου... βγήκε! Μπορεί να είναι μία όμορφη εφαρμογή που προσφέρει μια λειτουργία που έλειπε, αλλά ο τρόπος που δουλεύει περιορίζει πολύ τις προσδοκίες που είχα για ένα τέτοιο app. Ίσως να το ξαναδοκιμάσω σε κάποιο μελλοντικό update με πλούσιο changelog.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Instagram”