Φωτιζόμενο πληκτρολόγιο natec x-scissors

Απάντηση
stavros
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: Δευ Φεβ 21, 2022 3:14 pm

Φωτιζόμενο πληκτρολόγιο natec x-scissors

Δημοσίευση από stavros »

Κάνοντας μια ανανέωση στα περιφερειακά του κεντρικού υπολογιστή μου, αναβάθμισα το προηγούμενο πληκτρολόγιο που είχα με ένα νέο, τ' οποίο προτίμησα να είναι με φωτιζόμενα πλήκτρα για πιο άνετη νυχτερινή εργασία. Αν και στην αρχή ταλαντεύτηκα μεταξύ ασύρματου και ενσύρματου, προτίμησα το δεύτερο, επειδή εμπειρικά μέχρι τώρα εχω δει πως δεν φτουράν και πολύ οι μπαταρίες στα ασύρματα που είχα και τις επαναφορτιζόμενες ξεχνούσα σε μόνιμη βάση να τις φορτίσω. Τουλάχιστον για τις ανάγκες μου, πιο πολύ με καλύπτει το ασύρματο mouse παρά το πληκτρολόγιο.

-Οι απαιτήσεις που είχα ήταν συγκεκριμένες:
  • Μινιμαλιστικό σε μέγεθος
  • καλής ποιότητας
  • χαμηλά πλήκτρα (σαν αυτά που έχουν τα laptops)
  • φωτισμό
  • αθόρυβη λειτουργία
  • να στοιχίζει ανάμεσα στα 20 με 30 ευρώ
Με κάμποσο ψάξιμο, κατέληξα στο natec x-scissors που με κάλυπτε πλήρως σε αυτές τις απαιτήσεις και με το παραπάνω θα έλεγα.

Διαθέτει τρεις διαφορετικές αποχρώσεις για τον φωτισμό (μπλε, πράσινη, σιέλ) που γίνεται με το πάτημα ενός πλήκτρου. Εντύπωση μου έκανε η πολύ καλή ποιότητα που είχε και ιδιαίτερα στα πλήκτρα, τα οποία είναι φτιαγμένα με την τεχνολογία PU Coating, μια ειδική επικάλυψη που εγγυάται πως δεν θα έχουν γρήγορη φθορά και πως τα γράμματα θα παραμένουν ανεξίτηλα.

Το πληκτρολόγιο σαν σύνολο είναι πολύ λεπτό, με ικανοποιητική επιφάνεια στα πλήκτρα, απολύτως εργονομικό και εξυπηρετικό με τον φωτισμό που διαθέτει.

Αν και υπήρχε σε δυο μοντέλα, προτίμησα το πιο μικρό, χωρίς δηλαδή τα έξτρα πλήκτρα, καθώς το προτιμούσα όσο το δυνατόν πιο μικρό σε μέγεθος και από την άλλη, αυτά τα έξτρα πλήκτρα, τα χρησιμοποιούσα σπάνια ως ποτέ.

Το χρησιμοποιώ μια βδομάδα συνέχεια και νομίζω πως είναι το καλύτερο πληκτρολόγιο που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα.
Αν σκέφτεστε κάτι αντίστοιχο, σας το συνιστώ. Όσο είδα κυκλοφορεί σε δυο χρώματα μαύρο και άσπρο, μα νομίζω πως το άσπρο δεν είναι ό,τι καλύτερο για πληκτρολόγιο, καθώς θα λερώνει πολύ εύκολα.

Δεν ξέρω πού υπάρχει στα διάφορα μαγαζιά στην ελλάδα, εγώ πάντως το παράγγειλα από εδώ.

Stavroula
Δημοσιεύσεις: 100
Εγγραφή: Τρί Ιαν 04, 2022 7:13 pm

Φωτιζόμενο πληκτρολόγιο natec x-scissors

Δημοσίευση από Stavroula »

Τα πληκτρολόγια που κυκλοφορούν στην πλειοψηφία δεν με βολεύουν, ειδικά για πολύ γράψιμο. Αυτά που ήταν φανταστικά και επαγγελματικά, ήταν τα IBM clicky keyboards. Ήταν ειδικά για γραφή. Κυκλοφορούν ορισμένα από στοκ με παραγγελία, έχουν παλιά interfaces όπως PS2 ή DIN (αν θυμάσαι από την εποχή του 386).

Σε αυτά λείπει το super key που χρησιμοποιεί το Ubuntu Unity. Από τα μοντέρνα κυκλοφορεί ένα της Dell που το έχω δει σε φαστφουντάδικα και αλλού, αλλά δεν το πουλάνε ξεχωριστά, πάει με υπολογιστές Dell, Το καλό που παρατηρώ με το πληκτρολόγιο τύπου που δείχνεις, είναι πως τα πλήκτρα είναι στεγανοποιημένα, και έτσι ειδικά για τα laptops δεν κινδυνεύουν από τους καφέδες. Δεν είχα ποτέ τέτοιου τύπου, θα δοκιμάσω. Ίσως να μου κάνει.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πληκτρολόγιο”